Releasedatum van Elden Ring met een maand uitgesteld

Nico De Greef-20 oktober 2021 om 14:18

Elden Ring, de aankomende dark fantasy rpg van Dark Souls-ontwikkelaar FromSoftware is met een maand uitgesteld. De game krijgt volgende maand dan wel weer een gesloten bèta, waar geselecteerde spelers al een stukje van het begin van de game kunnen spelen.

Gamers die vol ongeduld uitkijken naar de release van Elden Ring zullen nog wat langer moeten wachten. Op Twitter heeft ontwikkelaar FromSoftware laten weten dat het langverwachte spel met een maand wordt uitgesteld van 21 januari naar 25 februari. De boosdoener hiervan is volgens de ontwikkelaar "de onvoorziene diepgang en complexiteit" van de game.

Hoewel dat minder fijn nieuws is voor de fans, is er ook goed nieuws. De maker wist namelijk ook te melden dat een beperkt aantal spelers volgende maand al een stukje van de game zullen kunnen spelen om de online servers (lees: coöp- en PvP-functionaliteiten) van het spel te testen. De test zal tussen 12 en 15 november plaatsvinden in verschillende sessies en iedereen die dat wil - ook jij dus - kan zich aanmelden met hun Bandai Namco-account om kans te maken op deelname.

Elden Ring wordt ontwikkeld door de Japanse ontwikkelaar FromSoftware in samenwerking met uitgever Bandai Namco Entertainment en de wereldberoemde A Song of Ice and Fire-auteur George R.R. Martin. Laatstgenoemde hielp mee met het vormgeven van het verhaal en de karakters van de game.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Grootste gaminghal van Europa komt naar Antwerpen!

Dieter Blarinckx-18 juni 2022 om 10:50

Het is eindelijk beslist: de grootste gaminghal van Europa komt binnenkort naar Antwerpen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft het bedrijf achter de gaminghal een vergunning gegeven voor een hal van 3.000 vierkante meter.

De grootste gaminghal van Europa zal dus te vinden zijn op de gelijkvloerse en kelderverdieping van cinemacomplex UGC aan De Keyserlei. Daar kan je je gaan uitleven op flipperkasten, poolbiljart, airhockey, shootergames en iconische videospelletjes zoals Pacman, Pong, Mario Kart en Moto GP.

“De gelijkvloerse verdieping wordt volledig benut als speelruimte. Er wordt gewerkt met een kaart waarop je geld laadt. Die kan je vervolgens tegen de spelautomaten swipen om te kunnen spelen. Deelnemers kunnen tijdens het spelen punten verdienen. Daarmee kan men later een prijs ophalen. In de kelderverdieping wil Gamestate twaalf automatische kegelbanen onderbrengen. In de plannen is er daar ook plek voor een bar voorzien”, klinkt het alvast in een interview met Het Laatste Nieuws.

Helaas is voorlopig wel nog niet geweten wanneer de gaminghal zal openen. Maar er zullen ongetwijfeld snel updates volgen!

Ontdek meer