Dit zijn de 10 beste albums allertijden volgens Apple Music

Chelsy Vanlerberghe-22 mei 2024 om 12:19

Apple Music heeft een lijst samengesteld met de 100 beste albums aller tijden. Elke dag werden er tien nieuwe albums uit deze lijst onthuld, en vandaag is het moment aangebroken voor de finale: de top 10.

Apple Music's 100 Beste Albums is een moderne ranglijst van de beste platen ooit, samengesteld door een team van Apple Music-experts en een selecte groep artiesten, songwriters, producers en muziekindustrieprofessionals zoals Pharrell Williams, Maggie Rogers en Zane Lowe.

Dit zijn volgens Apple Music de 10 beste albums:

  1. The Miseducation of Lauryn Hill (1998), Lauryn Hill
  2. Thriller (1982), Michael Jackson
  3. Abbey Road (1969), The Beatles
  4. Purple Rain (1984), Prince & The Revolution
  5. Blonde (2016), Frank Ocean
  6. Songs in the Key of Life (1976), Stevie Wonder
  7. good kid, m.A.A.d city (2012), Kendrick Lamar
  8. Back to Black (2006), Amy Winehouse
  9. Nevermind (1991), Nirvana
  10. Lemonade (2016), Beyoncé

Toen ze het nieuws ontving, zei Lauryn Hill tegen Apple Music: ""Dit is mijn prijs, maar het is een rijk, diep verhaal, en omvat zoveel mensen, zoveel opoffering, zoveel tijd, en zoveel collectieve liefde."

Geen Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Chelsy Vanlerberghe-26 juli 2024 om 14:58

Slecht nieuws voor de fans van Queen of the Stone Age. De band zal niet optreden op Pukkelpop. Zanger Josh Homme kampt nog steeds met gezondheidsproblemen, waardoor de band hun optreden op het festival moet afzeggen.

Pukkelpop kondigt het nieuws aan via Instagram: “We moeten met pijn in het hart zeggen dat Queens of the Stone Age dit jaar niet op Pukkelpop zal spelen. We wensen Josh Homme een snel herstel.”

Dit nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen. Begin juli moest de band al enkele shows annuleren omdat Homme naar de VS moest voor een spoedoperatie. Toen werd al gevreesd voor hun Pukkelpop-optreden, maar nu is het dus officieel.

De organisatie van Pukkelpop is ondertussen druk bezig met het vinden van een vervanger. Wie die nieuwe headliner zal zijn, is nog niet bekend, maar ze werken hard om een waardige vervanger te regelen.

Taylor Swift prijst Ryan Reynolds voor rol in 'Deadpool & Wolverine'

Chelsy Vanlerberghe-26 juli 2024 om 10:22

Taylor Swift is een supportive bestie! Ze spoort iedereen aan om naar 'Deadpool & Wolverine' te gaan kijken in de cinema. In de film speelt haar long time best friend, Ryan Reynolds, een hoofdrol.

De popster plaatste een foto op haar Instagram Stories van zichzelf met de sterren van de film, Ryan Reynolds en Hugh Jackman. Ook op de foto: Reynolds' vrouw en Swift's bestie Blake Lively, en regisseur Shawn Levy.

"In de afgelopen jaren heb ik gezien hoe een van mijn beste vrienden zijn hele hart, ziel, zweet, tijd, energie, grappen, pijn, vreugde, rebellie, duisternis en magie in deze film heeft gestopt", schreef Swift bij de foto. "Hij heeft echt het beste werk van zijn leven geleverd, en deze film is als een echt gelukspakket, een knallende ontsnapping uit de realiteit. Ik heb geen idee hoe hij het gedaan heeft."

"Maar zo is Hugh gewoon!" voegde ze toe, met een knipoog naar de vriendschap en de speelse rivaliteit tussen Reynolds en Jackman. "Deze andere randoms kwamen ook even langs voor de foto, en we waren te beleefd om ze te vragen te vertrekken. 🙃" Swift spoorde haar volgers aan om tickets te kopen voor 'Deadpool & Wolverine'. "Shout-out naar Wade Wilson, aka de vader van mijn peetkinderen", grapte ze, verwijzend naar Reynolds' personage in de film.

Swift en Reynolds zijn al jaren vrienden, dankzij Swift’s vriendschap met actrice Blake Lively. In de herfst van 2023 werd de popster ook closer met Jackman en filmmaker Levy. Ze gingen allemaal samen naar een NFL-wedstrijd om Swift’s vriend Travis Kelce te zien spelen voor de Kansas City Chiefs.

Er waren zelfs geruchten dat Swift misschien een cameo zou hebben in 'Deadpool & Wolverine'. Ondanks de marketing met posters waarop de personages van Jackman en Reynolds friendship bracelets dragen die lijken op die van Swift's Eras Tour, bevestigde Entertainment Weekly in juni dat de popster niet in de film verschijnt.

Ontdek meer