God of War komt naar pc op 14 januari 2022

Nico De Greef-20 oktober 2021 om 17:38

De PlayStation 4 game God of War verschijnt op 14 januari 2022 op pc via Steam en in de Epic Games Store. Dat heeft ontwikkelaar Santa Monica Studio aangekondigd op het officiële PlayStation Blog. De pc-versie komt met onder andere een unlocked framerate, 4K-ondersteuning en krijgt een adviesprijs van 49,99 euro.

Drie jaar nadat de game op de PlayStation 4 verscheen, maakt God of War (2018) eindelijk de overstap naar pc. Vanaf 14 januari 2022 kunnen pc-gamers op Steam en in de Epic Games Store terecht om een van de beste PS4-games in de zo hoogst mogelijke kwaliteit te ervaren.

Op het PlayStation Blog schrijft de ontwikkelaar van de game dat de pc-versie een aantal grafische en technische verbeteringen met zich meekrijgt. Zo bevat de pc-versie ondersteuning voor 4K, unlocked framerate, DLSS (enkel beschikbaar voor computers met een RTX-videokaart) en 21:9 ultra-widescreen monitoren. Wat besturing betreft, kan de game nog altijd gespeeld worden met een PlayStation 4-controller maar ook met muis en toetsenbord. In totaal zal de game op pc zo'n 80 GB aan opslagruimte innemen.

God of War is niet de enige PlayStation-exclusieve game die in 2022 de overstap naar pc maakt. Eerder kondigde PlayStation al aan dat ook Uncharted 4: A Thief's End en Uncharted: The Lost Legacy in 2022 naar het platform zullen komen.

Grootste gaminghal van Europa komt naar Antwerpen!

Dieter Blarinckx-18 juni 2022 om 10:50

Het is eindelijk beslist: de grootste gaminghal van Europa komt binnenkort naar Antwerpen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft het bedrijf achter de gaminghal een vergunning gegeven voor een hal van 3.000 vierkante meter.

De grootste gaminghal van Europa zal dus te vinden zijn op de gelijkvloerse en kelderverdieping van cinemacomplex UGC aan De Keyserlei. Daar kan je je gaan uitleven op flipperkasten, poolbiljart, airhockey, shootergames en iconische videospelletjes zoals Pacman, Pong, Mario Kart en Moto GP.

“De gelijkvloerse verdieping wordt volledig benut als speelruimte. Er wordt gewerkt met een kaart waarop je geld laadt. Die kan je vervolgens tegen de spelautomaten swipen om te kunnen spelen. Deelnemers kunnen tijdens het spelen punten verdienen. Daarmee kan men later een prijs ophalen. In de kelderverdieping wil Gamestate twaalf automatische kegelbanen onderbrengen. In de plannen is er daar ook plek voor een bar voorzien”, klinkt het alvast in een interview met Het Laatste Nieuws.

Helaas is voorlopig wel nog niet geweten wanneer de gaminghal zal openen. Maar er zullen ongetwijfeld snel updates volgen!

Ubisoft viert 15e verjaardag van 'Assassin's Creed'

Dieter Blarinckx-16 juni 2022 om 16:57

Eén van de meest succesvolle en populaire gamefracnhises, 'Assassin's Creed', bestaat 15 jaar en dat gaat het bedrijf achter de games, Ubisoft, uitgebreid vieren met de fans!

Via sociale media liet Ubisoft weten dat ze 12 weken lang de 12 succesvolle en geliefde games zullen vieren. Iedere week zal er één van de games uit de franchise in de spotlights staan. Wat mag je dan zoal verwachten? Denk aan leuke wedstrijden, unieke behind-the-scenes, leuke activiteiten en zoveel meer!

Blijf zeker op de hoogte via de officiële kanalen van Ubisoft én 'Assassin's Creed'!

Ontdek meer