Fall Guys is de meest gedownloade PlayStation Plus-game ooit

Nico De Greef-26 augustus 2020 om 14:22

Fall Guys, de knotsgekke battle royal party-game van ontwikkelaar Mediatonic, is in minder dan een maand tijd zo enorm populair geworden dat het wereldwijd de meest gedownloade PlayStation Plus game ooit is. Dat maakte PlayStation vandaag zelf bekend op Twitter.

In Fall Guys strijden 60 spelers tegen elkaar door het spelen van een reeks opeenvolgende minigames waarbij er elke ronde deelnemers afvallen totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft. De game, die gelanceerd werd op 4 augustus, is momenteel enkel beschikbaar op de PlayStation 4 (je kan hem nog t.e.m. 31 augustus gratis downloaden via PlayStation Plus) en PC, maar is op enkele weken tijd al uitgegroeid tot een ongekend megasucces.

Ondanks het statement dat Fall Guys de meest gedownloade PS Plus game is, heeft PlayStation geen exact cijfer genoemd. Als we echter gaan spieken bij Gamestat, een website gespecialiseerd in het bijhouden van spelersaantallen op de PlayStation 4, dan zou de game al ruim zo'n 20 miljoen keer zijn gedownload.

Straf!

PlayStation kondigt nieuwe showcase aan!

Dieter Blarinckx-07 september 2021 om 12:35

PlayStation heeft via sociale media bekendgemaakt dat er nu donderdag een nieuwe showcase zal plaatsvinden! Op die showcase zullen de laatste nieuwe updates toegelicht worden, alsook de allernieuwste games worden gepresenteerd.

De presentatie zal zo'n 40 minuten duren en integraal te volgen zijn via YouTube en deze website vanaf 22u 's avonds.

We zouden trailers en gameplay te zien krijgen van de allernieuwste games die vanaf de kerstperiode en daarna zullen releasen. Maar online is er sowieso al veel te doen over de langverwachte 'Harry Potter' RPG, 'Hogwarts Legacy', die normaal uit ging komen dit jaar. Toch heeft PlayStation, samen met Warner Bros, begin dit jaar bekendgemaakt dat de game helaas toch pas begin 2022 zou releasen. Hopelijk krijgen we dus donderdag magisch nieuws!

PlayStation showcase, deze donderdag om 22u!

Alles dat je moet weten over EA's nieuwste original 'Lost in Random'

Nico De Greef-04 september 2021 om 15:39

Elk jaar verschijnen er een aantal indiegames die verborgen parels blijken te zijn doordat ze helaas niet genoeg aandacht krijgen in de schaduw van grote releases als de volgende Halo of Call of Duty. Misschien heb je in het voorbije jaar al wel eens van de game Lost in Random gehoord, misschien ook niet. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de betoverende action-adventure game die wel eens de grootste verrassing van dit jaar kan worden.

Het verhaal

Lost in Random is een duistere sprookjesgame dat zich afspeelt in het fictieve koninkrijk Random, waar een kwaadaardige Queen het voor het zeggen heeft en waar het dagelijkse leven wordt bepaald door de worp van een vervloekte zwarte dobbelsteen. Dat zit namelijk zo: zodra een kind de leeftijd van 12 bereikt, bezoekt de koningin hen en wordt hun toekomst bepaald door een rol van de dobbelsteen. Wie een zes gooit, krijgt de eer om in het luxueuse kasteel van de koningin te wonen. Wie slechter dan een zes gooit, komt terecht op minder prettige plekken zoals Onecraft of Two-Town waar alle inwoners een gespleten persoonlijkheid vertonen. Jij speelt Even, een 11-jarig meisje die samen met Dicey, een kleine en magische dobbelsteen, door de verschillende rijken van Random reist om je geliefde zus terug te vinden.

(Lees verder onder de trailer)

De combat

Doorheen je avontuur door Random zul je regelmatig oog in oog komen te staan met de legers van de Queen en verwikkeld raken in gevechten. Deze gevechten zullen plaatsvinden in tactische bordspelarena's waar je met behulp van je slingshot, Dicey en een reeks magische speelkaarten je vijanden moet zien te verslaan. Speelkaarten zijn cruciaal in gevechten omdat ze je niet enkel van wapens (zoals een zwaard of pijl en boog) voorzien, maar ook van healing items, valstrikken en verdediging. Om kaarten te kunnen gebruiken moet je zogenaamde tokens verzamelen. Deze kun je verdienen door met je slingshot blauwe kristallen te verzamelen die vijanden op zich dragen. Zodra je voldoende tokens hebt verzameld, kun je kaarten in de strijd gooien. Sommige kaarten kosten slechts 1 token, terwijl andere kaarten meerdere tokens vereisen om te activeren. De hoeveelheid kaarten die je per beurt kan activeren wordt tevens bepaald door een worp met Dicey.

Verder kan je ook coole combo's creëeren met kaarten. Zo kan je bijvoorbeeld een monstertje oproepen die de blauwe kristallen van vijanden verzameld door te schreeuwen. Door een andere kaart te activeren waarmee je een geautomatiseerd kanon laat verschijnen, en deze vervolgens op het monstertje te te laten schieten, kan je zo een systeem creëeren dat vanzelf kristallen voor je verzameld. Voeg daar ook nog een effectkaart aan toe die schade berokkent aan vijanden wanneer ze hun kristallen verliezen en je hebt een ultieme combo in handen. En zo kan je nog ontelbare andere combo's maken zoals bijvoorbeeld je wapen een boost geven door er gif op te smeren.

Wanneer komt de game uit?

Lost in Random wordt ontwikkeld door de Zweedse indie-studio Zoink Games en komt uit op 10 september voor de PS4, PS5, Xbox One, Series X/S, Switch en PC. Het spel wordt uitgegeven door Electronic Arts als onderdeel van het EA Originals-programma waarmee financiële steun wordt verleend aan kleinere en onafhankelijke ontwikkelaars.

Ontdek meer