'The Boys' stopt na vijfde seizoen

Karen Luiken-12 juni 2024 om 06:29

Slecht nieuws voor fans van ‘The Boys’. De hitserie krijgt nog een vijfde seizoen, maar daarna stopt de reeks. Dat heeft showrunner Eric Kripke bekendgemaakt via social media.

‘The Boys’ gaat over een wereld met mensen die superkrachten hebben. Er zijn in de afgelopen jaren al drie seizoenen verschenen en het vierde seizoen komt deze week naar Prime Video. Daarin krijgen we te zien hoe Victoria Neuman dichterbij is dan ooit om de Oval Office te betreden terwijl Homelander zijn krachten misbruikt. Butcher heeft nog maar een paar maanden te leven, is ondertussen Becca's zoon kwijt en is niet meer de leider van The Boys. De rest van het team is klaar met zijn leugens. Nu de spanningen hoger dan ooit zijn opgelopen, moet het team een weg vinden om samen te werken en de wereld te redden voordat het te laat is.

Na het vierde seizoen komt er nog een vijfde, dus fans zitten voorlopig nog niet zonder ‘The Boys’. Maar na het vijfde seizoen sluit het hoofdstuk en is het gedaan met de verhalen rondom de superhelden. “Vijf seizoenen was altijd al onze opzet”, zegt showrunner Eric Kripke. “Het wordt een ranzige, epische en sappige climax.”

Achttien Emmy-nominaties voor laatste seizoen 'The Crown'

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:26

De kans dat ‘The Crown’ er in september met één of meerdere prijzen vandoor gaat bij de uitreiking van de Emmy-awards is groot. Het laatste seizoen van de reeks is maar liefst achttien keer genomineerd voor de Amerikaanse televisieprijzen.

De show is onder andere genomineerd in de categorieën beste dramaserie, beste acteur, beste actrice en beste gastactrice. Maar ook in categorieën waarin het productieontwerp, casting, hedendaagse kostuums, regie, visuele effecten en het script van de serie centraal staan, komt ‘The Crown’ voor in de lijst van kanshebbers.

Met deze nominaties staat de teller van het totaal aantal Emmy-nominaties op 87. Daarvan wist ‘The Crown’ er tot nu toe 21 van te verzilveren. Maar in september kunnen er daar dus nog een aantal bij komen.

Bedenkers 'Stranger Things' gaan horrorserie maken

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:18

We kunnen binnenkort meer verwachten van de creatieve breinen achter ‘Stranger Things’. Variety meldt dat de Duffer-broers een nieuwe horrorserie gaan maken voor Netflix.

De reeks heeft momenteel de titel ‘Something Very Bady Is Going to Happen’ en is afkomstig van schrijver Haley Z. Boston. De show wordt omschreven als een sfeervolle horrorserie die zich afspeelt op een bruiloft, waarbij een bruid en bruidegom worden gevolgd in de week voorafgaand aan hun noodlottige huwelijk.

De Duffer-broers Matt en Ross, die ook de hitserie ‘Stranger Things’ maakten, zijn bij het project betrokken als uitvoerend producenten. Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe reeks mogen verwachten.

Ontdek meer