Dit zijn 6 alarmerende red flags in de slaapkamer

Chelsy Vanlerberghe-06 juni 2024 om 04:05

Een expert op het gebied van seks en relaties heeft de zes belangrijkste waarschuwingssignalen gedeeld die kunnen aangeven dat er problemen zijn in jouw relatie. Hoewel er geen one-size-fits-all formule is voor relaties en het normaal is dat langdurige relaties ups en downs kennen op vlak van intimiteit, zijn er toch red flags die kunnen wijzen op problemen. Welke signalen moet je in de gaten houden?

 1. Gebrek aan voldoening: Als een van jullie regelmatig ontevreden is na seksuele activiteiten, kan dit wijzen op een dieperliggend probleem. Het kan variëren van fysieke ongemakken tot emotionele afstandelijkheid, maar het is belangrijk om dit patroon te herkennen en te adresseren.
 2. Gebrek aan eerlijkheid: Intimiteit zou een ruimte van openheid en kwetsbaarheid moeten zijn. Als je je niet vrij voelt om je diepste verlangens, zorgen en fantasieën te delen, kan dit een teken zijn van onderliggende communicatieproblemen of emotionele blokkades.
 3. Gebrek aan respect voor grenzen: Elkaar respecteren betekent ook elkaars grenzen erkennen en respecteren, zowel binnen als buiten de slaapkamer. Als een partner voortdurend over jouw grenzen heen gaat of niet serieus neemt, is dat een red flag voor de gezondheid van de relatie.
 4. Verminderde interesse in seks: Seksuele verlangens kunnen fluctueren, maar een plotselinge en aanhoudende afname in interesse kan wijzen op problemen zoals stress, hormonale onbalans of emotionele ontevredenheid. Het is essentieel om deze veranderingen in verlangen te onderzoeken en te begrijpen wat erachter zit.
 5. Beperkt begrip van seksualiteit: Seks is veel meer dan alleen fysieke handelingen; het omvat emotionele verbondenheid, intimiteit en plezier. Als een van jullie een beperkt begrip heeft van seksualiteit en wat het kan omvatten, kan dit leiden tot onvervulde behoeften en misverstanden.
 6. Het ontwijken van gesprekken over seks: Communicatie is de sleutel tot het opbouwen van een gezonde en bevredigende seksuele relatie. Als jullie beiden het vermijden om openlijk over seks te praten, kan dit leiden tot onderdrukte emoties, onopgeloste conflicten en een gebrek aan verbondenheid.

Door deze 3 belangrijke bereik je je beste orgasme

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 07:32

Orgasmes zijn niet alleen lekker, ze hebben ook fysieke en mentale voordelen. Toch is het voor velen niet zo makkelijk er eentje te bereiken.

Volgens de National Library of Medicine is ongeveer de helft van de vrouwen niet tevreden over hoe vaak ze klaarkomen, en 10% tot 15% heeft nog nooit een orgasme gehad. Bij mannen ligt dit lager, tussen de 5% en 10%, maar dat zijn nog steeds miljoenen mensen die problemen hebben met klaarkomen of onzeker zijn als hun partner niet klaarkomt.

Hoewel iedereen anders is, zijn er volgens onderzoek en experts drie belangrijke factoren die je helpen klaarkomen.

1. De juiste stimulatie

Wat is goede stimulatie? Dokter Laurie Mintz, seksexpert en auteur van "Becoming Cliterate", zegt dat het gaat om een combinatie van druk en ritme. De juiste druk op erotische zones, zoals de clitoris, penis of oren, bouwt seksuele opwinding op en zorgt uiteindelijk voor de noodzakelijke spiersamentrekkingen.

Vibrators kunnen helpen om het juiste plekje te vinden en het juiste ritme te krijgen. Hierdoor kan je je zo intens focussen dat je bijna in een trance raakt, wat helpt om een orgasme te bereiken, volgens een studie in Socioaffective Neuroscience & Psychology.

2. Mindfulness

Mindfulness betekent dat je geest en lichaam op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn, legt de seksuologe uit. Vaak zijn we tijdens seks te veel in ons hoofd: "Hoe zie ik eruit? Doe ik het goed?" Dat helpt niet.

Probeer meditatie of yoga om mindfulness te oefenen, of zet muziek op tijdens de seks. Je kunt mindfulness ook in je dagelijks leven oefenen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. Focus je op de sensaties en breng je aandacht terug als je afgeleid raakt. Dit kun je later toepassen in de slaapkamer.

3. Communicatie

Praat met je partner over wat je fijn vindt. Volgens Dokter Mintz hebben koppels die praten over hun behoeften tijdens seks veel meer kans op een orgasme. Je partner kan niet weten wat je wilt, als je het niet zegt. Niemand kan gedachten lezen, dus communicatie is essentieel. Gebruik geluiden om je partner te sturen, maar geef ook verbaal aan wat je fijn vindt.

8 tips tegen faalangst tijdens de examens

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 05:41

Faalangst: de vloek van elke student. Net voor het examen, slaat de paniek toe. Hier zijn wat trucs om die stress te slim af te zijn.

 1. Goed genoeg is voldoende! Perfectionisme kan verlammend zijn. Dus, streep 'perfect' van je lijstje en focus op 'goed genoeg'. Het is beter om iets af te hebben dan om eeuwig te blijven staren naar die blanco pagina.
 2. Adem in, adem uit, en blijf ademen: Ja, het klinkt als iets wat je oma zou zeggen, maar serieus, diep ademhalen helpt echt. Neem een grote hap lucht en herinner jezelf eraan dat je dit aankan.
 3. Vergelijk jezelf niet met anderen: Ik snap dat je benieuwd bent, maar vragen aan medestudenten of zij dat ene hoofdstuk wel geleerd hebben, of wat hun antwoord was op vraag 12, is nooit een goed idee. Focus op jezelf.
 4. Omarm het falen: Ja, je leest het goed. Faalangst wordt vaak gevoed door de angst om te falen. Maar hier is de ironie: falen is eigenlijk een geweldige leermeester. Dus, omarm die mislukkingen als een kans om te groeien en sterker terug te komen. Er is altijd tweede zit!
 5. Wees vriendelijk voor jezelf: Praat tegen jezelf zoals je tegen je beste vriend zou praten. Dus, in plaats van jezelf naar beneden te halen, geef jezelf een peptalk.
 6. Breek het examen in hapklare brokken: Die gigantische berg van een examen lijkt minder intimiderend als je het in stukken hakt. Neem af en toe pauzes tussen de secties om even op adem te komen en je gedachten te ordenen.
 7. Bouw je zelfvertrouwen op met vroege overwinningen: Begin je dag met een kleine overwinning, zoals het maken van je bed of het beantwoorden van een paar eenvoudige oefenvragen. Het geeft je een gevoel van controle en moed om de dag te beginnen.
 8. Word helemaal 'zen' met een pre-examenritueel: Of het nu gaat om een snelle meditatiesessie, het luisteren naar je favoriete artiest, of snel een blokje hardlopen, vind een ritueel dat je helpt te ontspannen en je in de juiste mindset te brengen.

Ontdek meer