'You'-fans hebben bijzondere theorie over Dan uit 'Gossip Girl'

Karen Luiken-19 oktober 2021 om 05:05

Joe Goldberg uit ‘You’ en Dan Humphrey uit ‘Gossip Girl’ hebben veel met elkaar gemeen. Meer dan alleen de acteur die hun personages speelt – Penn Badgley. Fans hebben een bijzondere theorie bedacht en denken dat de karakters een en dezelfde persoon zijn. Sterker nog: ze zijn ervan overtuigd dat ‘You’ een spin-off is van ‘Gossip Girl’.

In ‘Gossip Girl’ speelt Penn Badgley de in eerste instantie onzekere Dan Humphrey. Hij is een eenzame jongen zonder vrienden en is al jaren smoorverliefd op het populairste meisje van school. Hij lijkt onschuldig, maar is dat niet. Want na zes seizoenen komen kijkers erachter dat – spoiler alert – Dan zijn vrienden jarenlang heeft gestalkt en gemanipuleerd.

Voor mensen die ‘You’ hebben gezien, zal dit gedrag bekend voorkomen. Joe Goldberg, hoofdkarakter in de serie en wederom gespeeld door Penn Badgley, heeft namelijk dezelfde streken. Ook hij is niet vies van een beetje stalken. En ook hij manipuleert de mensen om zich heen.

Fans denken nu dat er een link is tussen de twee fictieve personages. “Gossip Girl was de prequel van You”, schrijft iemand. “Dan Humphrey en Joe Goldberg zijn dezelfde persoon.” Terwijl een ander zegt: “Joe Goldberg is eigenlijk Dan Humphrey in vermomming. Hij veranderde zijn naam en realiseerde zich dat hij meer kon dan alleen Gossip Girl zijn.”

En een derde persoon: “Ik merk heel veel karakterovereenkomsten op tussen Joe Goldberg en Dan Humphrey. Ze houden allebei van boeken, komen uit Brooklyn, zijn stalkers, manipulatief, ze haten rijke kinderen en zijn buitenstaanders. Het is heel goed mogelijk dat Joe de volwassen versie van Dan is.”

Trailer gelost van nieuwe must see-serie 'Maxton Hall'

Karen Luiken-23 april 2024 om 06:22

Prime Video heeft de officiële trailer gelost van de nieuwe Duitse serie ‘Maxton Hall: The World Between Us’. De reeks, gebaseerd op de bekroonde bestseller ‘Save Me’ van Mona Kasten, is vanaf 9 mei op de streamingsdienst te zien.

Het verhaal gaat over Ruby en James. Wanneer Ruby per ongeluk een schokkend geheim ontdekt op de privéschool Maxton Hall, moet de arrogante miljonairszoon James zien te dealen met de zeer pientere beursstudent. Vanaf dat moment lijkt de knappe James toch, tegen zijn geweten in, voor Ruby's rust en charme te vallen. En hoewel de twee uit verschillende werelden komen, zullen ze snel alles riskeren om samen te zijn…

De hoofdrollen worden gespeeld door Harriet Herbig-Matten en Damian Hardung. Verder is er ook een rol weggelegd voor de Nederlandse acteur Fedja van Huêt.

Deze nieuwe serie van Netflix wil je zien

Karen Luiken-22 april 2024 om 07:36

Netflix heeft een nieuw pareltje in de aanbieding dat absoluut op je watch-list mag. Sinds kort is op de streamingsdienst ‘Anthracite’ te zien, een thriller met een spannend verhaal.

‘Anthracite’ gaat over een oude moordzaak die wordt heropend wanneer een journalist verdwijnt. Online speurwerk leidt naar zijn dochter naar een bergplaatsje dat wordt geheerst door een geheimzinnige sekte. Eenmaal daar gebeuren er niet alleen vreemde, maar ook gevaarlijke dingen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Hatik, Noémie Schmidt en Camille Lou. Verder is er ook een rol weggelegd voor de Belgische Nicolas Godart.

Ontdek meer