Justin Bieber grootste kanshebber bij MTV EMA's

Karen Luiken-20 oktober 2021 om 11:26

MTV heeft vandaag de namen aangekondigd van de sterren die dit jaar kans maken op een MTV Europe Music Award. Justin Bieber is de koploper met maar liefst acht nominaties. Op 14 november wordt duidelijk of hij er een kan verzilveren; dan worden de prijzen uitgereikt vanuit Boedapest in Hongarije.

Er zijn in het totaal zestien categorieën, waarvan The Biebs er in zeven is genomineerd. Twee keer voor ‘Best Song’, de andere keren voor onder meer ‘Best Artist’, ‘Best Pop’ en ‘Best Video’. Na Justin volgen Doja Cat en Lil Nas X met ieder zes nominaties. Ed Sheeran, Olivia Rodrigo en The Kid LAROI hebben er vijf. Andere sterren die kans maken zijn bijvoorbeeld Lady Gaga, The Weeknd, BTS, Dua Lipa, Taylor Swift, Bruno Mars, Ariana Grande, Valcin Harris en Måneskin.

Fans hebben tot en met 10 november de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriet. Vier dagen later wordt duidelijk welke talenten er met een prijs vandoor gaan. De MTV EMA’s worden live uitgezonden op de MTV-kanalen van bijna 180 landen, op zondag 14 november 21.00 uur.

Winnaars van Student Rock Rally zijn bekend

Karen Luiken-29 juni 2022 om 15:34

De winnaars van de Student Rock Rally 2022 zijn bekend. Blind drift & LANI hebben de meeste stemmen gekregen en verdienen daarmee een plekje op het podium van de Student Kick-Off op 28 september.

Maar liefst vijftig inzendingen deden mee aan de Student Rock Rally, waarvan er uiteindelijk twee tot winnaar zijn gekroond. Eén daarvan is Blind drift, een indiepop band die staat te popelen om nieuwe muziek voor te stellen aan het publiek. Het andere muzikale talent is LANI, die met een mix van sappige subs en boeiende melodieën voor aanstekelijke popsongs zorgt.

Blind drift wist de meeste stemmen van het publiek te verzamelen, LANI was de grootste favoriet bij de jury, bestaande uit organisatoren, muzikanten en professionals uit de sector.

Beide artiesten winnen een optreden tijdens de Student Kick-Off eind september. Na de opener speelt eerst Blind drift een set en laat daarna LANI zich van haar beste kant zien.

Kindsterretje Laura Omloop brengt nieuwe single uit

Karen Luiken-29 juni 2022 om 12:19

Laura Omloop, die in 2009 meedeed aan het Junior Eurovisie Songfestival, is niet meer het jonge meisje dat we vroeger kenden. Het is jaren stil geweest rondom de zangeres, maar nu maakt ze een keiharde comeback met haar gloednieuwe single ‘Leef’.

Jaren geleden deed Laura met het liedje ‘Zo verliefd’ mee aan het Junior Eurivisie Songfestival. Ze scoorde er een grote hit mee en bracht niet veel later drie verschillende albums uit. Met ‘Verliefd’ uit 2010, ‘Wereld in Kleuren’ uit 2011 en ‘Klaar Voor’ uit 2012 werd ze een populaire zangeres in zowel Vlaanderen als Nederland.

In 2010 won Laura bij Radio 2 de prijs voor ‘Beste Zomerhit Kidspop’ en was ze een van de genomineerden van de MIA’s. Vier jaar later verscheen haar album ‘Meer’. Ze ging als een speer. Totdat... ze niets meer van zich liet horen.

Acht jaar lang bleef Laura onder de radar. Acht jaar tot ze eindelijk besloot de microfoon weer te omarmen en de handen ineen sloot met producer Erah. Samen met hem en met Avedon brengt ze nu het liedje 'Leef' uit.

Ontdek meer