De Jamies zijn terug: nomineer nu jouw favoriete creator!

Samuel Wornoo-19 oktober 2021 om 12:09

Oostende maakt zich op voor de uitreiking van de Vlaamse Oscars voor online videomakers. Na een succesvolle eerste én volledig online editie van De Jamies, keert de awardshow voor Vlaamse online videomakers terug tijdens het Filmfestival van Oostende op vrijdag 28 januari 2022. Iedereen kan vanaf nu hun favoriete videomaker van 2021 nomineren om kans te maken op een award.

De uitreiking van De Jamies vindt tijdens het Filmfestival van Oostende plaats in CC De Grote Post. In deze centraal gelegen locatie worden de genomineerden, juryleden en gasten ontvangen voor een blitse awardshow die men ook kan volgen via VRT NU en YouTube.

Tijdens het gala-evenement bekroont De Jamies deze keer maar liefst 12 videomakers in de categorieën: Vlog, Fictie, Lifestyle, Dans & Muziek, Comedy, Explainer, TikTok en De Kastiop Award voor gamestreaming. Nieuw dit jaar zijn de prijzen voor YouTube, Videograaf, Opkomend talent en Hit van het jaar.

De Jamies zijn niet enkel het moment om online videomakers te bejubelen, maar ook het evenement waar contentmakers bijleren van elkaar. Een dag na de awardshow, op zaterdag 29 januari 2021, kunnen beginnende én ervaren creatievelingen deelnemen aan een namiddag workshops en talks: De Jamies Tutorials.

Vanaf maandag 18 oktober tot en met maandag 22 november kan iedereen hun favoriete online videomaker van 2021 inschrijven op www.dejamies.be. Wie iemand nomineert, kan kiezen uit een lange lijst van content creators of zelf een naam toevoegen. We zien jullie daar!

Zien: voorproefje van nieuw seizoen 'Special Forces'

Karen Luiken-19 april 2024 om 09:28

In afwachting van het nieuwe seizoen van ‘Special Forces’ heeft VTM vandaag een klein voorproefje van de eerste aflevering gedeeld. Daaruit blijkt al meteen dat de kandidaten geen rustige opstart krijgen...

Het nieuwe seizoen is opgenomen in Zuid-Afrika en volgt de loodzware beproevingen die rekruten Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt moeten doorstaan.

Tijdens de eerste proef moeten ze naar de kust zwemmen en hoewel dat misschien klinkt als een makkelijke opgave, is het dat niet. Het wordt al meteen duidelijk dat de elf bekende Vlamingen erg diep moeten gaan.

Benieuwd naar meer? Het nieuwe seizoen gaat maandag van start!

1
2
3
4

'All Of Us Strangers' komt volgende week naar Disney+

Karen Luiken-19 april 2024 om 09:22

Het aanbod van Disney+ wordt over een paar dagen uitgebreid met een nieuw pareltje. Vanaf 24 april is de film ‘All Of Us Strangers’ te zien op de streamingsdienst.

De film gaat over Adam die in een verlaten torenflat in Londen woont. Een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry doorbreekt het ritme van zijn dagelijks leven. Terwijl er een relatie tussen hen ontluikt, verliest Adam zich in herinneringen aan het verleden. Hij voelt de drang om terug te gaan naar het stadje waar hij opgroeide en het huis waar hij als kind woonde. Daar lijken zijn ouders nog steeds te wonen, net als op de dag dat ze stierven, dertig jaar geleden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Andrew Scott, Paul Mescal, Jamie Bell en Claire Foy.

Ontdek meer