Justin Bieber grootste kanshebber bij MTV EMA's

Karen Luiken-20 oktober 2021 om 11:26

MTV heeft vandaag de namen aangekondigd van de sterren die dit jaar kans maken op een MTV Europe Music Award. Justin Bieber is de koploper met maar liefst acht nominaties. Op 14 november wordt duidelijk of hij er een kan verzilveren; dan worden de prijzen uitgereikt vanuit Boedapest in Hongarije.

Er zijn in het totaal zestien categorieën, waarvan The Biebs er in zeven is genomineerd. Twee keer voor ‘Best Song’, de andere keren voor onder meer ‘Best Artist’, ‘Best Pop’ en ‘Best Video’. Na Justin volgen Doja Cat en Lil Nas X met ieder zes nominaties. Ed Sheeran, Olivia Rodrigo en The Kid LAROI hebben er vijf. Andere sterren die kans maken zijn bijvoorbeeld Lady Gaga, The Weeknd, BTS, Dua Lipa, Taylor Swift, Bruno Mars, Ariana Grande, Valcin Harris en Måneskin.

Fans hebben tot en met 10 november de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriet. Vier dagen later wordt duidelijk welke talenten er met een prijs vandoor gaan. De MTV EMA’s worden live uitgezonden op de MTV-kanalen van bijna 180 landen, op zondag 14 november 21.00 uur.

Justin Bieber is meest gestreamde artiest van het jaar in België

Karen Luiken-01 december 2021 om 14:39

Van alle artiesten die deze aardbol rijk is, luisterden we dit jaar in België massaal naar de muziek van Justin Bieber. Hij is de meest gestreamde artiest van Spotify, zo blijkt uit de jaarlijkse Wrapped-lijst die de liedjesdienst vandaag deelt.

Justin Bieber neemt met zijn gloednieuwe koppositie de troon over van The Weeknd, die vorig jaar op de eerste plaats stond. Dua Lipa landt op de tweede plaats, gevolgd door The Weeknd, Ed Sheeran en onze eigen Damso op plaats vijf.

Met vrouwelijke artiesten als Ariana Grande, Olivia Rodrigo en Billie Eilish die ook schitteren in de lijst, is België een van de weinige Europese landen met zoveel vrouwelijke artiesten in de top vijftien van meest gestreamde artiesten van 2021. Kijken we naar artiesten van eigen bodem, dan verdienen naast Damso ook Lost Frequencies en Angèle een vermelding in de top 50 van meest gestreamde artiesten in ons land.

Op het gebied van de meest succesvolle nummers is Lil Nas X met 'Montero' de grote winnaar. Olivia Rodrigo doet het met 'Drivers License' ook niet slecht op de tweede plek. Rito vult het podium aan met de plaat 'Friday'.

Wereldwijd blijft Bad Bunny, net als in 2020, de meest gestreamde artiest. Hij krijgt gezelschap van Taylor Swift (tweede plaats), BTS (derde plaats), Drake (vierde plaats) en Justin Bieber (vijfde plaats).

Nieuwe single 'Waterval' nu overal te streamen!

Dieter Blarinckx-28 november 2021 om 10:23

Gisteren werd na een maandenlange zoektocht de 19-jarige Julia gekozen als vervangster van Klaasje Meijer. Julia zal nu haar plaatsje tussen Hanne en Marthe innemen en bewijzen dat zij dé ideale opvolgster is. Naast een spectaculaire show, kregen we ook voor het eerst de nieuwe single 'Waterval' te horen!

We hoorden al een klein stukje van het nieuwe nummer tijdens de bootcamp, toen de kandidaten op een snel tempo de tekst, zang en dans onder de knie moesten krijgen. Maar gisteren was het dan eindelijk zover: 'Waterval' werd voor de eerste keer volledig uitgevoerd door de nieuwe K3, mét Julia.

En voor wie er niet genoeg van krijgt, vanaf vandaag is die gewoon te streamen via Spotify én Apple Music. Oorwurm gegarandeerd!

Bekijk de clip hieronder:

Ontdek meer