Vaste en nieuwe bloklocaties in Gent geopend

Simon Smetryns-17 juni 2024 om 09:51

Via studentingent.be/bloklocaties kunnen studenten weer heel wat locaties reserveren om te blokken. Daar zijn vaste waarden bij, zoals het MSK of de Sint-Pietersabdij, maar ook nieuwe locaties, zoals de net geopende Giftshop in het Graffitistraatje of de oude bib aan de Zuid.

Op de website kunnen studenten alle Gentse bloklocaties terugvinden. Een plek reserveren gaat er makkelijk en snel. Er zijn opnieuw meer dan vijftig locaties. Naast vaste waarden zoals de woonzorgcentra, de monnikenzolder van de Sint-Pietersabdij, het Shoppingcenter Zuid, het Museum voor Schone Kunsten en het Museum Dr. Guislain zijn er ook enkele nieuwe locaties.

Zo kunnen studenten in het kader van Gent als Europese Jongerenhoofdstad dit jaar voor het eerst terecht in het voormalige bibliotheekgebouw aan de Zuid. Om de studenten een hart onder de riem te steken, is er op bepaalde momenten zelfs een waarzegster aanwezig die hen in de lift van het gebouw het antwoord op al hun vragen geeft. De lift zelf hangt vol met astrologische studeertips. Ook de pas geopende Giftshop in het Graffitistraatje is een van de nieuwe locaties.

'De Campus Cup' komt terug!

Chelsy Vanlerberghe-03 oktober 2024 om 12:51

Goed nieuws: 'De Campus Cup' is weer helemaal terug van even weggeweest. Na drie seizoenen op VRT 1 en een sabbatjaar keert de studentenquiz dit voorjaar terug op VRT Canvas. Otto-Jan Ham gaat weer op zoek naar een nieuwe lichting slimme koppen. Wie volgt de rechtenstudenten van KU Leuven op, die de laatste beker mee naar huis mochten nemen?

Het format blijft hetzelfde: 17 afleveringen waarin telkens twee teams het tegen elkaar opnemen. Wat staat je te wachten? Multiplechoice-examens, een blokronde (waar één teamlid een spoedcursus moet verwerken), een mondeling examen en groepswerk. En ja, het komt echt op seconden aan, want alleen de snelsten geraken bij de top acht en stoten door naar de kwartfinales. In de finale strijden de twee sterkste teams voor de felbegeerde beker.

Is jouw team het volgende dat de beker mee naar de unief of hogeschool neemt? Schrijf je dan in met vier studenten (maximaal twee van hetzelfde geslacht M/V/X) en waag je kans. Inschrijven kan nog tot 11 november via www.vrtmax.be/doemee.

De nieuwe afleveringen van De Campus Cup worden in het voorjaar van 2025 uitgezonden op VRT Canvas.

Een jaar lang gratis worstenbroodjes van Panos?!

Chelsy Vanlerberghe-01 oktober 2024 om 14:40

Het regent prijzen bij de Panos-stand op de Student Kick Off in Gent. Merch, gratis producten én de kans op een jaar lang gratis worstenbroodjes. Lukt het Clé om de hoofdprijs te pakken?

Ontdek meer