'Exploding Kittens' spelen in een kattencafé? Het kan!

Chelsy Vanlerberghe-03 juli 2024 om 13:32

Catlovers, spits je oren en noteer 8 augustus in je agenda, want Internationale Kattendag staat voor de deur! Sinds 2002 is dit dé dag om sociale media te overspoelen met foto’s van je schattige harige vriendjes en om ze te verwennen met nieuwe speeltjes. Dit jaar doet spelontwikkelaar Asmodee, die het spel 'Exploding Kittens' op de markt bracht, iets speciaals. Denk aan katten, denk aan bordspellen, en denk aan... kattencafés!

Asmodee organiseert in maar liefst 9 Belgische kattencafés een avond vol kattenplezier en gezelschapsspellen. Natuurlijk kun je het populaire 'Exploding Kittens' spelen, maar er zijn ook nieuwe spellen zoals 'MLEM', 'Super Miauw', 'If It Fits', en 'Power Hungry Pets'. Alles om je innerlijke catlover tevreden te stellen.

Bert De Smet, directeur van Asmodee, nodigt je uit: “Kijk de kat niet uit de boom en kom zelf ontdekken hoe amusant onze spellen zijn, terwijl een spinnende kat goedkeurend toekijkt!” Klinkt goed, toch? De spelavonden gaan door in 9 gemeenten in België: Gent, Antwerpen, Tongeren, Oostende, Leuven, Kortrijk, Wavre, Liège en Namur. De avond start om 19:00 en duurt tot 22:00. Aan het begin van de avond geeft de demonstrator van Asmodee een korte uitleg over de spellen. Daarna speel je naar hartenlust de kattenspellen die je zelf wil.

Het belooft een avond vol plezier en gespin te worden. Het beste nieuws? Inschrijven is gratis! Je schrijf je in door een mailtje te sturen naar het kattencafé naar keuze. De plekken zijn beperkt, variërend van 10 tot 34 personen per café, dus wees er snel bij.

Deelnemende kattencafés:

We are dreamCATchers
Baudelokaai 13
9000 Gent
hello@wearedreamcatchers.be

Cat Café Antwerp

Sint-Katelijne Vest 50
2000 Antwerpen
catcafeantwerp@gmail.com

Kat op schoot

Blaarstraat 99/01
3717 Tongeren
kattencafe@zwerfkat.com

BaristaCat

Louisastraat 4
8400 Oostende
contact@baristacat.be

Poescafé
Parkstraat 14
3000 Leuven
info@poescafe.com

Baristokat

Onze-Lieve Vrouwestraat 9
8500 Kortrijk
info@baristokat-kattencafe.be

Monsieur Moustache

Rue de la source 15
1300 Wavre
miaou@monsieurmoustache.be

Bar les ChaChoux

Rue Gustave Fiévet 7
5140 Sombreffe (Namur)
barleschachoux@gmail.com

Merlix
Rue des clarisses 50
4000 Liège
contact@merlix.cafe

Amerikaanse stalker Taylor Swift opgepakt in Duitsland

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:15

Een Amerikaanse man is opgepakt op verdenking van het stalken van Taylor Swift. Dat gebeurde in Duitsland, waar de zangeres op dit moment is voor optredens van haar ‘The Eras Tour’.

De man werd gearresteerd nadat hij Taylor en haar vriend Travis Kelce had lastiggevallen op social media. Hij wordt in ieder geval tot zaterdag vastgehouden, wat betekent dat hij tot die tijd niet in de buurt kan komen van Taylor. De zangeres is tot en met vandaag in het Duitse Gelsenkirchen en reist daarna voor andere concerten door naar Hamburg en München.

“De bedreigingen waren zo ernstig dat gevaar voor beide personen niet kon worden uitgesloten”, zegt de politie van Gelsenkirchen over de berichten van de stalker.

Zesde seizoen 'Too Hot To Handle' vanaf nu te zien

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:12

Na wekenlang aftellen is het moment nu eindelijk daar. Het zesde seizoen van ‘Too Hot To Handle’ staat (voor een deel) op Netflix!

In het zesde seizoen staan er heel wat plottwists op het programma. Kijkers van het programma krijgen verrassing na verrassing te verwerken en krijgen niet alleen te maken met een nieuwe prijs, maar ook met nieuwe wendingen, een nieuwe sidekick van LANA die voor problemen zal zorgen én een aantal bekende gezichten.

Het zesde seizoen is opgedeeld in meerdere delen. De eerste vier afleveringen zijn vanaf vandaag op Netflix te zien. De overige afleveringen verschijnen een weekje later op 26 juli.

Ontdek meer