Kanye West aangeklaagd voor seksuele intimidatie

Chelsy Vanlerberghe-04 juni 2024 om 02:52

De voormalige assistente van Kanye West, Lauren Pisciotta, sleept hem voor de rechter. Dat meldt TMZ. In de aanklacht beschuldigt de ex-assistent de rapper van contractbreuk, seksuele intimidatie, onrechtmatig ontslag en een het creëren van een onveilige werkomgeving.

Hun samenwerking begon in 2021, toen Kanye West Lauren Pisciotta inhuurde om hem te helpen bij de ontwikkeling van zijn Yeezy-modebedrijf. Samen werkten ze ook aan drie nummers voor zijn album 'Donda'. Voordat ze voor West ging werken, verdiende Pisciotta zo'n $1 miljoen per jaar als contentcreator op OnlyFans. Na een jaar met West samengewerkt te hebben, vroeg hij haar om haar OnlyFans-account te verwijderen. Hij beloofde haar $1 miljoen per jaar te betalen als ze dat deed. Pisciotta stemde hiermee in, maar al snel begon West haar lastig te vallen via sms-berichten en telefoontjes.

"Echt, mijn probleem is dat ik wil neuken maar daarna wil ik dat een meisje me vertelt hoe hard ze is geneukt terwijl ik haar neuk", stond in één van de berichten te lezen. "Daarna wil ik dat ze me bedriegt."

Daarna werd het nog veel vulgairder met zijn seksuele fantasieën en expliciete taal. Er was zelfs een bericht waarin hij zei: "Is mijn lul racistisch? Dat is hij. Deze racistische lul van mij. Ik ga mijn racistische lul in elkaar slaan omdat hij f**ing racistisch is. Ik ga naar foto's van blanke vrouwen met zwarte billen staren en de shit uit mijn racistische lul slaan..."

Niet alleen dat, maar Pisciotta beweert ook dat hij masturbeerde tijdens telefoongesprekken met haar en vroeg of ze kon raden wat hij aan het doen was. Hij was ook geobsedeerd door de penismaat van haar vriendjes.

Naast de expliciete berichten en telefoontjes zou ze ook seksuele video's en foto's te hebben ontvangen waarin te zien was dat West seks had.

In oktober 2022 werd ze ontslagen, maar Kanye zou haar een ontslagvergoeding van $3 miljoen hebben aangeboden, die ze accepteerde. Ze beweert dat hij nooit heeft betaald. Nu klaagt ze hem aan voor contractbreuk, seksuele intimidatie, onrechtmatig ontslag en een vijandige werkomgeving.

Naast de beschuldigingen van Pisciotta heeft West ook te maken met meerdere rechtszaken tegen zijn school, de Donda Academy, die teruggaan tot april 2023. Verschillende leraren beweren dat de school meerdere gezondheids- en veiligheidsvoorschriften heeft overtreden waar West zijn ogen voor sluit.

Man overleden bij Nederlands festival Wildeburg

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:21- Foto:

Photo by Mat Napo on Unsplash

Een 34-jarige man is overleden bij het Nederlandse festival Wildeburg. Zijn lichaam werd woensdag gevonden nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag vermist raakte.

In een bericht op Facebook schrijft de organisatie van Wildeburg dat de man ergens in de nacht van zaterdag op zondag ‘in mogelijk verwarde toestand’ het festivalterrein in Kraggenburg verliet. De politie heeft samen met de brandweer en speurhonden naar hem gezocht, maar zijn lichaam werd pas woensdag gevonden. Dat gebeurde in het gras in de buurt van het festivalterrein.

“We zijn diep geraakt en intens verdrietig door zijn dood”, schrijft de organisatie van Wildeburg. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden.”

Joe Jonas brengt binnenkort soloalbum uit

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:11

Joe Jonas gaat zijn muzikale repertoire uitbreiden met een eigen album. Via Instagram maakt hij bekend dat hij dit najaar de soloplaat ‘Music For People Who Believe In Love’ uitbrengt.

De zanger schrijft dat het album een plaat is van dankbaarheid, hoop en liefde. “De liedjes reflecteren op mijn leven vanuit vogelperspectief en erkennen alle zegeningen om me heen”, aldus Joe. “Dit album gaat over ervaringen van het vaderschap, het zijn van een vriend en het geluk dat ik heb gevonden door te doen waar ik van houd. Ik ben heel blij dat ik de wereld rond mag reizen en mensen mag ontmoeten met mijn muziek, maar ook dat ik de meest getalenteerde muzikanten, songwriters en producers heb mogen ontmoeten voor dit project.”

‘Music For People Who Believe In Love’ verschijnt op 18 oktober.

Ontdek meer