Nieuw boek en film 'Hunger Games' in de maak

Chelsy Vanlerberghe-07 juni 2024 om 03:08

Goed nieuws voor fans van 'The Hunger Games'! Auteur Suzanne Collins is bezig aan een nieuw gloednieuw boek, getiteld 'Sunrise on the Reaping'. Het boek zal in maart 2025 uitkomen, en de verfilming zal in november 2026 te zien zijn in de bioscopen.

Het verhaal neemt ons terug naar Panem, 24 jaar voor het eerste boek en de gebeurtenissen rond Katniss Everdeen, en 40 jaar na het laatste boek 'The Ballad of Songbirds and Snakes.' Het begint op de dag van de oogst voor de 50e Hunger Games, ook wel de Tweede Kwartaal Quell genoemd. Herinner je je Haymitch Abernathy nog? Hij was een deelnemer aan diezelfde meedogenloze Spelen. Later speelde hij een cruciale rol als mentor voor Katniss en Peeta in de 74e editie van de Spelen.

Met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren en vertalingen in tientallen talen, zijn de 'Hunger Games'-boeken een fenomeen op zich.Hoewel Collins aanvankelijk leek te stoppen na 'Mockingjay', verraste ze ons iedereen met 'The Ballad of Songbirds and Snakes.'

De auteur, bekend om haar eerdere gebruik van Griekse mythologie en de Romeinse gladiatorspelen, put dit keer inspiratie uit de Schotse filosoof David Hume. "Het verhaal leent zich voor een diepere duik in het gebruik van propaganda en de macht van degenen die het verhaal controleren", zegt ze.

Disney+ deelt trailer van nieuwe Nederlandstalige dramaserie 'Nemesis'

Karen Luiken-18 juli 2024 om 09:50

Disney+ krijgt dit jaar voor het eerst een eigen Nederlandstalige dramaserie. De reeks heet ‘Nemesis’ en verschijnt op 16 oktober. De eerste trailer is vandaag verschenen.

‘Nemesis’ is een complotthriller over financiële misdaad en belastingontwijking in de top van Nederland: een schaduwwereld vol brievenbusfirma’s en doodlopende paper trails. Sylvia van Maele, officier van justitie in Den Haag, en Lars van Deurnen, rechercheur bij de FIOD, volgen geldsporen en criminele afrekeningen op zoek naar misdadigers. Ze worden geconfronteerd met een meedogenloze elite die ten koste van alles haar rijkdom en macht wil beschermen.

Wanneer de grens tussen Sylvia’s persoonlijke en professionele leven vervaagt, duurt het niet lang voordat ze zich realiseert dat de regels en praktijken die haar werk onmogelijk maken er niet zomaar zijn. Ze moet op haar intuïtie leren vertrouwen om te overleven, zelfs als dat betekent dat ze in opstand moet komen tegen de mensen die ze het meest vertrouwt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Lies Visschedijk, Romana Vrede, Peter Blok, Jade Olieberg, Bram Suijker, Chris Peters en Florian Regtien.

Start nieuwe seizoen 'Milo' in bioscoop te zien

Karen Luiken-18 juli 2024 om 09:42

Dubbel goed nieuws voor fans van ‘Milo’. De telenovelle van VTM keert in september terug met een tweede seizoen. Eerst op het witte doek, daarna thuis op de beeldbuis.

Diehard fans van ‘Milo’ krijgen op zaterdag 31 augustus de kans om de eerste vier afleveringen van het tweede seizoen in avant-première te bekijken bij Kinepolis Antwerpen. Goed nieuws? Er is meer! Want naast het publiek zal ook een groot deel van de cast aanwezig zijn om te kijken hoe het afloopt met Milo en Liam na de sabotage van Lou. Sterker nog: No Direction – bestaande uit Evelyne Chen, Héritier Tipo, Luka De Baets, Antje De Rop en Line De Dauw – zal een spetterend optreden weggeven.

Kaartjes voor de avant-première in Kinepolis Antwerpen zijn verkrijgbaar via deze link.

Ontdek meer