Deze festivals vinden plaats in Europa in juni 2024

Chelsy Vanlerberghe-04 juni 2024 om 05:39

Met de zomer voor de deur en de festivalweides die opwarmen, is juni de maand waarin muziekliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Van luide gitaren tot hard gestamp, er is voor elk wat wils. Maar met zoveel keuze kan het lastig zijn om door het festivalbos de bomen te zien. We got you! Met dit handige overzicht van de beste festivals in juni, hoef je alleen nog maar je dansschoenen uit de kas te halen en te beslissen waar je heen wilt.

  • Best Kept Secret (7-9 juni) in Beekse Bergen, Nederland: Dit festival is de verborgen parel van de festivalwereld. Midden in de natuur, met een line-up vol opkomende bands, is het de perfecte plek om je nieuwe favoriete artiest te ontdekken onder een (hopelijk) stralende zon.
  • Verknipt Festival (8-9 juni) in Amsterdam, Nederland: Voor de technofans onder ons is Verknipt Festival dé place to be. Met indrukwekkende visuals en een line-up die je hart sneller doet slaan, wordt dit een onvergetelijke ervaring.
  • Graspop Metal Meeting (20-23 juni) in Dessel: Voor de liefhebbers van het zwaardere werk is Graspop Metal Meeting het walhalla. Op het podium zware gitaren, in het publiek grote moshpits. Klaar om een weekendje te headbangen?
  • Pinkpop (21-23 juni) in Landgraaf, Nederland: Als een van de oudste popfestivals ter wereld is Pinkpop een begrip in de festivalwereld. Met op de affiche Calvin Harris, Ed Sheeran, Louis Tomlinson en onze eigen Pommelien Thijs, belooft het een topeditie te worden.
  • Glastonbury (26-30 juni) in Glastonbury, Verenigd Koninkrijk: Glastonbury is legendarisch. Met een line-up die elk jaar weer de grootste namen in de muziekwereld aantrekt, is dit een festival dat je minstens één keer in je leven moet meemaken.
  • Defqon.1 Festival (27-30 juni) in Biddinghuizen, Nederland: Voor de liefhebbers van hardstyle en hardcore is Defqon.1 het ultieme feest. Het festival mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Het belooft een spectaculaire ervaring te worden!
  • Couleur Café (28-30 juni) in Brussel: Voor een dosis wereldmuziek en goede vibes moet je bij Couleur Café zijn.
  • Sunrise Festival (28-30 juni) in Lille: Sunrise Festival staat bekend om zijn heerlijke beats en uitbundige sfeer. In het ibiza van de Kempen is feest gegarandeerd.
  • Paradise City (28-30 juni) in Steenokkerzeel: Als je op zoek bent naar een festival met een groen tintje, dan is Paradise City de place to be. Met een focus op duurzaamheid en elektronische muziek, is dit een festival met een missie.
  • Live is Live (28-30 juni): Last but not least, Live is Live brengt een diverse line-up van genres samen voor een weekend vol muziek en feest.

Kanye West wist door deze lyric dat hij zou doorbreken

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 05:05

Kanye West voelde aan dat één bepaalde tekst die hij schreef hem wereldwijd beroemd zou maken. Hij herinnerde zich het moment dat hij in een winkel was en plotseling besefte dat zijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Het was een soort van voorgevoel, een intuïtie dat deze tekst zijn doorbraak zou betekenen.

Het ging om de lyric: "She got a light-skinned friend look like Michael Jackson. Got a dark-skinned friend look like Michael Jackson."

Deze tekst kwam uit het nummer 'Slow Jamz', een samenwerking met Jamie Foxx, dat in 2003 werd uitgebracht. Het werd een nummer één hit en leverde West, Foxx en Twista, de originele artiest, hun eerste topnotering op de Billboard Hot 100.

Kanye West, die nu door het leven gaat als Ye, werd een succesvolle producer en rapper in de industrie, richtte zijn eigen platenlabel op voordat hij uiteindelijk de modewereld betrad met zijn beroemde Yeezy-samenwerking met Adidas. Sindsdien hebben vooral zijn politieke opvattingen de krantenkoppen gehaald. Zijn steun aan Donald Trump en antisemitische opmerkingen hebben hem niet tot de favoriete figuur van het publiek hebben gemaakt.

Heeft 'Tempation'-Megan iets met Lil' Kleine?

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 02:59

Het was weer smullen geblazen tijdens de langverwachte reünie van 'Ex on the Beach 2024'. En één onthulling had niemand zien aankomen!

De cast is terug uit Colombia waar ze 'een helse vakantie' beleefd hebben en kwamen nu weer samen voor de reünieaflevering. Presentator Koen 'Kardashian' voelde de deelnemers eens goed aan de tand. Maar er was één vraag die op ieders lippen brandde: wat is er aan de hand tussen Megan en Luca?

Big surprise: ze zijn geen koppel meer! Maar wacht even, want hier komt het: Megan heeft een nieuwe vlam, en niet zomaar eentje. Niemand minder dan Lil Kleine zou haar hart hebben veroverd.

"Nee hoor, we zijn geen koppel", onthult Megan Desaever, "maar we zijn wel close." En Luca bevestigt, zonder benefits. "Het werkt zo beter voor ons. We kunnen ons eigen ding doen, maar hij is nog steeds belangrijk voor me."

Maar, hold your horses. Er is ook iemand anders belangrijk voor Megan, een bekende rapper, om precies te zijn. Koen Kardashian floept het eruit: "Volgens mij heb je seks gehad met een rapper". Megan, die eerder al meedeed aan 'Temptation Island' ontkent het. Maar Luca, bevestigt het gerucht door te zeggen: “Megan, dat weet toch ook iedereen." Elias pikt in: “Lil’ Kleine toevallig?” "Wie heeft dat gelekt?" lacht Megan nerveus. "Je hebt het zelf verklapt, zelfs aan mij, en we hebben niet eens contact", reageert Elias. Maar Megan houdt de lippen stijf op elkaar, want ja, "je kent toch de media, morgen staat heel de krant vol". Oeps, sorry Megan!

Daarna gaat ze verder: "Het is iets dat nog gaande is."

Ontdek meer