Nieuwe 'Mario Party' verschijnt in oktober

Karen Luiken-19 juni 2024 om 07:24

Gameliefhebbers, opgelet. In oktober komt er na lang wachten eindelijk weer een nieuw ‘Mario Party’-spel uit. De game heet ‘Super Mario Party Jamboree’ en bevat allerlei nieuwe minigames en maps.

Het spel bestaat uit meer dan 110 minigames en 7 game boards, waarvan 5 nieuwe en 2 oude. Je moet hier denken aan de thema’s Mega Wiggler’s Tree Party, King Bowser’s Keep, Roll ‘em Raceway, Goomba Lagoon, Rainbow Gallery, Mario’s Rainbow Castle en Western Land.

Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan het spel: met je vrienden of online in royale-mode met maximaal twintig spelers.

‘Super Mario Party Jamboree’ is de opvolger van ‘Mario Party Superstars’ uit 2021. Het spel is vanaf 17 oktober beschikbaar.

Habbo Hotel maakt een comeback

Karen Luiken-20 juni 2024 om 06:29

Habbo Hotel is weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. De makers van het spel hebben de versie die in 2005 gelanceerd werd een nieuw leven ingeblazen.

Op de website van Habbo Hotel staat dat een van de Habbo-ontwikkelaars begin dit jaar een oude server met verloren bestanden ontdekte. Dat heeft als resultaat dat het nostalgische spel met een paar aanpassingen nu opnieuw is gelanceerd voor moderne computers, inclusief alle iconische onderdelen die de game met zich meebrengt.

Habbo Hotel is een virtueel hotel waar je kunt chillen met je vrienden, nieuwe vrienden kunt ontmoeten, je eigen persoonlijke ruimte kunt creëren en inrichten, en kunt deelnemen aan allerlei activiteiten en wedstrijden. Hoewel dit allemaal heel onschuldig klinkt, is het spel alleen geschikt voor 18-plussers.

Nintendo brengt later dit jaar een nieuwe Mario & Luigi rpg uit

Nico De Greef-19 juni 2024 om 15:06

Nintendo heeft de volgende game in de Mario & Luigi rpg-reeks aangekondigd. Mario & Luigi: Brotherhood moet op 7 november verschijnen voor de Nintendo Switch. Een eerste trailer van het spel werd eveneens vrijgegeven.

Negen jaar na de release van het laatste spel, Mario & Luigi: Paper Jam, komt Nintendo dit jaar eindelijk met een vervolg: Mario & Luigi: Brotherhood. In dit vervolg maken de bekende Italiaanse broers hun grootste zeereis ooit en komen ze terecht op verschillende al dan niet tropische eilanden.

Net als in voorgaande M&L games zullen de broers opnieuw de koppen bij elkaar moeten steken om puzzels op te lossen en om vijanden te baas te kunnen. Maar ze staan er gelukkig niet helemaal alleen voor: onderweg zal het duo namelijk tal van nieuwe vrienden kunnen ontmoeten die hen mogelijk een handje kunnen helpen, maar ook enkele bekende gezichten tegen het lijf lopen zoals Peach en Bowser.

Mario & Luigi: Brotherhood is het zesde deel in de M&L rpg-reeks en is een turn-based rollenspel waarin de speler beide broers tegelijkertijd bestuurd. Het doel van het spel is om Mario & Luigi te laten samenwerken om zo unieke en coole gevechtscombo's te lanceren.

De eerste vijf spellen in de reeks werden ontwikkeld door gamestudio Alphadream. Echter in 2019 vroeg de ontwikkelaar onverwacht het faillissement aan en sloot het bedrijf uiteindelijk de deuren. Wie de nieuwe ontwikkelaar van de reeks is geworden, is op moment van schrijven niet bekend.

Bekijk hier de trailer van Mario & Luigi: Brotherhood

Ontdek meer