Fact’d Up, de nieuwe reeks van Technopolis, beantwoordt de meest bizarre vragen

Karen Luiken-22 juli 2021 om 10:34

‘Fact’d Up’ is de nieuwe reeks van Technopolis. Vloggers Zanne en Emiel trokken de voorbije weken naar Antwerpen en Mechelen om daar jongeren verschillende vragen te stellen. Ludieke vragen met vaak zeer bizarre en een beetje f*cked up antwoorden.

Technopolis wil jongeren “uploaden” met wetenschappelijke facts en hen op een grappige manier doen beseffen dat wetenschap en technologie antwoorden bieden op veel vragen.

“De meeste jongeren zijn echt wel geïnteresseerd in wetenschap, zolang je het maar leuk verpakt. En daar zijn we als Technopolis een krak in. Maar hoe je het ook draait of keert, deze keer zijn het de jongeren zelf die de show stelen in onze gloednieuwe videoreeks. Geloof me, ik lag in een deuk van het lachen toen ik de eerste aflevering zag!” zegt Ester Blockx van Technopolis.

Zijn jullie net zo benieuwd als ons? Check dan nu de eerste aflevering! De volgende vier weken komt er telkens een nieuwe aflevering uit op het Youtube-kanaal van Technopolis.

Dude Perfect brengt Panda-Monium World Tour naar België

Joyce Vander Auwera-19 april 2024 om 17:30

De legendarische trick-shot artiesten van Dude Perfect maken zich klaar om de boel op stelten te zetten in Europa. En ja hoor, ook België staat op hun lijstje! Op 22 september zullen ze de Lotto Arena in Antwerpen doen oplichten met hun legendarische tricks en uitdagingen.

Deze groep van vijf vrienden uit Texas, bekend als Dude Perfect, heeft een wereldwijde fanbase veroverd met hun gekke trick-shots, uitdagingen en wedstrijden op YouTube. Tyler 'The Beard' Toney, 'The Twins' Cory en Coby Cotton, Garrett 'The Purple Hoser' Hilbert en Cody 'The Tall Guy' Jones hebben een indrukwekkende online aanwezigheid, met meer dan 60 miljoen YouTube-abonnees, 12 miljoen Instagram-volgers en 18 miljoen TikTok-volgers. Ze behoren tot de crème de la crème van de sport- en entertainmentwereld.

Coby Cotton liet weten: "Het was altijd al een droom van ons om onze tournee buiten de VS te brengen en contact te maken met onze fans over de hele wereld. We zijn zo opgewonden dat het eindelijk zover is en kijken uit naar deze eerste stap om onze live show naar het buitenland te brengen."

"Eerlijk gezegd heb ik zoveel wedstrijden tegen de jongens in de VS gewonnen dat het tijd leek om ze een kans te geven op buitenlands grondgebied. Ik kan niet wachten om ze voor een nieuw publiek te verslaan", voegde Tyler Toney eraan toe.

Dus, Europa, maak je klaar om deze legendarische dudes te ontmoeten! Tickets voor Dude Perfect op 22 september in de Lotto Arena zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april om 10 uur via greenhousetalent.com.

Ken je deze 'verborgen' knop op je iPhone al?

Chelsy Vanlerberghe-10 april 2024 om 11:38- Foto:

Lesli Whitecotton via Unsplash

Wist je dat het Apple-logo op de achterkant van je iPhone eigenlijk een echte knop is die je kan gebruiken? En nee, het is geen geavanceerde hack. Het is een ingebouwde functie waarvan we nooit wisten dat die bestond.

Dus, hoe werkt het? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar je instellingen, tikt op "toegankelijkheid," dan op "aanraken" en vervolgens scroll je helemaal naar beneden naar "tik op achterkant." Daar kun je instellen wat er gebeurt als je één, twee of drie keer op het Apple-logo tikt. Denk aan dingen zoals je telefoon op stil zetten, een screenshot maken, de zaklamp aan- of uitzetten, of zelfs een snelkoppeling openen. Handig!

De functie is er al sinds de release van iOS 14 in september 2020. Dus ja, we hebben allemaal al die tijd met een verborgen knop op onze iPhones rondgelopen zonder het te weten.

Ontdek meer