Deze pareltjes verschijnen in juni op Disney+

Karen Luiken-01 juni 2024 om 09:00- Foto:

Photo by Marques Kaspbrak on Unsplash

Disney+ is dé place to be als je op zoek bent naar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Iedere maand verzorgt de streamingsdienst een nieuwe lading titels en in juni zal dat natuurlijk niet anders zijn. Dit zijn de highlights van komende maand.

Clipped - vanaf 4 juni
'Clipped' duikt in de racistische opmerkingen van een beruchte NBA-eigenaar die werden vastgelegd op tape en over de hele wereld te horen waren. De serie is gebaseerd op de populaire 'ESPN 30 for 30'-podcast 'The Sterling Affairs' en toont de gevolgen van een slecht functionerende basketbalorganisatie en een nog slechter functionerend huwelijk. Tevens toont de serie de impact die de tape heeft gehad op de mensen die, ondanks dat ze onderdeel waren van het meest vervloekte team van de competitie, toch probeerden te winnen.

Star Wars: The Acolyte - vanaf 5 juni
'The Acolyte' onderzoekt een stelsel vol geheimen en duistere krachten, en niet alles is wat het lijkt.

Becoming Karl Lagerfeld - vanaf 7 juni
In 1972 is Karl Lagerfeld 38 en draagt hij nog niet zijn iconische kapsel. Hij is een confectieontwerper, onbekend bij het grote publiek. Wanneer hij de zwoele Jacques de Bascher, een ambitieuze en verontrustende jonge dandy, ontmoet en verliefd op hem wordt, durft de uiterst mysterieuze modeontwerper het op te nemen tegen zijn vriend (en rivaal) Yves Saint Laurent, een haute couture-genie gesteund door de geduchte zakenman Pierre Bergé. Glamour, ego-strijd, extravagante feesten en destructieve passie: ontdek hoe Karl Lagerfeld een legende werd.

Welcome to Wrexham, seizoen 3 - vanaf 12 juni
In 2020 sloegen Rob McElhenney en Ryan Reynolds de handen ineen om de vijfdeklas voetbalclub uit Wrexham te kopen, met de hoop om van de club een succes te maken. De wereld merkte het op en er kwam verandering. Na 15 pijnlijke seizoenen in de National League is de club eindelijk weer gepromoveerd naar de Engelse Football League. Zal Wrexham AFC de uitdaging aankunnen en weer groots worden?

Diane von Furstenberg: Woman in Charge - vanaf 25 juni
Het verhaal van de iconische pionier die wereldwijd bekend is onder haar initialen DVF. Kind van een overlevende van de Holocaust, Prinses via haar huwelijk en oprichter van een modemerk. Met interviews met Oprah Winfrey, Marc Jacobs, Hillary Rodham Clinton en meer.

En verder…

  • Queenie – 7 juni
  • The Veil – vanaf nu te zien
  • The First Omen – vanaf nu te zien
  • Lucrecia: A Murder in Madrid – 27 juni

'Bridgerton'-ster heeft grappig antwoord op bodyshaming

Chelsy Vanlerberghe-11 juni 2024 om 05:55

Nicole Coughlan, die Penelope Featherington speelt in 'Bridgerton', heeft al vaak te maken gekregen met bodyshaming. Toen de actrice op een fan-event "heel moedig" werd genoemd omdat ze naakt gaat in de populaire serie, had ze de perfecte reactie.

"Weet je, ik denk dat het moeilijk is", antwoordde ze tijdens een fan-event in Dublin, "omdat ik denk dat vrouwen met mijn lichaamstype, vrouwen met perfecte borsten, niet vaak genoeg op tv komen." Coughlan voegde eraan toe dat ze "heel trots is als lid van de perfecte borsten club. Ik hoop dat jullie ervan genieten om ze te zien!"

Dit was niet de eerste keer dat Coughlan moest reageren op opmerkingen over haar lichaam.

In januari 2022 vertelde ze aan Elle U.K. dat beroemd zijn voelt alsof je een hond in de metro bent. Mensen staren naar je, zeggen dingen tegen je en raken je zelfs aan zonder het te vragen. "Ik ging met een vriend op café en het was net alsof ik een dier in de dierentuin was", vertelde de actrice aan het tijdschrift.

Ze hoopt ook dat ze mensen die haar bodyshamen boos maakt door naakt op het scherm te verschijnen in de nieuwe afleveringen. “Ik heb specifiek gevraagd om bepaalde zinnen en momenten in de serie te laten” vertelde Coughlan aan The Stylist. "Er is één scène waarin ik heel naakt op camera ben, en dat was mijn idee, mijn keuze. Het voelde als de grootste 'fuck you' naar iedereen die het heeft over mijn lichaam. Het was super empowering."

Ze ging verder: "Ik voelde me mooi op dat moment en ik dacht: 'Wanneer ik 80 ben, wil ik hierop terugkijken en me herinneren hoe fucking heet ik eruitzag!'"

Yes girl!

Emilia Clarke vreesde voor rol GoT na hersenbloedingen

Karen Luiken-11 juni 2024 om 04:54

Emilia Clarke vreesde voor haar rol in ‘Game of Thrones’ nadat ze getroffen werd door twee hersenbloedingen. In een interview met Big Issue vertelt ze dat ze bang was dat ze ontslagen zou worden.

De eerste hersenbloeding vond plaats in 2011, tussen de opnames van het eerste en tweede seizoen door. Emilia moest toen geopereerd worden. “Als je hersenletsel hebt, verviervoudigen alle onzekerheden die je hebt als je naar je werk gaat”, vertelt de actrice. “De eerste angst die we allemaal hadden was of ik ontslagen zou worden omdat ze dachten dat ik de baan niet aan zou kunnen.”

Het ontslag volgde niet en Emilia was een paar weken na de hersenbloeding alweer aan het werk. Ze was bang dat ze zoveel stress zou krijgen dat het voor een tweede hersenbloeding zou zorgen en dat ze er mogelijk door zou sterven. “Maar als ik doodga, dan maar op televisie”, dacht ze toen.

Twee jaar na de eerste hersenbloeding kreeg ze een tweede. Ook daar herstelde ze goed van. In 2019 richtten de actrice en haar moeder een liefdadigheidsinstelling op om mensen met hersenletsel te helpen.

Ontdek meer