Releasedatum van Elden Ring met een maand uitgesteld

Nico De Greef-20 oktober 2021 om 14:18

Elden Ring, de aankomende dark fantasy rpg van Dark Souls-ontwikkelaar FromSoftware is met een maand uitgesteld. De game krijgt volgende maand dan wel weer een gesloten bèta, waar geselecteerde spelers al een stukje van het begin van de game kunnen spelen.

Gamers die vol ongeduld uitkijken naar de release van Elden Ring zullen nog wat langer moeten wachten. Op Twitter heeft ontwikkelaar FromSoftware laten weten dat het langverwachte spel met een maand wordt uitgesteld van 21 januari naar 25 februari. De boosdoener hiervan is volgens de ontwikkelaar "de onvoorziene diepgang en complexiteit" van de game.

Hoewel dat minder fijn nieuws is voor de fans, is er ook goed nieuws. De maker wist namelijk ook te melden dat een beperkt aantal spelers volgende maand al een stukje van de game zullen kunnen spelen om de online servers (lees: coöp- en PvP-functionaliteiten) van het spel te testen. De test zal tussen 12 en 15 november plaatsvinden in verschillende sessies en iedereen die dat wil - ook jij dus - kan zich aanmelden met hun Bandai Namco-account om kans te maken op deelname.

Elden Ring wordt ontwikkeld door de Japanse ontwikkelaar FromSoftware in samenwerking met uitgever Bandai Namco Entertainment en de wereldberoemde A Song of Ice and Fire-auteur George R.R. Martin. Laatstgenoemde hielp mee met het vormgeven van het verhaal en de karakters van de game.

Zesde seizoen Fall Guys krijgt een feest-thema

Nico De Greef-24 november 2021 om 14:17

Ontwikkelaar Mediatonic heeft het zesde seizoen van Fall Guys onthuld. Het nieuwe seizoen zal van start gaan op 30 november en krijgt een feest-thema.

Na een maandenlange tocht door de jungle mogen Fall Guys-spelers zich opmaken voor een seizoen vol festiviteiten. Op 30 november wordt Party Spectacular gelanceerd, het nieuwste seizoen van Fall Guys dat zoals de naam al verklapt, helemaal in het teken staat van feesten!

Zo zal het seizoen cosmetische items bevatten in het thema van onder andere carnaval en het circus. In totaal zal het seizoen meer dan 25 nieuwe kostuums met zich meebrengen en kunnen spelers aan de slag met 5 nieuwe speelbare rondes. Nieuwe obstakels in de rondes zijn onder meer trapezes waar spelers aan kunnen slingeren en grote buizen die snelreizen door de levels mogelijk maakt. Het Fame Path, waarlangs spelers beloningen kunnen vrijspelen, zal wederom uit 50 levels bestaan.

Het zesde seizoen van Fall Guys gaat volgende week van start en is nu beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Een versie van het spel voor Xbox-consoles en Switch is momenteel in ontwikkeling maar heeft nog geen releasedatum.

Fall Guys Seizoen 6 cinematic trailer:

Fall Guys Seizoen 6 gameplay trailer:

Ubisoft bouwt eigen pretpark in Frankrijk!

Dieter Blarinckx-21 november 2021 om 09:50

Ubisoft, de bekende gamestudio achter o.a. de Assassin’s Creed-games, heeft bevestigd dat ze plannen hebben voor een eigen pretpark in Frankrijk. Méér zelfs, ze zijn momenteel al bezig aan een eerste Ubisoft Entertainment Center, dat zal openen in 2025 in Zuid-Frankrijk!

Ubisoft maakt videogames en wil dan ook bezoekers helemaal onderdompelen in de wondere wereld van gaming. Bedoeling is dat bezoekers een meeslepende ervaring beleven, die hun helemaal transporteert naar de wereld van hun favoriete games. Het Ubisoft Entertainment Center is een eerste stap in die richting. Vanaf 2025 kunnen bezoekers in de buurt van Montpellier op avontuur in de gamewereld van Ubisoft. Ook hebben ze plannen om later een geheel eigen en dedicated pretpark te bouwen in Frankrijk.

Ubisoft leverde fantastische en succesvolle games zoals Far Cry, Prince of Persia, Just Dance, Watch Dogs, Rayman, Assassin’s Creed en Beyond Good & Evil.

Ontdek meer