Deze activiteiten maken The Island 2024 onvergetelijk

Chelsy Vanlerberghe-07 juni 2024 om 06:21

Veel zon, nog meer sfeer, een exclusief resort én toegang tot de beste clubs en DJ-sets, allemaal samengebracht in één onweerstaanbaar pakket? Dat is The Island 2024. Van 7 tot 14 september zullen honderden feestgangers samen met TAGMAG en Route du Soleil het betoverende eiland Pag in Kroatië overnemen. Naast zon, zee, strand en beats zijn er nog tal van andere activiteiten beschikbaar die je reis onvergetelijk zullen maken. Benieuwd naar wat je te wachten staat? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Expedition Plitvice
Na al dat feesten heb je misschien nood aan een beetje rust. Verken het grootste en oudste nationale park van Kroatië en laat je betoveren door adembenemende watervallen en kristalheldere meren. Het is een natuurlijke oase waar je volledig kunt ontspannen.

Citytrip naar Zadar
Voor de liefhebbers van stadsavonturen is er een citytrip naar Zadar. Verken dit pittoreske havenstadje op slechts een steenworp afstand van het resort. Dwaal door de charmante straatjes, ontdek historische bezienswaardigheden en geniet van de lokale keuken en cultuur.

Boatparty
En wat dacht je van een boatparty op de Adriatische Zee? Dans op de deining van de golven terwijl de verschillende DJ-sets zorgen voor de beste sfeer. Deze onmisbare ervaring kun je eenvoudig toevoegen aan je festivalticket voor een dag vol zon, zee en feest.

Jetski ride
Op de jetski ride kun je genieten van pure adrenaline en snelheid. Scheur met meer dan 70 km/u over de azuurblauwe wateren van de baai.

Watersport
Er worden doorheen de week verschillende water- en strandactiviteiten aangeboden. Of je nu wilt windsurfen, kajakken of gewoon wilt chillen op het strand, er is voor elk wat wils. De favoriet van de ‘Tagmansion’-deelnemers? De bananenboot! Gaan met die banaan!

Dus, waar wacht je nog op? Boek nu en zorg dat je erbij bent! Meer informatie vind je hier.

Dit is alles wat je moet weten voor je naar Oktoberfest in München gaat!

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 14:17

Een simpele rekensom: als je bier, Duitsland en oktober optelt, wat krijg je dan? Juist, ja! Hopelijk heb je dorst, want München roept. Oktoberfest is niet zomaar een festival: het is een 16-daagse marathon van bier, pretzels en feest. Onze Insider Clé en sidekick Xander zijn vorig jaar voor 'On Est Party' (te zien op Streamz en YouTube) op onderzoek uitgegaan en ze hebben ontdekt waarom dit evenement een must-visit is. Hou je lederhosen en dirndls klaar, hier komt alles wat je moet weten!

Het Oktoberfest begon in 1810 als een koninklijk huwelijksfeest voor Kroonprins Ludwig en Prinses Therese. Wat begon als een bescheiden viering met paardenraces, is inmiddels uitgegroeid tot een gigantisch volksfeest dat miljoenen bezoekers trekt. Tijdens het Oktoberfest wordt er meer dan 7 miljoen liter bier gedronken. Dat is genoeg om een heel zwembad mee te vullen.

Het Oktoberfest begint traditioneel met de parade van brouwers en hun versierde karren, gevolgd door het aanslaan van het eerste vat door de burgemeester van München. Vanaf dat moment kan het feest echt beginnen! Er zijn talloze tenten om te verkennen, elk met hun eigen unieke sfeer en muziek. Van traditionele Beierse volksmuziek tot moderne hits, er is voor elk wat wils.

  1. Neem cash mee: Je kan niet overal met kaart betalen, dus zorg dat je voldoende cash bij hebt. Verwacht veel uit te geven, het is niet goedkoop.

  2. Kom op tijd: De tenten kunnen snel vol raken. Geen plaats aan tafel is geen bier. Zorg dat je op tijd aankomt om een plekje te bemachtigen in de populaire tenten.

  3. Zorg voor een stevige maag: Er is veel bier, maar ook veel heerlijk eten zoals pretzels, braadworsten en geroosterde kip.

  4. Dress to impress: Ga voor de volledige ervaring en trek een lederhosen of dirndl aan, maar kies voor kwaliteit. Mensen kijken raar als je in een cheap carnavalspakje aankomt. Je kan een dirndl of lederhosen makkelijk huren voor 30 euro per dag. Als je je niet comfortabel voelt in zo’n outfit, voel je dan ook niet verplicht om het te dragen. Er zijn genoeg mensen die in jeans en T-shirt komen.

  5. Blijf gehydrateerd: Het draait om bier, maar vergeet niet voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven. Een beetje water tussen alle pinten door gaat je goed doen!

  6. Leer de populaire nummers: Niets leuker dan kunnen meebrullen met de locals!

  7. Probeer het Teufelsrad: Oktoberfest is meer dan alleen bier. Het festivalterrein heeft een grote kermis met talloze attracties. Eén van de populairste? Het Teufelsrad: probeer zo lang mogelijk op dit draaiende platform te blijven terwijl je met ballen en touwen wordt bekogeld.

  8. Wil je laten zien dat je single bent? Draag je dirndl-strik dan aan de linkerkant. Sidekick Xander en local Raoul hebben met deze trick flink gescoord.

  9. Ga naar één van de vele afterparties: als je nog kunt wandelen natuurlijk.

Dit is de line-up van de Peterman stage hosted by TAGMAG op Student Kick-Off 2024

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 12:58

Op woensdag 25 september is het weer zover: het Sint-Pietersplein in Gent verandert in een mega studentenfeest tijdens de jaarlijkse Student Kick-Off! Dit evenement, dat elk jaar meer dan 30.000 studenten verwelkomt, is dé manier om het academiejaar te beginnen. En ook dit jaar heeft TAGMAG de eer om de Peterman stage te hosten en we beloven plechtig om Gent op zijn grondvesten te doen daveren. Check de line-up hieronder!

Student Kick-Off is een jaarlijks terugkerend evenement dat elke keer op de eerste woensdag van het academiejaar wordt gevierd op het Sint-Pietersplein in Gent. Het is het grootste studentenevenement in België, georganiseerd voor en door studenten.

Vanaf 11u45 gaan de deuren open. Voor slechts 1 euro kunnen studenten een bandje scoren bij de ingang, en alle opbrengsten gaan naar goede doelen die het welzijn van studenten ondersteunen. Dus niet alleen feesten, maar ook een goed doel steunen. Win-win!

In de Student Village en Partner Village vind je een berg infostandjes en activiteiten, ideaal om je nieuwe studentenleven een kickstart te geven. Verspreid over twee stages brengen verschillende artiesten je volledig in de mood. De main stage heeft een indrukwekkende line-up met optredens van onder andere Bart Peeters, De Bromeo's en Pommelien Thijs.

De Peterman stage hosted by TAGMAG bevindt zich dit jaar op het Sint-Amandsplein. Vanaf 15u barst het feest los met sets van onder andere Denoo x Whosalp x Boey, Senator, Exception, Sven & Clé, Hide N Seek, Manz, Karakals en Idle Days. Om 23u zorgt Paranoid voor een afsluiter van formaat!

Ontdek meer