God of War komt naar pc op 14 januari 2022

Nico De Greef-20 oktober 2021 om 17:38

De PlayStation 4 game God of War verschijnt op 14 januari 2022 op pc via Steam en in de Epic Games Store. Dat heeft ontwikkelaar Santa Monica Studio aangekondigd op het officiële PlayStation Blog. De pc-versie komt met onder andere een unlocked framerate, 4K-ondersteuning en krijgt een adviesprijs van 49,99 euro.

Drie jaar nadat de game op de PlayStation 4 verscheen, maakt God of War (2018) eindelijk de overstap naar pc. Vanaf 14 januari 2022 kunnen pc-gamers op Steam en in de Epic Games Store terecht om een van de beste PS4-games in de zo hoogst mogelijke kwaliteit te ervaren.

Op het PlayStation Blog schrijft de ontwikkelaar van de game dat de pc-versie een aantal grafische en technische verbeteringen met zich meekrijgt. Zo bevat de pc-versie ondersteuning voor 4K, unlocked framerate, DLSS (enkel beschikbaar voor computers met een RTX-videokaart) en 21:9 ultra-widescreen monitoren. Wat besturing betreft, kan de game nog altijd gespeeld worden met een PlayStation 4-controller maar ook met muis en toetsenbord. In totaal zal de game op pc zo'n 80 GB aan opslagruimte innemen.

God of War is niet de enige PlayStation-exclusieve game die in 2022 de overstap naar pc maakt. Eerder kondigde PlayStation al aan dat ook Uncharted 4: A Thief's End en Uncharted: The Lost Legacy in 2022 naar het platform zullen komen.

Zesde seizoen Fall Guys krijgt een feest-thema

Nico De Greef-24 november 2021 om 14:17

Ontwikkelaar Mediatonic heeft het zesde seizoen van Fall Guys onthuld. Het nieuwe seizoen zal van start gaan op 30 november en krijgt een feest-thema.

Na een maandenlange tocht door de jungle mogen Fall Guys-spelers zich opmaken voor een seizoen vol festiviteiten. Op 30 november wordt Party Spectacular gelanceerd, het nieuwste seizoen van Fall Guys dat zoals de naam al verklapt, helemaal in het teken staat van feesten!

Zo zal het seizoen cosmetische items bevatten in het thema van onder andere carnaval en het circus. In totaal zal het seizoen meer dan 25 nieuwe kostuums met zich meebrengen en kunnen spelers aan de slag met 5 nieuwe speelbare rondes. Nieuwe obstakels in de rondes zijn onder meer trapezes waar spelers aan kunnen slingeren en grote buizen die snelreizen door de levels mogelijk maakt. Het Fame Path, waarlangs spelers beloningen kunnen vrijspelen, zal wederom uit 50 levels bestaan.

Het zesde seizoen van Fall Guys gaat volgende week van start en is nu beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Een versie van het spel voor Xbox-consoles en Switch is momenteel in ontwikkeling maar heeft nog geen releasedatum.

Fall Guys Seizoen 6 cinematic trailer:

Fall Guys Seizoen 6 gameplay trailer:

Ubisoft bouwt eigen pretpark in Frankrijk!

Dieter Blarinckx-21 november 2021 om 09:50

Ubisoft, de bekende gamestudio achter o.a. de Assassin’s Creed-games, heeft bevestigd dat ze plannen hebben voor een eigen pretpark in Frankrijk. Méér zelfs, ze zijn momenteel al bezig aan een eerste Ubisoft Entertainment Center, dat zal openen in 2025 in Zuid-Frankrijk!

Ubisoft maakt videogames en wil dan ook bezoekers helemaal onderdompelen in de wondere wereld van gaming. Bedoeling is dat bezoekers een meeslepende ervaring beleven, die hun helemaal transporteert naar de wereld van hun favoriete games. Het Ubisoft Entertainment Center is een eerste stap in die richting. Vanaf 2025 kunnen bezoekers in de buurt van Montpellier op avontuur in de gamewereld van Ubisoft. Ook hebben ze plannen om later een geheel eigen en dedicated pretpark te bouwen in Frankrijk.

Ubisoft leverde fantastische en succesvolle games zoals Far Cry, Prince of Persia, Just Dance, Watch Dogs, Rayman, Assassin’s Creed en Beyond Good & Evil.

Ontdek meer