9 leuke cadeaus voor Vaderdag

Chelsy Vanlerberghe-31 mei 2024 om 14:10

Vaderdag staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om onze vaders in het zonnetje te zetten. Geen idee wat je hem cadeau kan doen? We got you!

Bureauboksbal

Voor de vader die af en toe wat stoom moet afblazen op kantoor, is een bureau boksbal het perfecte cadeau. Deze kleine boksbal bevestigt hij eenvoudig aan zijn bureau en is ideaal om frustraties weg te slaan tijdens een drukke werkdag.

Earplugs (om het gezaag niet te moeten horen)

Met een knipoog geef je je vader een setje oordoppen cadeau, zodat hij even kan ontsnappen aan het gezaag van mama. Dit ludieke cadeau zorgt gegarandeerd voor een lach en een momentje van rust voor je vader.

Borsten-stressbal

Funny en stressverlagend, deze stressbal is een grappige manier voor vaders om even te ontspannen. Deze stressbal heeft de vorm van een borst en helpt om de spanning weg te knijpen. Perfect voor op kantoor of thuis. En zo kan je vader nog eens in een stevige borst knijpen!

Kitchen Safe

Voor vaders die iets te veel snacken en wat meer zelfcontrole kunnen gebruiken, is er de Kitchen Safe. Deze doorzichtige kluis met een timer is perfect om snacks op te slaan tot de kluis weer opengaat!

OMER. MERCI-fles met brouwerijbezoek

Dit jaar heeft brouwerij OMER. een bijzondere MERCI-fles gelanceerd, speciaal voor Vaderdag. Deze exclusieve fles komt in een nieuw jasje en vormt het ideale cadeau. Bovendien krijg je bij aankoop van de fles ook een gratis brouwerijbezoek cadeau. Dit biedt de perfecte gelegenheid om wat extra quality time met je vader door te brengen. Win-win!

Cock Fighting Duel Spel

Breng wat competitie in huis met het Cock Fighting Duelspel. Dit grappige en uitdagende spel is perfect voor vaders die van een beetje rivaliteit houden. Organiseer een familietoernooi en kijk wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Abonnement

Doe je vader een abonnement cadeau. Bijvoorbeeld op zijn favoriete krant, streamingdienst of bij zijn favoriete voetbalclub. Zo heeft je vader niet alleen iets leuks op Vaderdag, maar kan hij er het hele jaar door van genieten.

Hobby-gerelateerd cadeau

Denk na over de hobby’s en interesses van je vader. Houdt hij van tuinieren? Koop dan wat nieuwe planten of tuingereedschap. Is hij een boekenwurm? Geef hem een boek van zijn favoriete auteur.

Bierfietsboek

Hou je vader van fietsen en drinkt hij graag een biertje? Dan is een gids met maar liefst 40 fietsroutes in België een geweldig cadeau. Het avontuur eindigt telkens vlak bij een brouwerij of een plek waar je vader kan proeven van een goed lokaal biertje. Koop het bierfietsboek hier.

Door deze 3 belangrijke bereik je je beste orgasme

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 07:32

Orgasmes zijn niet alleen lekker, ze hebben ook fysieke en mentale voordelen. Toch is het voor velen niet zo makkelijk er eentje te bereiken.

Volgens de National Library of Medicine is ongeveer de helft van de vrouwen niet tevreden over hoe vaak ze klaarkomen, en 10% tot 15% heeft nog nooit een orgasme gehad. Bij mannen ligt dit lager, tussen de 5% en 10%, maar dat zijn nog steeds miljoenen mensen die problemen hebben met klaarkomen of onzeker zijn als hun partner niet klaarkomt.

Hoewel iedereen anders is, zijn er volgens onderzoek en experts drie belangrijke factoren die je helpen klaarkomen.

1. De juiste stimulatie

Wat is goede stimulatie? Dokter Laurie Mintz, seksexpert en auteur van "Becoming Cliterate", zegt dat het gaat om een combinatie van druk en ritme. De juiste druk op erotische zones, zoals de clitoris, penis of oren, bouwt seksuele opwinding op en zorgt uiteindelijk voor de noodzakelijke spiersamentrekkingen.

Vibrators kunnen helpen om het juiste plekje te vinden en het juiste ritme te krijgen. Hierdoor kan je je zo intens focussen dat je bijna in een trance raakt, wat helpt om een orgasme te bereiken, volgens een studie in Socioaffective Neuroscience & Psychology.

2. Mindfulness

Mindfulness betekent dat je geest en lichaam op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn, legt de seksuologe uit. Vaak zijn we tijdens seks te veel in ons hoofd: "Hoe zie ik eruit? Doe ik het goed?" Dat helpt niet.

Probeer meditatie of yoga om mindfulness te oefenen, of zet muziek op tijdens de seks. Je kunt mindfulness ook in je dagelijks leven oefenen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. Focus je op de sensaties en breng je aandacht terug als je afgeleid raakt. Dit kun je later toepassen in de slaapkamer.

3. Communicatie

Praat met je partner over wat je fijn vindt. Volgens Dokter Mintz hebben koppels die praten over hun behoeften tijdens seks veel meer kans op een orgasme. Je partner kan niet weten wat je wilt, als je het niet zegt. Niemand kan gedachten lezen, dus communicatie is essentieel. Gebruik geluiden om je partner te sturen, maar geef ook verbaal aan wat je fijn vindt.

8 tips tegen faalangst tijdens de examens

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 05:41

Faalangst: de vloek van elke student. Net voor het examen, slaat de paniek toe. Hier zijn wat trucs om die stress te slim af te zijn.

  1. Goed genoeg is voldoende! Perfectionisme kan verlammend zijn. Dus, streep 'perfect' van je lijstje en focus op 'goed genoeg'. Het is beter om iets af te hebben dan om eeuwig te blijven staren naar die blanco pagina.
  2. Adem in, adem uit, en blijf ademen: Ja, het klinkt als iets wat je oma zou zeggen, maar serieus, diep ademhalen helpt echt. Neem een grote hap lucht en herinner jezelf eraan dat je dit aankan.
  3. Vergelijk jezelf niet met anderen: Ik snap dat je benieuwd bent, maar vragen aan medestudenten of zij dat ene hoofdstuk wel geleerd hebben, of wat hun antwoord was op vraag 12, is nooit een goed idee. Focus op jezelf.
  4. Omarm het falen: Ja, je leest het goed. Faalangst wordt vaak gevoed door de angst om te falen. Maar hier is de ironie: falen is eigenlijk een geweldige leermeester. Dus, omarm die mislukkingen als een kans om te groeien en sterker terug te komen. Er is altijd tweede zit!
  5. Wees vriendelijk voor jezelf: Praat tegen jezelf zoals je tegen je beste vriend zou praten. Dus, in plaats van jezelf naar beneden te halen, geef jezelf een peptalk.
  6. Breek het examen in hapklare brokken: Die gigantische berg van een examen lijkt minder intimiderend als je het in stukken hakt. Neem af en toe pauzes tussen de secties om even op adem te komen en je gedachten te ordenen.
  7. Bouw je zelfvertrouwen op met vroege overwinningen: Begin je dag met een kleine overwinning, zoals het maken van je bed of het beantwoorden van een paar eenvoudige oefenvragen. Het geeft je een gevoel van controle en moed om de dag te beginnen.
  8. Word helemaal 'zen' met een pre-examenritueel: Of het nu gaat om een snelle meditatiesessie, het luisteren naar je favoriete artiest, of snel een blokje hardlopen, vind een ritueel dat je helpt te ontspannen en je in de juiste mindset te brengen.

Ontdek meer