Meerdere records voor 'Inside Out 2'

Karen Luiken-19 juni 2024 om 07:42

Hoewel ‘Inside Out 2’ pas vanaf vandaag in de Belgische zalen is te zien, draait-ie al een paar dagen in Amerika. En als we de cijfers daar mogen geloven, is de film absoluut de moeite waard. Het animatiepareltje heeft al meerdere records verbroken.

In het openingsweekend bracht ‘Inside Out 2’ maar liefst 176 miljoen dollar op in Amerikaanse bioscopen. Een dag later kwam daar nog eens 22,2 miljoen dollar bij. Kijken we naar alle landen waar de film al te zien was, dan spreken we van een totale opbrengst van 333 miljoen euro, wat goed is voor een plekje in de top 5 van meest succesvolle bioscoopfilms van 2024.

In ‘Inside Out 2’ keren we terug naar het hoofd van de kersverse tiener Riley, net op het moment dat het Hoofdkwartier een plotse sloop ondergaat om plaats te maken voor iets totaal onverwachts: de nieuwe emoties Onzekerheid, Jaloezie, Ennui en Verlegenheid! Samen met Plezier, Woede, Verdriet, Angst en Afkeer zijn dit emoties die perfect passen bij de tienerjaren.

Achttien Emmy-nominaties voor laatste seizoen 'The Crown'

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:26

De kans dat ‘The Crown’ er in september met één of meerdere prijzen vandoor gaat bij de uitreiking van de Emmy-awards is groot. Het laatste seizoen van de reeks is maar liefst achttien keer genomineerd voor de Amerikaanse televisieprijzen.

De show is onder andere genomineerd in de categorieën beste dramaserie, beste acteur, beste actrice en beste gastactrice. Maar ook in categorieën waarin het productieontwerp, casting, hedendaagse kostuums, regie, visuele effecten en het script van de serie centraal staan, komt ‘The Crown’ voor in de lijst van kanshebbers.

Met deze nominaties staat de teller van het totaal aantal Emmy-nominaties op 87. Daarvan wist ‘The Crown’ er tot nu toe 21 van te verzilveren. Maar in september kunnen er daar dus nog een aantal bij komen.

Bedenkers 'Stranger Things' gaan horrorserie maken

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:18

We kunnen binnenkort meer verwachten van de creatieve breinen achter ‘Stranger Things’. Variety meldt dat de Duffer-broers een nieuwe horrorserie gaan maken voor Netflix.

De reeks heeft momenteel de titel ‘Something Very Bady Is Going to Happen’ en is afkomstig van schrijver Haley Z. Boston. De show wordt omschreven als een sfeervolle horrorserie die zich afspeelt op een bruiloft, waarbij een bruid en bruidegom worden gevolgd in de week voorafgaand aan hun noodlottige huwelijk.

De Duffer-broers Matt en Ross, die ook de hitserie ‘Stranger Things’ maakten, zijn bij het project betrokken als uitvoerend producenten. Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe reeks mogen verwachten.

Ontdek meer