Deze acteur gaat Tom Bombadil spelen in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Karen Luiken-01 juni 2024 om 08:52

Het geliefde personage Tom Bombadil in ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ wordt in het tweede seizoen gespeeld door niemand minder dan Rory Kinnear. Dat nieuws maakt Prime Video bekend, de streamingsdienst waar het vervolg van de serie vanaf 29 augustus te zien zal zijn.

Het personage van Tom Bombadil is al jaren geliefd bij fans en veel mensen waren het er dan ook niet mee eens dat hij niet in het eerste seizoen te zien was. Tijd voor verandering dus, vonden de showrunners van de serie, J.D. Payne en Patrick McKay.

“Hij is grillig, magisch en bijna onnozel, maar hij heeft ook de wijsheid van de eeuwen en diepe emotionele bronnen van oude geschiedenis. Zijn uitstraling en functie zijn gebaseerd op Noorse mythen en Europese sprookjes”, aldus McKay. “Grappig genoeg is hij het meest Lord of the Rings-achtig in The Lord of the Rings.”

Payne voegt eraan toe: “Tom is een soort merkwaardigheid binnen het verhaal. Terwijl de wereld donkerder is, zingt en vertelt Tom versjes die kindergedichten hadden kunnen zijn. Hij trotseert als het ware de tonale verschuiving van de rest van het seizoen en is een echt lichtpunt in een zee van duisternis.”

Het epische drama van ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van de boeken 'The Hobbit' en 'The Lord of the Rings' van J.R.R. Tolkien af. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een ensemble van bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Middle Earth. Van de donkerste diepten van het Nevelgebergte tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot aan de verste uithoeken van de kaart, scheppen deze koninkrijken en personages een nalatenschap die nog lang na hun dood voortleeft.

Zevende seizoen 'Love is Blind' start volgende maand

Karen Luiken-07 september 2024 om 08:43

Fans van ‘Love is Blind’ hoeven zich niet te vervelen. De nieuwe seizoenen volgen zich in een rap tempo op. Nadat eerder dit jaar het zesde seizoen op Netflix verscheen, is het volgende maand alweer tijd voor het zevende deel van de realityreeks.

Het zevende seizoen speelt zich af in Washington DC en stuurt een nieuwe groep singles naar een groot huis waar ze zonder afleidingen van de buitenwereld hun zoektocht naar een zielsverwant starten. In zogenoemde pods voeren ze gesprekken met elkaar zonder elkaar te kunnen zien. Vinden ze een bijzondere klik die niet gebaseerd is op het uiterlijk? Dan verloven ze zich en gaan ze in de echte wereld hun connectie verder onderzoeken.

De nieuwe afleveringen gaan op 2 oktober van start.

Dit is de winnaar van 'Belgium's Next Top Model'

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 20:30

Het is officieel: Bréseïs Simons uit Gent heeft de felbegeerde titel van 'Belgium's Next Top Model 2024' in de wacht gesleept! Ze is nu de trotse eigenaar van een modellencontract NOAH mgmt en schittert binnenkort op de cover van L'Officiel Belgium.

Tijdens de finale hebben we een rollercoaster aan emoties gezien. De top drie, bestaande uit Bréseïs, Aissata en Ivar, werd bepaald door de kijkersstemmen. Oran viel als eerste af, wat de toon zette voor een zenuwslopende strijd tussen de resterende finalisten.

Aissata eindigde op de tweede plaats en Ivar op de derde, maar het was Bréseïs die de jury het meeste wist te imponeren met haar veelzijdigheid en zelfverzekerdheid.

Met haar enthousiaste en sociale persoonlijkheid begon Bréseïs vol overgave aan het avontuur van Belgium’s Next Top Model. Tijdens de ‘Did You See Me’ challenge kwamen haar sociale vaardigheden goed van pas; ze benaderde zonder moeite voorbijgangers op straat, wat haar samen met Aissata de overwinning opleverde. Ze liet zich niet door angst beheersen tijdens de shoot met insecten, wat haar de titel van beste foto van de week opleverde. Tom Van Dorpe noemde haar een kameleon, iemand die moeiteloos in verschillende persoonlijkheden kan kruipen. Tijdens de uitdagende catwalk challenge op de steile trappen in Tossa de Mar, Spanje, behaalde Bréseïs ook de hoogste score. Dit alles bekroonde ze met een overwinning in de finale. Proficiat!

De finale is exclusief te bekijken op Streamz.

Ontdek meer