Dit zijn 6 alarmerende red flags in de slaapkamer

Chelsy Vanlerberghe-06 juni 2024 om 04:05

Een expert op het gebied van seks en relaties heeft de zes belangrijkste waarschuwingssignalen gedeeld die kunnen aangeven dat er problemen zijn in jouw relatie. Hoewel er geen one-size-fits-all formule is voor relaties en het normaal is dat langdurige relaties ups en downs kennen op vlak van intimiteit, zijn er toch red flags die kunnen wijzen op problemen. Welke signalen moet je in de gaten houden?

  1. Gebrek aan voldoening: Als een van jullie regelmatig ontevreden is na seksuele activiteiten, kan dit wijzen op een dieperliggend probleem. Het kan variëren van fysieke ongemakken tot emotionele afstandelijkheid, maar het is belangrijk om dit patroon te herkennen en te adresseren.
  2. Gebrek aan eerlijkheid: Intimiteit zou een ruimte van openheid en kwetsbaarheid moeten zijn. Als je je niet vrij voelt om je diepste verlangens, zorgen en fantasieën te delen, kan dit een teken zijn van onderliggende communicatieproblemen of emotionele blokkades.
  3. Gebrek aan respect voor grenzen: Elkaar respecteren betekent ook elkaars grenzen erkennen en respecteren, zowel binnen als buiten de slaapkamer. Als een partner voortdurend over jouw grenzen heen gaat of niet serieus neemt, is dat een red flag voor de gezondheid van de relatie.
  4. Verminderde interesse in seks: Seksuele verlangens kunnen fluctueren, maar een plotselinge en aanhoudende afname in interesse kan wijzen op problemen zoals stress, hormonale onbalans of emotionele ontevredenheid. Het is essentieel om deze veranderingen in verlangen te onderzoeken en te begrijpen wat erachter zit.
  5. Beperkt begrip van seksualiteit: Seks is veel meer dan alleen fysieke handelingen; het omvat emotionele verbondenheid, intimiteit en plezier. Als een van jullie een beperkt begrip heeft van seksualiteit en wat het kan omvatten, kan dit leiden tot onvervulde behoeften en misverstanden.
  6. Het ontwijken van gesprekken over seks: Communicatie is de sleutel tot het opbouwen van een gezonde en bevredigende seksuele relatie. Als jullie beiden het vermijden om openlijk over seks te praten, kan dit leiden tot onderdrukte emoties, onopgeloste conflicten en een gebrek aan verbondenheid.

Studie onthult verontrustende gevolgen van weinig seks bij vrouwen

Chelsy Vanlerberghe-26 juli 2024 om 10:41

Een recente studie van Walden University in Pennsylvania heeft een opvallende ontdekking gedaan: vrouwen die niet vaak seks hebben, lopen een groter risico op ernstige gezondheidsproblemen.

De onderzoekers analyseerden gegevens van meer dan 14.000 mannen en vrouwen uit een uitgebreide database van de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC).

De studie toont aan dat vrouwen die minder dan één keer per week seks hebben en daarnaast last hebben van depressie, hebben 197% hoger risico om binnen vijf jaar te overlijden in vergelijking met vrouwen die enkel depressief zijn. Dit benadrukt het sterke verband tussen seksuele frequentie en gezondheid bij vrouwen.

Ook opvallend: vrouwen tussen de 20 en 59 jaar die minder vaak seks hebben, hebben 70% meer kans om binnen vijf jaar te overlijden aan andere oorzaken dan vrouwen die regelmatig seks hebben. Seks heeft blijkbaar voordelen die verder gaan dan alleen een paar extra calorieën verbranden: het helpt ook je hart gezond te houden en stress te verminderen. Wie had gedacht dat een paar extra uurtjes in bed je leven zo kan veranderen?

Hoewel seks geen magische oplossing is voor depressie, blijkt uit het onderzoek dat regelmatige seksuele activiteit je gezondheid een flinke boost kan geven. Het is een beetje alsof je je eigen persoonlijke gezondheidselixir hebt, zonder dat je naar de apotheek hoeft te gaan. Maar voordat je je hele leven aan seks gaat wijden: als je worstelt met depressie of andere mentale gezondheidsproblemen, is het nog steeds belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Dus, terwijl seks geen vervanging is voor therapie, kan het zeker bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven. En wie weet? Misschien maakt een beetje extra plezier in de slaapkamer je leven net iets beter, en dat is nooit slecht!

Zo genees je muggenbeten snel en makkelijk

Chelsy Vanlerberghe-23 juli 2024 om 14:03- Foto:

National Institute of Allergy and Infectious Diseases via Unsplash

Als er één ding is waar iedereen het over eens kan zijn, is het dit wel: muggenbeten zijn verschrikkelijk. Daarom geeft een dermatoloog nu een handige tip: plak een pimple patch op de muggenbeet.

Het klinkt misschien simpel, maar het werkt echt. “Die pleister voorkomt dat je gaat krabben, wat vaak leidt tot infecties en littekens”, vertelt ze in een TikTok-video die inmiddels 7,3 miljoen keer is bekeken. “Reinig de beet goed voor en na het plakken. Zo houd je de jeuk onder controle.”

In pimple patches zitten vaan hydrocolloïden. Een andere dokter zweert bij hydrocolloïdenpleisters. Hydrocolloïden zijn stoffen die vaak worden gebruikt in medische pleisters en verbanden. Ze vormen een beschermende laag over je huid, nemen overtollig vocht op en verminderen ontsteking en roodheid. Hierdoor wordt jeuk en zwelling sneller aangepakt. Je vindt hydrocolloïdpleisters in bij apotheken, drogisterijen, of gewoon online. Merken zoals Compeed en Hansaplast bieden hydrocolloïdpleisters aan die je makkelijk kunt gebruiken.

Er wordt wel geadviseerd om de pleister niet langer dan acht uur te laten zitten. Verwijder de pleister en gebruik een cortisonecrème om de laatste restjes jeuk en roodheid weg te werken. Zo ben je snel van die vervelende beet af.

Ontdek meer