Haai gespot bij kust Gran Canaria, strand gesloten

Karen Luiken-17 juni 2024 om 09:30- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Ga je deze zomer naar Gran Canaria? Lees dan vooral niet verder als je zorgeloos van je vakantie wilt kunnen genieten. Een strand op het eiland is tijdelijk gesloten nadat er in het water een twee meter lange haai is gespot. Dat meldt Mirror.

Het gaat om het strand Melenara Beach aan de oostkant van het eiland. Verschillende mensen lagen in het water toen de haai langs zwom. “De strandwacht begon op zijn fluitje te blazen en gaf aan dat iedereen uit het water moest komen”, aldus een meisje volgens Mirror. “Ik keek om me heen en zag een vin.” Een vriend van het meisje dat er ook bij was, zegt: “Toen we de vin boven het water uit zagen steken, zijn we zo snel mogelijk uit het water in de richting van het strand gegaan.”

De haai blijkt een hamerhaai te zijn. Hulpdiensten hebben het dier proberen te lokaliseren, maar dat is tot nu toe nog zonder resultaat. Het is niet duidelijk hoe lang het strand gesloten blijft.

Telefacts toont keerzijde van feesteiland Ibiza

Karen Luiken-02 juli 2024 om 08:35

Als je aan Ibiza denkt, denk je automatisch aan strand, feesten en gezelligheid. Maar het Spaanse eiland heeft ook een keerzijde. Telefacts Zomer laat woensdag 3 en donderdag 4 juli zien welke negatieve kanten Ibiza kent en wat daar de gevolgen van zijn.

Op Ibiza bevinden zich verschillende bendes die gespecialiseerd zijn in het stelen van dure horloges, luxueuze villa’s worden beroofd en er zijn drugsdealers actief. Op straat en zelfs via sociale media worden er allerlei verdovende middelen aangeboden, zowel aan locals als aan toeristen.

De Britse televisiepersoonlijkheid Zara McDermott, onder meer bekend van ‘Love Island’, gaat op pad met de politie, spreekt met een invloedrijke drugsdealer, gaat in gesprek met een advocaat die gespecialiseerd is in het verdedigen van zware criminelen én ontmoet een conciërge die werkt voor rijke mensen. Het resultaat daarvan is woensdag en donderdag bij VTM en VTM GO te zien in een aflevering van ‘Telefacts Zomer’.

Dit is de lelijkste hond ter wereld

Karen Luiken-23 juni 2024 om 07:52

Er bestaan heel veel verschillende honden op deze wereld, maar er kan er natuurlijk maar één de allerlelijkste zijn. Naar welke viervoeter die titel gaat? Wild Thang, een 8-jarige pekinees.

Wild Thang is dit weekend bij de World’s Ugliest Dog-competitie verkozen tot lelijkste hond van het jaar, waarbij hij de strijd aanging met zeven andere deelnemers. De hond heeft al vijf keer meegedaan aan de wedstrijd, maar het is nu voor het eerst dat hij er met de winst vandoor gaat.

Wild Thang heeft zijn unieke uiterlijk te danken aan een ziekte die hij kreeg toen hij een puppy was. De groei van zijn tanden werd gehinderd, waardoor hij nu rondloopt met een bungelende tong. Ook heeft hij een spieraandoening aan een van zijn poten.

De hond en zijn baasje hebben met de overwinning 5.000 dollar gewonnen.

Ontdek meer