Drie belangrijke updates over Hype'O Dream die je niet mag missen

Karen Luiken-18 juni 2024 om 16:04

Met nog een kleine vier weken op de aftelkalender tot Hype’O Dream losbarst, is het hoog tijd voor een update. Wat zeggen we? Drie updates! Er is nieuws over de timetable, ticketverkoop én over een nieuwe stage.

Timetable
Laten we beginnen met een van de belangrijkste punten: de timetable. In het weekend van 12 en 13 juli komen meer dan honderd artiesten naar Waregem om het feestende publiek te voorzien van heerlijke deuntjes. Namen die je op vrijdag kunt verwachten, zijn onder meer 5napback, Mark With a K & MC Chucky, Boef, Regi, Brennan Heart, Drezz, Pombak ft. Mc Tipsy, Truephonic, Dimitri Wouters, Dopebwoy, $hirak, DJ Cham, Pat B, DJ Liberty, Hard Driver en The Crunchers X BLVCKPRINT.

Een dag later maken de artiesten van vrijdag plek vrij aan de dj booths en is het de beurt aan onder anderen Lil’ Kleine, DJ Licious, Omdat Het Kan & Average Rob, Michael Amani, Mandy, Used, Jebroer, Amber Broos, De Bromeo’s, Gunther D, DJ Potato, Vieze Asbak, PartyShakerz, Bolle, Pat Krimson, Frank Verstraeten x Dave Lambert, PHI-PHI, Cherry Moon Trax, Joyhauser, Kompass Traxx, Dr. Lektroluv, Jackx en Monsieur B. Voor de complete timetables kun je hier terecht.

Secret stage
De artiesten verspreiden zich over verschillende stages, waaronder de Mirage, Mystery, Flashback, Encore, Dream Village, Fantasy en Nightmare. Maar er is ook nog een secret stage, waar de organisatie nog erg geheimzinnig over doet. Het enige wat daar tot nu toe over gedeeld is, is een puzzel (zie onderstaande afbeelding) met daarin hints over de artiesten die er zullen optreden.

Tickets
Kaartjes voor Hype’O Dream zijn verkrijgbaar via deze link. Maarrrrr, we waarschuwen je vast: wees er snel bij! We hebben in de wandelgangen gehoord dat de verkoop kneiterhard gaat en dat van de Wave-tickets al 90 procent over de toonbank is gegaan.

6 redenen waarom je naar Dour Festival moet gaan!

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 10:18

DOUREUUUH! Wat is er beter dan jezelf vijf dagen lang onder te dompelen in een eclectische mix van muziek, vibes en fantastische mensen? Dour Festival vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 juli en is dé place to be voor iedereen die houdt van goede muziek en een geweldige sfeer. Hier zijn zes redenen waarom je dit festival niet mag missen:

1. De line-up: Dour Festival staat bekend om zijn uitgebreide line-up waar er voor elk wat wils is. Van elektronische beats tot scheurende gitaren, Dour heeft het allemaal. Met 230 acts verspreid over vijf dagen en acht podia, is er altijd wel iets dat je laat bewegen. Van de grote openluchtpodia tot kleine verborgen hoekjes waar je nieuwe underground acts kunt ontdekken, er is altijd iets om je hart sneller te doen slaan. Niet enkel grote namen, maar ook opkomende artiesten en underground talenten krijgen een podium. Hier maak jij kennis met je nieuwe favoriete artiest! Meer weten over de volledige line-up? Je leest het hier!

2. De sfeer: Dour is niet zomaar een festival, het is een celebration van vrijheid en creativiteit. Hier mag je jezelf zijn, je eigen stijl rocken en genieten van een community die draait om muziek en plezier. De uitbundige sfeer zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt, zelfs als het je eerste keer is.

3. Meer dan alleen muziek: Dour is niet enkel muziek, maar er zijn tal van activiteiten om je dagen en nachten mee te vullen. Van kunstinstallaties, tentoonstellingen en workshops, je zal je nooit vervelen tussen de sets door.

4. De campings: Er zijn zes campings om uit te kiezen. Opstaan en meedoen aan een yogasessie? Check! Je warme tent even verlaten om op de handpan te leren spelen? Why not? De festivalvibes beginnen al op de camping en versterken de gemeenschapszin die Dour zo uniek maakt. Op sommige van de campings heb je zelfs zwembaden en jacuzzi’s. Het is de ideale plek om je op te laden voor een nieuwe festivaldag.

5. De omgeving: Gelegen in het schilderachtige landschap van de provincie Henegouwen, wordt het festivalterrein omringd door heuvels en uitgestrekte velden. Het is de perfecte locatie om te genieten van de natuur én je favoriete muziek.

6. Er is altijd wel iemand die terug zal roepen als je ‘doureuuuh!’ roept: Door deze kreet te roepen, maak je gegarandeerd vrienden. Handig!

Helemaal overtuigd? Je kan nu via TAGMAG dagtickets, combitickets en VIP-passen winnen. Klik hier!

Dit moet je weten voor je naar Genk On Stage gaat

Chelsy Vanlerberghe-27 juni 2024 om 12:28

Dit weekend is het zover: het centrum van Genk ontpopt zich tot een heus feestparadijs tijdens Genk On Stage. Dit gratis stadsfestival biedt een uitgebreide line-up, tal van activiteiten en good vibes all around. Dit is alles wat je moet weten voordat je naar Genk On Stage gaat.

It’s free, baby!

Ja, je leest het goed: Genk On Stage is volledig gratis! Geen gedoe met dure tickets, gewoon genieten van de muziek en de sfeer. Je portemonnee zal je dankbaar zijn!

Het hartje van Genk

Het festival vindt plaats in het centrum van Genk van 28 tot en met 30 juni. Alles is op loopafstand, dus je kunt makkelijk van het ene podium naar het andere hoppen. Elke straat en elk plein verandert in een levendige party zone. Overal is er dus wel iets te beleven.

Joost is dé headliner

De grote ster van dit jaar is Joost. Het wordt zijn eerste optreden in België sinds zijn passage op het Eurovisie Songfestival. Hij treedt op zaterdag 29 juni van 22u45 tot 23u45 op het Hete Kolen-terrein. Dit terrein is speciaal uitgebreid voor het optreden, dus er kunnen 11.000 mensen terecht. En zelfs als je achteraan staat, kun je alles goed volgen op de grote LED-schermen. Wil je vooraan staan? Houd er dan rekening mee dat het terrein op zaterdagmiddag wordt omgetoverd tot Kindercité, met trampolines, verkleedpartijen en springkastelen. Maar no worries, als je je innerlijke kind wilt laten zien, mag je ook meedoen!

Hete Kolen is de place to be

Naast de Main Stage is het Hete Kolen-terrein de place to be. Dit project van de jeugddienst van Genk biedt drie podia: Hete Kolen, CLUB en EFFORT. Hier kun je elke avond genieten van verschillende hosts die een uniek programma presenteren. De ene keer kan je er terecht om te stampen op harde techno, een ander moment brul je mee met de beste nederhop. Er is een uiteenlopend programma, en er is voor elk wat wils. Voor ieder wat wils!

Meer dan muziek

Naast muziek biedt Genk On Stage ook heerlijk eten. De Fruitmarkt wordt omgetoverd tot een culinair paradijs door de Genkse organisatie PUUR. Geniet van lokale lekkernijen en zuiderse muziek terwijl je langs de kraampjes slentert. Van Griekse specialiteiten van Corfu tot Thaise gerechten van Aroi Thai en de befaamde Genkse stokken van Si Arrosticini.

Cocktails, vibes en beats

Zin in een cocktail? Bezoek dan zeker de Winterslagstraat, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot Casa De Koktèl. Twee cocktailbars bundelen hun krachten en zorgen voor heerlijke drankjes en goede beats. Dit is één van de hotspots tijdens Genk On Stage!

EK niet missen?

Ok, I get it, je hebt zin in een feest, maar je wilt het EK niet missen? Geen zorgen, je hoeft geen minuut voetbal te missen. Het Schepen Noël Bijnensplein, tegenover La Chapelle, wordt omgetoverd door Churchill EK Plaza Genk. Hier kun je alle wedstrijden volgen op een gigantisch scherm in een sfeervolle omgeving. Het wordt dé place to be voor alle Genkse Italianen die voor de Azzuri willen supporteren zaterdag om 18u00. En speciaal voor Joost-fans die de drukte van Hete Kolen willen vermijden, wordt zijn optreden hier ook live gestreamd op zaterdagavond.

Het festival is cashless

Je kan bij alle standjes betalen met je bankkaart. Je moet dus niet meer aanschuiven voor bonnetjes. Betalen met cash aan de standen is niet mogelijk.

Fiets of trein = gratis pizza

Genk On Stage is makkelijk bereikbaar met bus of trein. Het station van Genk ligt op slechts twee minuten wandelen van het festival. Dit jaar zijn er nachttreinen en gratis nachtbussen voor Genkenaren. Bij het instappen krijg je zelfs een bon voor een gratis pizza van Bruno Foodcorner. Nachttreinen vertrekken op vrijdag en zaterdag om 01u35 en op zondag om 00u35. Kom je met de fiets? Stal deze dan bij de bewaakte fietsenstalling op het binnenplein van het stadhuis en krijg ook een bon voor een gratis pizza. Voor wie met de auto komt, is er voldoende parkeergelegenheid in de stad.

Ontdek meer