Nieuw boek en film 'Hunger Games' in de maak

Chelsy Vanlerberghe-07 juni 2024 om 03:08

Goed nieuws voor fans van 'The Hunger Games'! Auteur Suzanne Collins is bezig aan een nieuw gloednieuw boek, getiteld 'Sunrise on the Reaping'. Het boek zal in maart 2025 uitkomen, en de verfilming zal in november 2026 te zien zijn in de bioscopen.

Het verhaal neemt ons terug naar Panem, 24 jaar voor het eerste boek en de gebeurtenissen rond Katniss Everdeen, en 40 jaar na het laatste boek 'The Ballad of Songbirds and Snakes.' Het begint op de dag van de oogst voor de 50e Hunger Games, ook wel de Tweede Kwartaal Quell genoemd. Herinner je je Haymitch Abernathy nog? Hij was een deelnemer aan diezelfde meedogenloze Spelen. Later speelde hij een cruciale rol als mentor voor Katniss en Peeta in de 74e editie van de Spelen.

Met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren en vertalingen in tientallen talen, zijn de 'Hunger Games'-boeken een fenomeen op zich.Hoewel Collins aanvankelijk leek te stoppen na 'Mockingjay', verraste ze ons iedereen met 'The Ballad of Songbirds and Snakes.'

De auteur, bekend om haar eerdere gebruik van Griekse mythologie en de Romeinse gladiatorspelen, put dit keer inspiratie uit de Schotse filosoof David Hume. "Het verhaal leent zich voor een diepere duik in het gebruik van propaganda en de macht van degenen die het verhaal controleren", zegt ze.

Nog nooit zoveel luisteraars voor One Direction

Karen Luiken-21 oktober 2024 om 06:43

Sinds het overlijden van Liam Payne hebben er nog nooit zoveel mensen naar One Direction geluisterd. Muziekwebsite Comlpex meldt dat de band op de dag na de plotselinge dood van Liam het hoogste aantal luisteraars op één dag heeft behaald.

De muziek van One Direction werd op donderdag 17 oktober maar liefst 57,5 miljoen keer beluisterd. Ook staat de band, die in 2015 een pauze voor onbepaalde tijd aankondigde zodat alle leden solo konden gaan, volgens Forbes bovenaan de hitlijsten van de Britse tak van Spotify.

Afgelopen woensdag stierf Liam na een val van een balkon in Argentinië. De politie gaat er na onderzoek vanuit dat de zanger zelf van het balkon is gesprongen. Hij werd slechts 31 jaar.

Jennifer Lawrence zwanger van tweede kindje

Karen Luiken-21 oktober 2024 om 06:38

Er is een tweede kindje op komst voor Jennifer Lawrence. De actrice is opnieuw zwanger van haar man Cooke Maroney, laat haar vertegenwoordiger weten in een gesprek met Vogue.

De 34-jarige Jennifer en de 40-jarige Cooke verwelkomden in februari 2022 hun eerste kindje, een zoontje, dat ze Cy noemden. Het koppel trouwde in oktober 2019.

Het is nog niet bekend of het tweede kindje een jongen of meisje wordt. Ook weten we niet wanneer de kleine spruit precies wordt verwacht.

Ontdek meer