Steeds meer studenten trekken naar buitenland

Chelsy Vanlerberghe-11 juni 2024 om 01:18

Internationale studenten zijn tegenwoordig net als wereldreizigers op zoek naar avontuur, maar dan met een academisch tintje. Ze solliciteren naar meer universiteiten dan ooit tevoren, en niet alleen naar de bekende bestemmingen.

Een recent onderzoek van INTO University Partnerships onthult dat 87% van de studenten zich dit jaar bij meer instellingen heeft aangemeld. Vooral in Azië en Europa is er een opvallende toename van interesse. Deze jonge globetrotters laten zich niet alleen leiden door academische kansen, maar kijken ook naar de carrièremogelijkheden die een land biedt.

En laten we eerlijk zijn, geld speelt ook een rol. Studeren in het buitenland kan een flinke hap uit je portemonnee nemen, dus die studenten zoeken naar betaalbare opties. Wie wil er nu niet dezelfde ervaring voor minder geld, toch?

Universiteiten staan voor de uitdaging om zich aan te passen aan deze nieuwe trend en studenten te helpen bij het najagen van een wereldwijde carrière.

'De Campus Cup' komt terug!

Chelsy Vanlerberghe-03 oktober 2024 om 12:51

Goed nieuws: 'De Campus Cup' is weer helemaal terug van even weggeweest. Na drie seizoenen op VRT 1 en een sabbatjaar keert de studentenquiz dit voorjaar terug op VRT Canvas. Otto-Jan Ham gaat weer op zoek naar een nieuwe lichting slimme koppen. Wie volgt de rechtenstudenten van KU Leuven op, die de laatste beker mee naar huis mochten nemen?

Het format blijft hetzelfde: 17 afleveringen waarin telkens twee teams het tegen elkaar opnemen. Wat staat je te wachten? Multiplechoice-examens, een blokronde (waar één teamlid een spoedcursus moet verwerken), een mondeling examen en groepswerk. En ja, het komt echt op seconden aan, want alleen de snelsten geraken bij de top acht en stoten door naar de kwartfinales. In de finale strijden de twee sterkste teams voor de felbegeerde beker.

Is jouw team het volgende dat de beker mee naar de unief of hogeschool neemt? Schrijf je dan in met vier studenten (maximaal twee van hetzelfde geslacht M/V/X) en waag je kans. Inschrijven kan nog tot 11 november via www.vrtmax.be/doemee.

De nieuwe afleveringen van De Campus Cup worden in het voorjaar van 2025 uitgezonden op VRT Canvas.

Een jaar lang gratis worstenbroodjes van Panos?!

Chelsy Vanlerberghe-01 oktober 2024 om 14:40

Het regent prijzen bij de Panos-stand op de Student Kick Off in Gent. Merch, gratis producten én de kans op een jaar lang gratis worstenbroodjes. Lukt het Clé om de hoofdprijs te pakken?

Ontdek meer