Dit is waarom het belangrijk is je iPhone even te updaten

Chelsy Vanlerberghe-22 mei 2024 om 12:39

Apple heeft een belangrijke update uitgebracht voor alle iPhone-gebruikers, en het is cruciaal dat je je instellingen controleert en je iPhone zo snel mogelijk bijwerkt. Er is namelijk een beveiligingsprobleem opgedoken waarbij verwijderde foto's weer opduiken, soms zelfs maanden of jaren later.

Normaal gezien blijven verwijderde foto's nog 30 dagen staan in de 'Recent Verwijderd' map voordat ze definitief worden gewist. Maar nu hebben sommige gebruikers gemeld dat verwijderde foto's maanden, soms zelfs jaren later, weer opduiken.

Gelukkig heeft Apple snel gereageerd en een beveiligingsupdate uitgerold om dit 'zeldzame probleem' aan te pakken. iOS 17.5.1 staat klaar voor alle iPhone-gebruikers en bevat belangrijke bugfixes.

Deze update komt nadat Reddit-gebruikers hun ervaringen hebben gedeeld, van ongewenste nudes tot foto's van ex-boyfriends die uit de digitale dood herrezen waren. En veel mensen waren bezorgd dat hun oude foto's zouden verschijnen op apparaten die ze aan iemand anders hebben verkocht of gegeven.

Het is begrijpelijk dat niemand oude foto's wil zien opduiken, vooral niet als ze bewust zijn verwijderd. Dus, hoe kom je aan deze update? Simpel: ga naar je Instellingen, scrol naar beneden naar 'Algemeen' en tik op 'Software-update'. Je kunt dan kiezen om nu bij te werken of vanavond.

Met de update hoopt Apple het probleem te hebben opgelost.

Drie nieuwe namen bekend voor 'De Slimste Mens Ter Wereld'

Chelsy Vanlerberghe-01 juli 2024 om 08:56

Na de bekendmaking van Xander De Rycke vorige week, worden drie nieuwe namen onthuld voor het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Wie mag zich tot De Slimste mens kronen? Wordt het misschien Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck of Hannelore Knuts?

Presentator Aster Nzeyimana maakt dit jaar zijn debuut in de populaire quizshow. “Sinds we samen in ‘The Masked Singer’ hebben gezeten, hangt Erik elk jaar aan de lijn en eindelijk is het gelukt om een gaatje in de agenda te vinden!” vertelt Aster enthousiast. "Ik wil mij vooral super hard amuseren en tussen het lachen door enkele goede antwoorden geven.”

Ook auteur en voormalig journaliste Bo Van Spilbeeck zal strijden om de titel: “Zo’n zes jaar geleden stelde Erik mij voor de eerste keer de vraag om mee te doen. Een jaar later volgde nog een keer, en daarna opnieuw. Maar zolang ik bij VTM werkte, was dat wat lastig. Nu ik een vrije vogel ben, heb ik direct 'ja' gezegd.” Bo kijkt uit naar de uitdaging en ziet haar nieuwe status als gepensioneerde als een voordeel: “Dat geeft me misschien meer tijd om me voor te bereiden.”

Topmodel Hannelore Knuts twijfelde geen moment toen ze werd gevraagd. “Ik heb heel snel toegehapt want ik had geen zin in die twijfel van ‘Zou ik of zou ik niet?’” Om zich voor te bereiden heeft ze placemats met de kaarten van Europa, de wereld en België gekocht. “Mijn zoontje zal me de komende maanden tijdens het eten ondervragen en het dessert wordt een extra portie journaal en Karrewiet."

Spannend!

26-jarige man overleden bij festival Defqon

Karen Luiken-29 juni 2024 om 14:37- Foto:

Photo by Mat Napo on Unsplash

Een festivalbezoeker is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden bij het hardstylefeest Defqon.1 in het Nederlandse plaatsje Biddinghuizen. Verschillende media melden dat het om een 26-jarige man gaat.

De man werd rond 02.00 uur onwel en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Eenmaal daar bleek dat hulp niet meer mocht baten; het slachtoffer overleed.

Het is niet bekend wat de precieze doodsoorzaak is. De politie zegt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat, maar sluit een misdrijf uit.

Ontdek meer