Deze acteur gaat Tom Bombadil spelen in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Karen Luiken-01 juni 2024 om 08:52

Het geliefde personage Tom Bombadil in ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ wordt in het tweede seizoen gespeeld door niemand minder dan Rory Kinnear. Dat nieuws maakt Prime Video bekend, de streamingsdienst waar het vervolg van de serie vanaf 29 augustus te zien zal zijn.

Het personage van Tom Bombadil is al jaren geliefd bij fans en veel mensen waren het er dan ook niet mee eens dat hij niet in het eerste seizoen te zien was. Tijd voor verandering dus, vonden de showrunners van de serie, J.D. Payne en Patrick McKay.

“Hij is grillig, magisch en bijna onnozel, maar hij heeft ook de wijsheid van de eeuwen en diepe emotionele bronnen van oude geschiedenis. Zijn uitstraling en functie zijn gebaseerd op Noorse mythen en Europese sprookjes”, aldus McKay. “Grappig genoeg is hij het meest Lord of the Rings-achtig in The Lord of the Rings.”

Payne voegt eraan toe: “Tom is een soort merkwaardigheid binnen het verhaal. Terwijl de wereld donkerder is, zingt en vertelt Tom versjes die kindergedichten hadden kunnen zijn. Hij trotseert als het ware de tonale verschuiving van de rest van het seizoen en is een echt lichtpunt in een zee van duisternis.”

Het epische drama van ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van de boeken 'The Hobbit' en 'The Lord of the Rings' van J.R.R. Tolkien af. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een ensemble van bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Middle Earth. Van de donkerste diepten van het Nevelgebergte tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot aan de verste uithoeken van de kaart, scheppen deze koninkrijken en personages een nalatenschap die nog lang na hun dood voortleeft.

Rihanna wil meer kinderen

Karen Luiken-12 juni 2024 om 06:42

Rihanna heeft twee kinderen met haar grote liefde A$AP Rocky, maar zou haar familie dolgraag uitbreiden met nog meer kleintjes. Dat heeft de zangeres bevestigd in een gesprek met Entertainment Tonight.

“Ik zou absoluut meer kinderen willen”, aldus Rihanna. De zangeres heeft twee zoons, maar onthulde onlangs dat ze graag een meisje zou willen krijgen. “En kijk eens hoe dat heeft uitgepakt”, zei ze lachend.

Op de vraag van een verslaggever of ze om die reden meer kinderen wil, antwoordde ze: “Weet je wat, ik hoop het. Maar nee, ik ben nu nog niet zwanger, als dat is wat je vraagt.”

De eerste zoon van Rihanna en A$AP Rocky kwam twee jaar geleden ter wereld en kreeg de naam RZA. Tien maanden geleden werd het gezin uitgebreid met zoontje Riot.

Script derde seizoen 'Euphoria' officieel in de maak

Karen Luiken-12 juni 2024 om 06:34

Fans twijfelden of er wel een derde seizoen van ‘Euphoria’ zou komen, maar dat nieuws is nu nog maar eens bevestigd door Casey Bloys, directeur content bij HBO. Hij zegt in een gesprek met Variety dat schrijver Sam Levinson druk bezig is met het script.

HBO heeft de komst van het derde seizoen eerder dit jaar al aangekondigd, maar toch ontstonden er twijfels bij fans. De reeks werd meerdere keren uitgesteld en acteurs uit de show hoorden niets over een eventueel vervolg. Actrice Chloe Cherry, die Faye speelt in de serie, zei eerder deze maand nog dat de makers ‘nog steeds geen contact met haar hadden opgenomen’.

Maaarrrr, niet getreurd. Want het derde seizoen gaat er gewoon komen. Schrijver Sam Levinson worstelde met het verhaal, wat mogelijk een van de redenen voor het uitstel is. “Sam wilde het verhaal niet meer op een middelbare school laten afspelen, waar het zich toen afspeelde en logisch was”, aldus directeur Casey Bloys. “Als je dat weglaat, blijven er heel veel andere mogelijkheden over. Maar ik geloof dat hij nu een idee heeft waar hij enthousiast over is en hij is druk bezig met schrijven.”

De directeur bevestigt ook dat de cast hetzelfde blijft. Het is nog niet bekend wanneer de opnames van start gaan.

Ontdek meer