'Squid Game' is goudmijn voor Netflix

Karen Luiken-20 oktober 2021 om 07:15

Netflix had al veel abonnees, maar heeft er met de populariteit van ‘Squid Game’ nog véél meer binnen weten te harken. De streamingsdienst kreeg er in het derde kwartaal van dit jaar 4,4 miljoen bij. En dat zijn er meer dan verwacht.

De meeste nieuwe abonnees zijn afkomstig uit Azië, waar ‘Squid Game’ ook vandaan komt. Het is een Koreaanse dramaserie waarin deelnemers in een mysterieus spel strijden voor een grote geldprijs. Een afvalrace die een flink spaarcentje op kan leveren, maar die ook veel levens kost. Want wie verliest, gaat dood. En er kan er uiteindelijk maar eentje winnen.

Vorige week werd duidelijk dat ‘Squid Game’ de meest bekeken Netflix-serie ooit is. Met meer dan 111 miljoen kijkers stoot de show ‘Bridgerton’ van de troon, die voorheen op de eerste plek stond.

Wereldwijd kunnen er zo'n 214 miljoen mensen naar 'Squid Game' kijken; dat is het aantal leden dat Netflix heeft. Een groot deel daarvan moet vanaf nu hogere abonnementskosten gaan betalen. De streamingsdienst heeft besloten de prijzen van zowel het standaard- als het premium-abonnement omhoog te gooien met twee euro. De goedkoopste formule wordt één euro duurder.

'La Casa de Papel'-personage Berlin krijgt eigen spin-off

Karen Luiken-01 december 2021 om 14:24

De allerlaatste afleveringen van het allerlaatste seizoen van ‘La Casa de Papel’ verschijnen over twee dagen op Netflix. Ben je bang dat je het daarna de rest van je leven zonder de opvallende personages uit de serie moet doen? Hoeft niet. Er komt een spin-off van de show en die staat helemaal in het teken van Berlin.

Acteur Pedro Alonso heeft het karakter jarenlang gespeeld en zal hoogstwaarschijnlijk ook voor de spin-off die rol weer op zich nemen. “Het is een gedenkwaardig moment, want het is het einde van de ene cyclus en het begin van een andere”, aldus de ster, doelend op het slotstuk van ‘La Casa de Papel’ en de start van de nieuwe spin-off.

Waar het verhaal precies over zal gaan, is nog niet bekend. We vermoeden dat het zich afspeelt vóór de gebeurtenissen uit ‘La Casa de Papel’. Dat moet ook haast wel, aangezien Berlin vroeg in die serie overlijdt aan de gevolgen van kanker.

De spin-off staat gepland voor 2023.

Zien: gloednieuwe trailer 'And Just Like That'

Karen Luiken-01 december 2021 om 09:58

Fans van ‘Sex And The City’ krijgen een vervroegd kerstcadeautje. Ze worden door HBO Max getrakteerd op de gloednieuwe (en officiële) trailer van de revival van de hitshow ‘And Just Like That’.

Op de beelden zien we dat de hoofdpersonen Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis) nog steeds dikke vriendinnen zijn. Ze zijn een paar jaar ouder geworden, maar leiden nog steeds het luxe leventje dat ze in de originele serie ook al leefden. Mr. Big is weer in the picture, Charlotte is still happy met haar man Harry en ook Steve Brady is na al die tijd nog steeds van de partij.

Het trio zet hun dramatische en hectische leven in New York City dus voort, maar doen dat wel zonder Kim Cattrall, die Samantha Jones speelde. Wie nog wel een rol heeft is Willie Garson, die je misschien beter kent als Stanford Blatch. De acteur zal het resultaat alleen zelf nooit te zien krijgen. Hij overleed onlangs op 57-jarige leeftijd.

‘And Just Like That’ verschijnt op 9 december op HBO Max. De show bestaat uit tien afleveringen.

Ontdek meer