De 'pomodoro methode' helpt jou beter studeren

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 03:36

Stel je voor: je zit aan je bureau, je boeken liggen open, je laptop is opgestart, maar je gedachten dwalen af naar die TikToks die je kotgenoot je gestuurd heeft die je nog niet hebt bekeken. Klinkt bekend in de oren? Maak kennis met de 'Pomodoro Methode': de geheime saus om je studie-uren productief en stressvrij te maken. En je hoeft er niet eens tomaten voor te eten! (Hoewel dat wel mag, natuurlijk.)

De Pomodoro Methode is simpel. Een 'pomodoro' is een periode van 25 minuten geconcentreerd werken, gevolgd door een korte pauze van 5 minuten. Na vier pomodoro's neem je een langere pauze van 15-30 minuten. Het klinkt misschien vreemd, maar het werkt echt!

De Pomodoro Methode pas je toe in 5 simpele stappen:
1. Kies een taak: wees specifiek.
2. Zet een timer op 25 minuten: gebruik een kookwekker, je telefoon of een speciale Pomodoro-app.
3. Werk aan je taak tot de timer gaat: geen afleiding, geen smoesjes.
4. Neem een korte pauze: sta op, strek je benen, pak een kopje koffie of kijk snel die kattenvideo.
5. Herhaal: na vier pomodoro's neem je een langere pauze. Een perfect moment voor een wandeling of een snack.

25 minuten lijkt veel minder intimiderend dan een hele middag. Je brein kan die korte tijdsspanne aan, en voordat je het weet, heb je bergen werk verzet.

Regelmatige pauzes helpen je fris te blijven en voorkomen dat je hersenen veranderen in een moeras van moeheid. Plus, je hebt een excuus om die grappige video's te bekijken zonder schuldgevoel!

Als je weet dat je na 25 minuten een pauze krijgt, is het makkelijker om aan de slag te gaan. De beloning is altijd in zicht.

Door je te concentreren op één taak per keer, voorkom je de valkuil van multitasking. Want laten we eerlijk zijn, multitasking is gewoon een mooie term voor "niets echt afmaken".

Pro tips: plan je pomodoro's van tevoren, wees flexibel, en gebruik je pauzes om te bewegen, water te drinken en even naar buiten te gaan.

Dus, let's go! Pak die timer, zet hem op 25 minuten en ga aan de slag. Voor je het weet, ben je een Pomodoro Pro.

Prime Day 2024 is van start gegaan

Chelsy Vanlerberghe-16 juli 2024 om 07:28

Jaaaaaa! Hou je portemonnee maar in de aanslag, want het is zover: Prime Day 2024 is van start gegaan op amazon.com.be! Dat betekent: 48 uur lang de beste deals scoren én kans maken op unieke money-can't-buy-experiences. Shoppen maar!

Het is de tweede editie van Prime Day in België. Tijdens Prime Day 2023 hebben Prime-leden wereldwijd meer dan €2,95 miljard bespaard. Yes, you heard it right: miljarden! Dit jaar belooft het nog groter en beter te worden, met aanbiedingen in meer dan 25 categorieën. Van kleding tot elektronica en van keukenartikelen tot schoonheidsproducten, er is voor ieder wat wils. Elke 5 minuten worden er nieuwe deals gelanceerd. Dus refreshen = nieuwe deals scoren!

Dit jaar heeft Amazon een paar extraatjes in petto om Prime Day nog spectaculairder te maken. Prime-leden kunnen meedoen om tickets te winnen voor een aantal unieke experiences: een turbo triathlon met Average Rob, een comedy night met Pablo Andres en een Prime Rave met Amber Broos laten de Belgische Prime-leden toe om Prime Day op een bijzondere manier te vieren. Dit zijn money-can't-buy ervaringen speciaal voor Prime-leden.

Wat moet je doen om kans te maken op deze ervaringen? Het is simpel: word Prime-lid! Voor slechts €2,99 per maand of €25 per jaar krijg je niet alleen toegang tot Prime Day deals, maar ook onbeperkte gratis levering, Prime Video, Prime Gaming, Amazon Photos en nog veel meer. Meld je hier snel aan voor een Prime-lidmaatschap of een gratis 30-daagse proefperiode.

MAAAAAR.... extra goed nieuws, want TAGMAG geeft ook een hele hoop tickets weg voor de allereerste Prime Rave met Amber Broos! Tickets winnen doe je hier.

Als je maar één bodypart zou mogen scheren, welke zou dat dan zijn?

Simon Smetryns-08 juli 2024 om 16:20

De eerste festivalnacht hakt erin, maar gelukkig is de Philips Refresh Bar er om de festivalgangers terug op te knappen! Borsthaar, beenhaar of teenhaar? Philips OneBlade to the rescue! Clémentine stelt scherpe vragen.

Ontdek meer