Deze festivals vinden plaats in Europa in juni 2024

Chelsy Vanlerberghe-04 juni 2024 om 05:39

Met de zomer voor de deur en de festivalweides die opwarmen, is juni de maand waarin muziekliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Van luide gitaren tot hard gestamp, er is voor elk wat wils. Maar met zoveel keuze kan het lastig zijn om door het festivalbos de bomen te zien. We got you! Met dit handige overzicht van de beste festivals in juni, hoef je alleen nog maar je dansschoenen uit de kas te halen en te beslissen waar je heen wilt.

  • Best Kept Secret (7-9 juni) in Beekse Bergen, Nederland: Dit festival is de verborgen parel van de festivalwereld. Midden in de natuur, met een line-up vol opkomende bands, is het de perfecte plek om je nieuwe favoriete artiest te ontdekken onder een (hopelijk) stralende zon.
  • Verknipt Festival (8-9 juni) in Amsterdam, Nederland: Voor de technofans onder ons is Verknipt Festival dé place to be. Met indrukwekkende visuals en een line-up die je hart sneller doet slaan, wordt dit een onvergetelijke ervaring.
  • Graspop Metal Meeting (20-23 juni) in Dessel: Voor de liefhebbers van het zwaardere werk is Graspop Metal Meeting het walhalla. Op het podium zware gitaren, in het publiek grote moshpits. Klaar om een weekendje te headbangen?
  • Pinkpop (21-23 juni) in Landgraaf, Nederland: Als een van de oudste popfestivals ter wereld is Pinkpop een begrip in de festivalwereld. Met op de affiche Calvin Harris, Ed Sheeran, Louis Tomlinson en onze eigen Pommelien Thijs, belooft het een topeditie te worden.
  • Glastonbury (26-30 juni) in Glastonbury, Verenigd Koninkrijk: Glastonbury is legendarisch. Met een line-up die elk jaar weer de grootste namen in de muziekwereld aantrekt, is dit een festival dat je minstens één keer in je leven moet meemaken.
  • Defqon.1 Festival (27-30 juni) in Biddinghuizen, Nederland: Voor de liefhebbers van hardstyle en hardcore is Defqon.1 het ultieme feest. Het festival mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Het belooft een spectaculaire ervaring te worden!
  • Couleur Café (28-30 juni) in Brussel: Voor een dosis wereldmuziek en goede vibes moet je bij Couleur Café zijn.
  • Sunrise Festival (28-30 juni) in Lille: Sunrise Festival staat bekend om zijn heerlijke beats en uitbundige sfeer. In het ibiza van de Kempen is feest gegarandeerd.
  • Paradise City (28-30 juni) in Steenokkerzeel: Als je op zoek bent naar een festival met een groen tintje, dan is Paradise City de place to be. Met een focus op duurzaamheid en elektronische muziek, is dit een festival met een missie.
  • Live is Live (28-30 juni): Last but not least, Live is Live brengt een diverse line-up van genres samen voor een weekend vol muziek en feest.

Lady Gaga brengt deze week 'Joker'-album uit

Karen Luiken-25 september 2024 om 10:08

Lady Gaga komt met een bijzonder project. Aanstaande vrijdag brengt ze ‘Harlequin’ uit, een gloednieuw album dat deel uitmaakt van de film ‘Joker: Folie à Deux’.

Het vervolg op de eerste ‘Joker’-film verschijnt volgende week op het witte doek. Lady Gaga speelt daar samen met Joaquin Phoenix de hoofdrol in. Het is dan ook niet onlogisch dat de zangeres verantwoordelijk is voor de muziek van de film. De plaat ‘Harlequin’ bevat in het totaal dertien nummers.

Over een paar maanden, in februari, brengt Lady Gaga wéér een nieuw album uit. Het gaat om haar zevende plaat, die eerder al werd aangekondigd.

Dit is wat je te wachten staat op Student Welcome Kortrijk

Chelsy Vanlerberghe-24 september 2024 om 09:00

Op 3 oktober verandert het Nelson Mandelaplein in Kortrijk opnieuw in dé place to be voor alle studenten. Ben je klaar om het academiejaar écht goed in te zetten? Denk: beats, sfeer en al je vrienden samen op één plek. Klaar om te feesten alsof er geen deadlines bestaan? Dit is wat je moet weten!

Vanaf 20u barst het los met een line-up die je gegarandeerd op de dansvloer houdt. Heb je nog geen moves geoefend? No stress, de beats van DJ contest winaar Mielski, The Bridge en Impact Mat doen al het werk. Daarna zorgen Skumic, Manuals B2B Meaghan en Used ervoor dat je geen seconde stil kunt staan. Van 2u00 tot 3u00 sluit Tola OG het plein af met een knaller van formaat.

Naast genieten van de beste muziek, kan je ook chillen in het sponsordorp. Score wat gratis goodies, check nieuwe producten en proef hier en daar wat lekkers. Effe opladen voor de volgende danssessie? Perfect.

De inkom is maar 1 euro. Jawel, voor amper een euro heb je een hele avond plezier (en waarschijnlijk de volgende ochtend een dikke kater). Wie zegt daar nu nee tegen? Wij alvast niet! TAGMAG zal ook van de partij zijn. See you there!

Ontdek meer