Ga jij laat naar bed? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Karen Luiken-18 juni 2024 om 14:33- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee typen mensen: de één ligt het liefst zo vroeg mogelijk in de veren, de ander is een nachtbraker. Als jij bij het laatste kamp hoort, hebben we helaas slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat het slecht voor je gezondheid kan zijn om laat naar bed te gaan.

Een studie van Imperial College London concludeert dat ochtendmensen minder vaak psychische klachten hebben dan avondmensen. Specifieker: mensen die vóór 01.00 uur naar bed gaan, zijn over het algemeen mentaal gezonder en hebben minder vaak last van mentale, gedrags- en neurologische ontwikkelingsstoornissen, depressie of angststoornissen.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychiatry Research, is volgens Medical News Today uitgevoerd onder bijna 74.000 mensen, waarvan 56 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 63,5 jaar en de gemiddelde nachtrust was zeven uur per dagelijkse slaapcyclus.

Drie nieuwe namen bekend voor 'De Slimste Mens Ter Wereld'

Chelsy Vanlerberghe-01 juli 2024 om 08:56

Na de bekendmaking van Xander De Rycke vorige week, worden drie nieuwe namen onthuld voor het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Wie mag zich tot De Slimste mens kronen? Wordt het misschien Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck of Hannelore Knuts?

Presentator Aster Nzeyimana maakt dit jaar zijn debuut in de populaire quizshow. “Sinds we samen in ‘The Masked Singer’ hebben gezeten, hangt Erik elk jaar aan de lijn en eindelijk is het gelukt om een gaatje in de agenda te vinden!” vertelt Aster enthousiast. "Ik wil mij vooral super hard amuseren en tussen het lachen door enkele goede antwoorden geven.”

Ook auteur en voormalig journaliste Bo Van Spilbeeck zal strijden om de titel: “Zo’n zes jaar geleden stelde Erik mij voor de eerste keer de vraag om mee te doen. Een jaar later volgde nog een keer, en daarna opnieuw. Maar zolang ik bij VTM werkte, was dat wat lastig. Nu ik een vrije vogel ben, heb ik direct 'ja' gezegd.” Bo kijkt uit naar de uitdaging en ziet haar nieuwe status als gepensioneerde als een voordeel: “Dat geeft me misschien meer tijd om me voor te bereiden.”

Topmodel Hannelore Knuts twijfelde geen moment toen ze werd gevraagd. “Ik heb heel snel toegehapt want ik had geen zin in die twijfel van ‘Zou ik of zou ik niet?’” Om zich voor te bereiden heeft ze placemats met de kaarten van Europa, de wereld en België gekocht. “Mijn zoontje zal me de komende maanden tijdens het eten ondervragen en het dessert wordt een extra portie journaal en Karrewiet."

Spannend!

26-jarige man overleden bij festival Defqon

Karen Luiken-29 juni 2024 om 14:37- Foto:

Photo by Mat Napo on Unsplash

Een festivalbezoeker is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden bij het hardstylefeest Defqon.1 in het Nederlandse plaatsje Biddinghuizen. Verschillende media melden dat het om een 26-jarige man gaat.

De man werd rond 02.00 uur onwel en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Eenmaal daar bleek dat hulp niet meer mocht baten; het slachtoffer overleed.

Het is niet bekend wat de precieze doodsoorzaak is. De politie zegt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat, maar sluit een misdrijf uit.

Ontdek meer