'Squid Game' is goudmijn voor Netflix

Karen Luiken-20 oktober 2021 om 07:15

Netflix had al veel abonnees, maar heeft er met de populariteit van ‘Squid Game’ nog véél meer binnen weten te harken. De streamingsdienst kreeg er in het derde kwartaal van dit jaar 4,4 miljoen bij. En dat zijn er meer dan verwacht.

De meeste nieuwe abonnees zijn afkomstig uit Azië, waar ‘Squid Game’ ook vandaan komt. Het is een Koreaanse dramaserie waarin deelnemers in een mysterieus spel strijden voor een grote geldprijs. Een afvalrace die een flink spaarcentje op kan leveren, maar die ook veel levens kost. Want wie verliest, gaat dood. En er kan er uiteindelijk maar eentje winnen.

Vorige week werd duidelijk dat ‘Squid Game’ de meest bekeken Netflix-serie ooit is. Met meer dan 111 miljoen kijkers stoot de show ‘Bridgerton’ van de troon, die voorheen op de eerste plek stond.

Wereldwijd kunnen er zo'n 214 miljoen mensen naar 'Squid Game' kijken; dat is het aantal leden dat Netflix heeft. Een groot deel daarvan moet vanaf nu hogere abonnementskosten gaan betalen. De streamingsdienst heeft besloten de prijzen van zowel het standaard- als het premium-abonnement omhoog te gooien met twee euro. De goedkoopste formule wordt één euro duurder.

Opnieuw een record voor vierde seizoen 'Stranger Things'

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:33

Het houdt niet op met de mijlpalen die 'Stranger Things 4' bereikt. Hoewel het seizoen nog niet eens compleet is - vrijdag verschijnen de laatste twee afleveringen op Netflix - breekt het record na record. Ook nu heeft de serie weer een nieuwe prestatie te pakken.

In de eerste 28 dagen na de première van het vierde seizoen werd er maar liefst 930 miljoen uur naar de serie gekeken. En dat is veel, aangezien geen enkele andere Engelstalige Netflix-serie deze cijfers wist te bereiken. Er is volgens Deadline slechts één andere show die het beter deed: ‘Squid Game’. Die Zuid-Koreaanse hitserie werd in de eerste maand sinds de release 1,6 miljard uur gestreamd.

Zoals gezegd is het vrijdag tijd voor de laatste twee afleveringen van ‘Stranger Things 4’. Die duren langer dan eerdere afleveringen en hebben een totaalduur van zo’n vier uur. De achtste aflevering duurt 85 minuten, de negende en tevens laatste bijna 2,5 uur.

Nieuw seizoen 'Only Murders in the Building' staat online!

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:22

Charles, Oliver en Mabel zijn terug. De drie hoofdpersonen uit ‘Only Murders in the Building’ zijn sinds gisteren te zien in het nieuwe seizoen van de serie. Vanaf nu te zien op de streamingsdienst van Disney!

In het tweede seizoen doen Charles, Oliver en Mabel er alles aan om de moordenaar van Arconia Board President Bunny Folger te ontmaskeren. Er doen zich alleen wel drie ongelukkige complicaties voor. De eerste: het trio is publiekelijk betrokken bij de moord. De tweede: ze zijn het onderwerp van een concurrerende podcast. En de derde: ze hebben te maken met New Yorkse buren die allemaal denken dat ze een moord hebben gepleegd. Hoe gaan ze dit in hemelsnaam oplossen?

De hoofdrollen worden gespeeld door Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez.

Ontdek meer