'Exploding Kittens' spelen in een kattencafé? Het kan!

Chelsy Vanlerberghe-03 juli 2024 om 13:32

Catlovers, spits je oren en noteer 8 augustus in je agenda, want Internationale Kattendag staat voor de deur! Sinds 2002 is dit dé dag om sociale media te overspoelen met foto’s van je schattige harige vriendjes en om ze te verwennen met nieuwe speeltjes. Dit jaar doet spelontwikkelaar Asmodee, die het spel 'Exploding Kittens' op de markt bracht, iets speciaals. Denk aan katten, denk aan bordspellen, en denk aan... kattencafés!

Asmodee organiseert in maar liefst 9 Belgische kattencafés een avond vol kattenplezier en gezelschapsspellen. Natuurlijk kun je het populaire 'Exploding Kittens' spelen, maar er zijn ook nieuwe spellen zoals 'MLEM', 'Super Miauw', 'If It Fits', en 'Power Hungry Pets'. Alles om je innerlijke catlover tevreden te stellen.

Bert De Smet, directeur van Asmodee, nodigt je uit: “Kijk de kat niet uit de boom en kom zelf ontdekken hoe amusant onze spellen zijn, terwijl een spinnende kat goedkeurend toekijkt!” Klinkt goed, toch? De spelavonden gaan door in 9 gemeenten in België: Gent, Antwerpen, Tongeren, Oostende, Leuven, Kortrijk, Wavre, Liège en Namur. De avond start om 19:00 en duurt tot 22:00. Aan het begin van de avond geeft de demonstrator van Asmodee een korte uitleg over de spellen. Daarna speel je naar hartenlust de kattenspellen die je zelf wil.

Het belooft een avond vol plezier en gespin te worden. Het beste nieuws? Inschrijven is gratis! Je schrijf je in door een mailtje te sturen naar het kattencafé naar keuze. De plekken zijn beperkt, variërend van 10 tot 34 personen per café, dus wees er snel bij.

Deelnemende kattencafés:

We are dreamCATchers
Baudelokaai 13
9000 Gent
hello@wearedreamcatchers.be

Cat Café Antwerp

Sint-Katelijne Vest 50
2000 Antwerpen
catcafeantwerp@gmail.com

Kat op schoot

Blaarstraat 99/01
3717 Tongeren
kattencafe@zwerfkat.com

BaristaCat

Louisastraat 4
8400 Oostende
contact@baristacat.be

Poescafé
Parkstraat 14
3000 Leuven
info@poescafe.com

Baristokat

Onze-Lieve Vrouwestraat 9
8500 Kortrijk
info@baristokat-kattencafe.be

Monsieur Moustache

Rue de la source 15
1300 Wavre
miaou@monsieurmoustache.be

Bar les ChaChoux

Rue Gustave Fiévet 7
5140 Sombreffe (Namur)
barleschachoux@gmail.com

Merlix
Rue des clarisses 50
4000 Liège
contact@merlix.cafe

Nog nooit zoveel luisteraars voor One Direction

Karen Luiken-21 oktober 2024 om 06:43

Sinds het overlijden van Liam Payne hebben er nog nooit zoveel mensen naar One Direction geluisterd. Muziekwebsite Comlpex meldt dat de band op de dag na de plotselinge dood van Liam het hoogste aantal luisteraars op één dag heeft behaald.

De muziek van One Direction werd op donderdag 17 oktober maar liefst 57,5 miljoen keer beluisterd. Ook staat de band, die in 2015 een pauze voor onbepaalde tijd aankondigde zodat alle leden solo konden gaan, volgens Forbes bovenaan de hitlijsten van de Britse tak van Spotify.

Afgelopen woensdag stierf Liam na een val van een balkon in Argentinië. De politie gaat er na onderzoek vanuit dat de zanger zelf van het balkon is gesprongen. Hij werd slechts 31 jaar.

Jennifer Lawrence zwanger van tweede kindje

Karen Luiken-21 oktober 2024 om 06:38

Er is een tweede kindje op komst voor Jennifer Lawrence. De actrice is opnieuw zwanger van haar man Cooke Maroney, laat haar vertegenwoordiger weten in een gesprek met Vogue.

De 34-jarige Jennifer en de 40-jarige Cooke verwelkomden in februari 2022 hun eerste kindje, een zoontje, dat ze Cy noemden. Het koppel trouwde in oktober 2019.

Het is nog niet bekend of het tweede kindje een jongen of meisje wordt. Ook weten we niet wanneer de kleine spruit precies wordt verwacht.

Ontdek meer