Nieuwste hotspot in Antwerpen: zomerbar Gazon

Chelsy Vanlerberghe-27 juni 2024 om 09:16

Antwerpen krijgt er deze zomer een bruisende nieuwe hotspot bij: Gazon Antwerpen opent op vrijdag 28 juni zijn deuren aan de Kaai bij de Waagnatie-site. Dit wordt dé plek om je zomer door te brengen met heerlijke foodsharing-gerechten en burgers van de Ofyr, verfrissende cocktails en mocktails, en zomerse beats bij zonsondergang met een prachtig uitzicht over de Scheldebocht en de haven van Antwerpen.

Zomerbar Gazon opende vijf jaar geleden tijdens corona de deuren in Gent als reactie op het bubbelverhaal en de sluitende evenementensector. Inmiddels is Gazon een begrip in de Gentse horeca. Nu komt er dus een tweede vestiging aan de Antwerpse kaaien.

Gazon Antwerpen neemt de fakkel over van Bocadero en zet in op een divers aanbod van evenementen. Van ritmische dansworkshops, rustige familie yogasessies en zondagse brunches tot gezellige afterworks, Gazon wordt de place to be aan de kaaien. Bekende evenementen zoals Antwerpen Danst, Mega Salsa en Jive Nation blijven ook op de agenda staan.

Het vakantiegevoel staat centraal, met een uitgebreid aanbod aan cocktails, mocktails en zomerse Ibiza-style decoratie. En die prachtige zonsondergangen over de Schelde maken het plaatje compleet.

Gazon onderscheidt zich met een gevarieerd menu vol lekkers. Laat je verwennen door de Ofyr-chef met heerlijke burgers, pasta’s en fingerfood om te delen. Van donderdag tot en met zondag zorgen DJ’s voor een extra feestelijke sfeer en mag er volop gedanst worden.

De zomerbar is zeven dagen per week open, en reserveren wordt aangeraden via www.gazonantwerpen.be.

Stippellijn van station tot centrum leidt passanten langs 200 Gentse handelszaken

Simon Smetryns-21 juni 2024 om 10:36

Een opvallende stippellijn gidst passanten van Gent-Sint-Pieters tot aan het centrum langs meer dan 200 handelszaken. Wie iets koopt, krijgt een kraslotje en maakt kans op een prijs. De actie wil de handelaars een hart onder de riem steken nu de werken aan de Petercelle-as in volle gang zijn.

De werken aan de Petercelle-as vormen voor veel handelaars een uitdaging. Om hen te ondersteunen, lanceert PuurGent de actie 'Walk The Line'. Een opvallende stippellijn op het voetpad leidt passanten langs de handelszaken op de route waar tramlijn 1 passeerde, van aan het station Gent-Sint-Pieters tot aan de Korenmarkt.

Er liggen meer dan 200 handelszaken langs de stippellijn, zowat de helft doet mee met de actie. Handelaars kunnen zich nog steeds inschrijven. Voorbijgangers die iets in de deelnemende handelszaken kopen, krijgen een kraslotje en maken kans op een leuke prijs. Affiches, folders, stickers en uithangbordjes zorgen ervoor dat niemand de actie kan missen.

"Met deze stippellijn willen we onze centrale handelsas nog eens extra in de verf zetten. Want ook na het wegvallen van de tram heeft die nog veel te bieden. Onderweg kom je veel leuke adresjes tegen en wie lokaal koopt, kan zelfs in de prijzen vallen. Met een cadeaubon of zelfs een uitgebroken kassei uit de Veldstraat", laat schepen van Economie Sofie Bracke weten.

Meer info vind je op visit.gent.be/nl/walk-line.

Eerste fysieke Netflix-winkels worden gigantisch groot!

Simon Smetryns-20 juni 2024 om 08:52

Netflix is van plan om fysieke winkels te openen in de Verenigde Staten. Hoewel dit al eerder werd aangekondigd, heeft het bedrijf nu meer details onthuld.

De eerste winkels zullen in 2025 worden geopend in Dallas (Texas), en King of Prussia (Philadelphia). Beide winkels worden gevestigd in voormalige warenhuizen. Elke locatie zal ongeveer 10.000 vierkante meter groot zijn, wat groter is dan een voetbalveld.

Wat er precies in de winkels komt, geeft Netflix nog niet prijs. Vorig jaar gaf de streamingdienst aan dat er activiteiten zullen zijn geïnspireerd op populaire Netflix-series, zoals een hindernisbaan gebaseerd op 'Squid Game'. Daarnaast zullen er ook merchandise, kleding en maaltijden te koop zijn.

Netflix wil dit concept eerst testen in de twee genoemde locaties. Als deze succesvol blijken, zijn er plannen om ook in andere delen van de wereld winkels te openen.

In het verleden heeft Netflix geëxperimenteerd met fysieke winkels, maar dit waren tijdelijke pop-upstores of evenementen. De nieuwe winkels zullen permanent zijn.

Ontdek meer