Must see: 'Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult' op Netflix

Chelsy Vanlerberghe-03 juni 2024 om 07:20

Op zoek naar iets om te kijken tijdens als blokpauze? 'Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult' op Netflix is een absolute aanrader. Deze driedelige docuserie vertelt het verhaal van een groep TikTok-dansers die zich aansluiten bij 7M, een managementbedrijf dat tevens een exclusieve kerk is onder leiding van predikant Robert Shinn. Vrienden en familie van de dansers vrezen dat ze in een sekte zijn beland, en getuigenissen van ex-leden lijken dat te bevestigen.

Het verhaal begint met een 40 minuten durende Instagram Live, waarin Melanie Wilking en haar ouders beweren dat ze alle contact met Melanie’s zus, Miranda, hebben verloren aan een 'religieuze organisatie' en dat ze geen controle meer had over haar leven.

Hoewel Miranda nog actief was op social media en zelfs haar huwelijk met mede-danser James Derrick (bekend als BDash) aankondigde, leek er op het eerste gezicht niets mis met haar leven. Ze deelde vrolijke dansvideo’s met BDash en andere dansers, verscheen op de rode loper bij de American Music Awards en was te gast bij 'The Ellen DeGeneres Show'. Maar speelde er iets duisters achter de schermen?

Deze documentaire onthult verontrustende details over de oprichter van 7M Films, dat ook opereert als Shekinah Church.

'Dancing for the Devil' bevat ook de getuigenissen van dansers en anderen die 7M Films zijn ontvlucht en nu van buitenaf proberen het bedrijf neer te halen. In de documentaire delen Melanie en andere voormalige 7M-dansers hun ervaringen en hoe ze zich geïsoleerd voelden van hun eerdere levens. Robert Shinn, de leider, zou hen hebben gevraagd om afstand te nemen van hun families.

Miranda en haar man BDash namen niet deel aan de documentaire. Miranda laat op sociale media weten dat ze niet in een sekte zit. Haar man noemt 7M een managementbedrijf dat wordt gerund door mensen die in God geloven en benadrukt dat hun taak is om boekingen en schema’s te beheren, wat volgens hem gewoon zakendoen is en geen sekte-activiteit.

Het is een bijzonder verhaal. Is het een kerk, een managementbedrijf of een sekte? Oordeel vooral zelf!

Kendrick Lamar's disstrack is nu ook een game

Chelsy Vanlerberghe-17 juli 2024 om 07:29

Kendrick Lamar’s disstrack 'Not Like Us' is nu vereeuwigd in een fan-made videogame waarin je naar hartenlust uilen kunt 'Wop, Wop, Wop, Wop, Woppen'.

Game designer Richie Branson, bekend van Fortnite, lanceerde 'Not Like Us: The Game'. De game wordt in de credits omschreven als "een liefdesbrief aan videogames en hiphop." Het spel is geïnspireerd op de 'Not Like Us'-muziekvideo, vooral de scène waar Kendrick een uilen-piñata kapot slaat. Hier kan je het spel spelen.

In het spel speel je als een K. Dot-lookalike, gewapend met een honkbalknuppel. Je moet een uil slaan die uit vier verschillende richtingen opduikt, vergelijkbaar met Whack-A-Mole. Het spel is makkelijk te beginnen, maar volgens Branson wordt het na level 17 een stuk moeilijker.

Fans hebben het spel ontdekt en proberen zo ver mogelijk te komen in deze Wack-An-Owl game. “Drake wordt hier in gamevorm gesloopt. Het is echt voorbij voor hem. Mijn score was trouwens 21", schreef een fan.

Niet mee met de beef tussen Kendrick en Drake? Hier lees je er meer over.

Adele komt voorlopig niet met nieuwe muziek

Karen Luiken-17 juli 2024 om 06:47

Fans van Adele hoeven op korte termijn geen nieuwe muziek van de zangeres te wachten. De ‘Skyfall’-ster heeft in een interview met het Duitse medium ZDF laten weten dat ze zich de komende tijd op andere dingen gaat focussen.

“Ik heb helemaal geen plannen voor nieuwe muziek”, aldus Adele. De zangeres is in augustus een tijdje in Duitsland voor een reeks concerten en wil daarna een grote pauze nemen. “Ik denk dat ik een tijdje andere creatieve dingen wil doen.”

Het is niet de eerste keer dat Adele haar fans laat wachten op nieuwe muziek. Haar debuutalbum kwam uit in 2008, de opvolger daarvan in 2011 en haar derde studioalbum in 2015. Haar vierde en laatste plaat verscheen in 2021.

Ontdek meer