Fact’d Up, de nieuwe reeks van Technopolis, beantwoordt de meest bizarre vragen

Aurelie Schelfaut-22 juli 2021 om 10:34

‘Fact’d Up’ is de nieuwe reeks van Technopolis. Vloggers Zanne en Emiel trokken de voorbije weken naar Antwerpen en Mechelen om daar jongeren verschillende vragen te stellen. Ludieke vragen met vaak zeer bizarre en een beetje f*cked up antwoorden.

Technopolis wil jongeren “uploaden” met wetenschappelijke facts en hen op een grappige manier doen beseffen dat wetenschap en technologie antwoorden bieden op veel vragen.

“De meeste jongeren zijn echt wel geïnteresseerd in wetenschap, zolang je het maar leuk verpakt. En daar zijn we als Technopolis een krak in. Maar hoe je het ook draait of keert, deze keer zijn het de jongeren zelf die de show stelen in onze gloednieuwe videoreeks. Geloof me, ik lag in een deuk van het lachen toen ik de eerste aflevering zag!” zegt Ester Blockx van Technopolis.

Zijn jullie net zo benieuwd als ons? Check dan nu de eerste aflevering! De volgende vier weken komt er telkens een nieuwe aflevering uit op het Youtube-kanaal van Technopolis.

Vermiste YouTubester dood teruggevonden

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 06:46

Het levenloze lichaam van de 22-jarige YouTubester Gabby Petito werd afgelopen weekend teruggevonden. Dat maakte de FBI afgelopen nacht bekend. De vlogster was samen met haar verloofde op roadtrip door de States, toen ze ineens van de aardbol verdween. Haar verloofde kwam alleen thuis, maar is ondertussen ook spoorloos.

Wél zegt de FBI dat de doodsoorzaak nog niet bekend is en dat het lichaam teruggevonden werd in het nationale park van Wyoming.

Haar vriend keerde op 1 september alleen terug, maar weigerde met de politie te spreken. Sinds vrijdag is hij als vermist opgegeven aangezien zijn familie hem al dagen niet meer gezien heeft…

Die zaak krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Dit is de nieuwe iPhone 13!

Dieter Blarinckx-14 september 2021 om 17:39

Apple heeft deze avond tijdens hun langverwachte Keynote de allernieuwste iPhones voorgesteld. De iPhone 13 heeft een dunner design, twee vernieuwde diagonale camera's en een iets groter scherm.

Net zoals bij de 12, komt 13 ook met een mini-versie, de iPhone 13 Mini, een Pro én een Pro Max!

Ook de batterij kreeg een upgrade! Zo zou de Mini 1,5 uur langer meegaan en de ‘gewone’ iPhone 13 zou 2,5 uur langer meegaan. De iPhone Pro en Pro Max zouden ook respectievelijk 1,5u en 2,5u langer meegaan dan hun voorgangers.

De nieuwe iPhones zijn beschikbaar in de vijf kleuren: roze, blauw, middernachtsblauw, starlight (met wat grijs-en zilvertinten) en rood (Product Red). De Pro-versies zijn dan beschikbaar in grafiet, goud, zilver en blauw.

Voor de iPhone 13 Mini en 13 betaal je respectievelijk 809 en 909 euro. De Pro en Pro Max komen dan uit op 1.159 en 1.259 euro!

Je kan ze vanaf deze vrijdag 14u al pre-orderen via de website van Apple!

Ontdek meer