Amber Broos kondigt nieuwe show aan in Antwerpse Waagnatie

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 08:10

Amber Broos keert terug naar de Antwerpse Waagnatie voor een nieuwe editie van haar 9 uur durende indoorrave. Na een uitverkochte show met bijna 5.000 fans vorig jaar, zal de Leuvense dj op 30 november opnieuw het podium betreden met haar energieke mix van techno en Belgische retro-geïnspireerde muziek.

Amber Broos ademt muziek met onder andere haar eigen radioshows op Studio Brussel en One World Radio, het radiostation van Tomorrowland, en staat bekend om haar energieke stijl en vrolijke dansvibes op het podium. Begin dit jaar werd Amber genomineerd voor twee MIA’s in de categorieën ‘Doorbraak’ en ‘Dance’ en mocht ze optreden op het prestigieuze showcasefestival Eurosonic Noorderslag in Nederland. Komende zomer is er de volgende stap: Amber krijgt tijdens het eerste weekend van Tomorrowland haar eigen podium in de Atmosphere-tent, terwijl ze tijdens het tweede weekend opnieuw de iconische Mainstage van Tomorrowland mag veroveren na haar succesvolle debuut van vorig jaar als jongste vrouwelijke dj ooit.

Onlangs bracht Amber haar eigen remix uit van 'Assault On Magnus' van het Belgische duo Magnus, ter ere van het twintigjarig jubileum van hun debuutalbum 'The Body Gave You Everything'.

Tickets voor Amber Broos' indoorrave in de Waagnatie gaan op donderdag 30 mei om 15u00 in verkoop via amberbroos.com. Binnenkort wordt de volledige line-up van artiesten bekend gemaakt.

Dit moet je weten voor je naar Genk On Stage gaat

Chelsy Vanlerberghe-27 juni 2024 om 12:28

Dit weekend is het zover: het centrum van Genk ontpopt zich tot een heus feestparadijs tijdens Genk On Stage. Dit gratis stadsfestival biedt een uitgebreide line-up, tal van activiteiten en good vibes all around. Dit is alles wat je moet weten voordat je naar Genk On Stage gaat.

It’s free, baby!

Ja, je leest het goed: Genk On Stage is volledig gratis! Geen gedoe met dure tickets, gewoon genieten van de muziek en de sfeer. Je portemonnee zal je dankbaar zijn!

Het hartje van Genk

Het festival vindt plaats in het centrum van Genk van 28 tot en met 30 juni. Alles is op loopafstand, dus je kunt makkelijk van het ene podium naar het andere hoppen. Elke straat en elk plein verandert in een levendige party zone. Overal is er dus wel iets te beleven.

Joost is dé headliner

De grote ster van dit jaar is Joost. Het wordt zijn eerste optreden in België sinds zijn passage op het Eurovisie Songfestival. Hij treedt op zaterdag 29 juni van 22u45 tot 23u45 op het Hete Kolen-terrein. Dit terrein is speciaal uitgebreid voor het optreden, dus er kunnen 11.000 mensen terecht. En zelfs als je achteraan staat, kun je alles goed volgen op de grote LED-schermen. Wil je vooraan staan? Houd er dan rekening mee dat het terrein op zaterdagmiddag wordt omgetoverd tot Kindercité, met trampolines, verkleedpartijen en springkastelen. Maar no worries, als je je innerlijke kind wilt laten zien, mag je ook meedoen!

Hete Kolen is de place to be

Naast de Main Stage is het Hete Kolen-terrein de place to be. Dit project van de jeugddienst van Genk biedt drie podia: Hete Kolen, CLUB en EFFORT. Hier kun je elke avond genieten van verschillende hosts die een uniek programma presenteren. De ene keer kan je er terecht om te stampen op harde techno, een ander moment brul je mee met de beste nederhop. Er is een uiteenlopend programma, en er is voor elk wat wils. Voor ieder wat wils!

Meer dan muziek

Naast muziek biedt Genk On Stage ook heerlijk eten. De Fruitmarkt wordt omgetoverd tot een culinair paradijs door de Genkse organisatie PUUR. Geniet van lokale lekkernijen en zuiderse muziek terwijl je langs de kraampjes slentert. Van Griekse specialiteiten van Corfu tot Thaise gerechten van Aroi Thai en de befaamde Genkse stokken van Si Arrosticini.

Cocktails, vibes en beats

Zin in een cocktail? Bezoek dan zeker de Winterslagstraat, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot Casa De Koktèl. Twee cocktailbars bundelen hun krachten en zorgen voor heerlijke drankjes en goede beats. Dit is één van de hotspots tijdens Genk On Stage!

EK niet missen?

Ok, I get it, je hebt zin in een feest, maar je wilt het EK niet missen? Geen zorgen, je hoeft geen minuut voetbal te missen. Het Schepen Noël Bijnensplein, tegenover La Chapelle, wordt omgetoverd door Churchill EK Plaza Genk. Hier kun je alle wedstrijden volgen op een gigantisch scherm in een sfeervolle omgeving. Het wordt dé place to be voor alle Genkse Italianen die voor de Azzuri willen supporteren zaterdag om 18u00. En speciaal voor Joost-fans die de drukte van Hete Kolen willen vermijden, wordt zijn optreden hier ook live gestreamd op zaterdagavond.

Het festival is cashless

Je kan bij alle standjes betalen met je bankkaart. Je moet dus niet meer aanschuiven voor bonnetjes. Betalen met cash aan de standen is niet mogelijk.

Fiets of trein = gratis pizza

Genk On Stage is makkelijk bereikbaar met bus of trein. Het station van Genk ligt op slechts twee minuten wandelen van het festival. Dit jaar zijn er nachttreinen en gratis nachtbussen voor Genkenaren. Bij het instappen krijg je zelfs een bon voor een gratis pizza van Bruno Foodcorner. Nachttreinen vertrekken op vrijdag en zaterdag om 01u35 en op zondag om 00u35. Kom je met de fiets? Stal deze dan bij de bewaakte fietsenstalling op het binnenplein van het stadhuis en krijg ook een bon voor een gratis pizza. Voor wie met de auto komt, is er voldoende parkeergelegenheid in de stad.

Joost dropt nieuwe muziek

Chelsy Vanlerberghe-27 juni 2024 om 09:41

Joost heeft net twee nieuwe nummers gedropt. Een daarvan maakte hij met Appie Mussa, die in het vogelpak zat tijdens het Eurovisiesongfestival. Het is een voetballiedje genaamd 'Fußball (World Cup 1998)'.

Het tweede nummer heet 'The Bird Song' en werd ook ingezonden voor het songfestival. De De Nederlandse selectiecommissie koos toen voor 'Europapa', and the rest is history. Nu brengt de zanger het nummer toch nog uit.

Begin deze maand bracht Klein ook al een nieuw nummer uit, 'Luchtballon', dat al meer dan 10 miljoen keer gestreamd werd. De zanger hintte er ook op dat hij het ziet zitten om volgend jaar opnieuw deel te nemen aan het songfestival. To be continued...

Ontdek meer