Seks met een goede vriend(in)...

Simon Smetryns-01 juli 2024 om 17:04

Kobe trok naar WET N WILD in Antwerpen, de zomer-TD van studentenclubs VADA, Transfusia en Brabo.

Wat zijn de ingrediënten voor een wilde avond? En waar worden de Antwerpse studenten 'wet and wild' van? Is een wilde nacht met een vriend of vriendin een no go?

Dokter onthult lichaamsdeel dat iets zegt over de penisgrootte

Chelsy Vanlerberghe-04 juli 2024 om 09:36- Foto:

Deon Black via Unsplash

Of je er nu een hebt of niet, je hebt het af en toe soms over penislengte. Vooral als het gaat om uit te vinden hoe je de grootte kunt inschatten zonder je kleren uit te trekken. Een uroloog heeft bevestigd dat het niet de voeten zijn waar we naar moeten kijken.

Je hebt vast wel eens gehoord dat grote voeten betekenen dat iemand een grote... ahem. Volgens een uroloog kijken we naar het verkeerde lichaamsdeel. Er is namelijk een lichaamsdeel dat altijd zichtbaar is, die meer weggeeft over de lengte van de penis: de neus. Dr. Blanca Madurga, een specialist in urologie, heeft veel mythes over penissen ontkracht.

Maar deze mythe klopt.

Heb je ooit naar de neus van een man gekeken en gedacht 'die is apart'? Je zou later tussen de lakens hetzelfde kunnen denken.

De uroloog legde uit dat Japanse wetenschappers hebben ontdekt dat er een link is tussen de grootte van de penis en de neus. Uit een studie uit 2021 bleek dat mannen met een neus van 4,5 cm een niet-erecte penis van ongeveer 10 cm hadden, terwijl mannen met een neus van 5,5 cm een penismaat van meer dan 13,4 cm hadden.

In The Mirror zei ze: “Het enige wat tot nu toe is aangetoond, is een relatie tussen de grootte van de penis en de neus. Er is een Japans onderzoek dat ik in mijn boek noem dat een verband vond tussen penis- en neusgrootte, omdat ze beide in de baarmoeder worden gevormd. Zelfs op de echo van een zwangere vrouw kun je zien of de penisgrootte normaal is of niet."

Dus... is er echt geen link tussen grote voeten en grote penissen? Blijkbaar niet.

Dr. Madurga voegde toe: "Het wordt aangenomen dat deze relatie bestaat omdat de neus en de penis zich allebei in de baarmoeder ontwikkelen, afhankelijk van de testosteronniveaus van de moeder tijdens de zwangerschap." Een andere studie van het Ulsan University Hospital in Zuid-Korea ondersteunt dit: hun onderzoek vond dat beide lichaamsdelen blootgesteld worden aan veel testosteron in de baarmoeder, wat hun grootte beïnvloedt.

Hoewel voeten en penissen niet correleren, doet je lengte dat wel.

In haar boek 'Alles wat je moet weten over de penis en nooit durfde te vragen', legt Dr. Madurga uit dat de gemiddelde penisgrootte is toegenomen 'omdat we nu ook langer zijn'.

"We hebben nu een dieet met veel eiwitten, wat betekent dat jongeren tegenwoordig heel lang zijn. Ze rijpen veel eerder dan 50 jaar geleden, dus de penis groeit net als de rest van het lichaam meer", legt ze uit.

Hoe alcohol je vetverbranding saboteert (en wat je eraan kan doen)

Chelsy Vanlerberghe-03 juli 2024 om 13:08

Alcohol is niet alleen slecht voor je lever en je portemonnee na een wilde avond, het heeft meer invloed op je lichaam dan je denkt. Vooral als het gaat om vetverbranding, kan alcohol een echte spelbreker zijn. Het kan er namelijk voor zorgen dat je lichaam stopt met vet verbranden.

Het zit zo: je lichaam ziet alcohol als een gif. Als je lichaam alcohol binnenkrijgt, heeft het geen idee wat het ermee moet doen behalve het afbreken. Daarom gaat je lever er alles aan doen om alcohol te verwijderen uit je systeem. Dit proces heeft de hoogste prioriteit, waardoor andere processen, zoals vetverbranding, even op een laag pitje staan. Dus terwijl jouw lichaam druk bezig is met het verwerken van die shotjes en cocktails, stopt het tijdelijk met het verbranden van vet.

En dan hebben we het nog niet eens over de extra calorieën die alcohol met zich meebrengt. Een biertje hier, een shotje daar - voor je het weet, heb je flink wat calorieën binnen. En die calorieën worden sneller opgeslagen als vet, vooral rond je buik.

Maar dat betekent niet dat je je sociale leven moet opgeven! Hier zijn een paar tips om je gezondheidsdoelen te bereiken zonder je plezier te verliezen:

  • Wissel af met water: Drink tussen je alcoholische drankjes door een glas water. Het helpt niet alleen om je lichaam gehydrateerd te houden, maar vertraagt ook de snelheid waarmee je alcohol drinkt.
  • Kies bewust: Ga voor drankjes met minder suiker. Zoek naar opties met minder calorieën en suikers, zoals vodka met bruiswater en een schijfje citroen.
  • Balans is key: Geniet, maar met mate. Probeer jezelf te beperken tot een paar drankjes per keer en sla af en toe een avondje over.
  • Beweeg: Zorg ervoor dat je actief blijft. Beweging helpt niet alleen bij het verbranden van calorieën, maar kan ook helpen om je metabolisme na een avondje uit weer op gang te brengen.

Ontdek meer