Dit zijn de 10 beste albums allertijden volgens Apple Music

Chelsy Vanlerberghe-22 mei 2024 om 12:19

Apple Music heeft een lijst samengesteld met de 100 beste albums aller tijden. Elke dag werden er tien nieuwe albums uit deze lijst onthuld, en vandaag is het moment aangebroken voor de finale: de top 10.

Apple Music's 100 Beste Albums is een moderne ranglijst van de beste platen ooit, samengesteld door een team van Apple Music-experts en een selecte groep artiesten, songwriters, producers en muziekindustrieprofessionals zoals Pharrell Williams, Maggie Rogers en Zane Lowe.

Dit zijn volgens Apple Music de 10 beste albums:

  1. The Miseducation of Lauryn Hill (1998), Lauryn Hill
  2. Thriller (1982), Michael Jackson
  3. Abbey Road (1969), The Beatles
  4. Purple Rain (1984), Prince & The Revolution
  5. Blonde (2016), Frank Ocean
  6. Songs in the Key of Life (1976), Stevie Wonder
  7. good kid, m.A.A.d city (2012), Kendrick Lamar
  8. Back to Black (2006), Amy Winehouse
  9. Nevermind (1991), Nirvana
  10. Lemonade (2016), Beyoncé

Toen ze het nieuws ontving, zei Lauryn Hill tegen Apple Music: ""Dit is mijn prijs, maar het is een rijk, diep verhaal, en omvat zoveel mensen, zoveel opoffering, zoveel tijd, en zoveel collectieve liefde."

Ga jij laat naar bed? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Karen Luiken-18 juni 2024 om 14:33- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee typen mensen: de één ligt het liefst zo vroeg mogelijk in de veren, de ander is een nachtbraker. Als jij bij het laatste kamp hoort, hebben we helaas slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat het slecht voor je gezondheid kan zijn om laat naar bed te gaan.

Een studie van Imperial College London concludeert dat ochtendmensen minder vaak psychische klachten hebben dan avondmensen. Specifieker: mensen die vóór 01.00 uur naar bed gaan, zijn over het algemeen mentaal gezonder en hebben minder vaak last van mentale, gedrags- en neurologische ontwikkelingsstoornissen, depressie of angststoornissen.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychiatry Research, is volgens Medical News Today uitgevoerd onder bijna 74.000 mensen, waarvan 56 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 63,5 jaar en de gemiddelde nachtrust was zeven uur per dagelijkse slaapcyclus.

Coldplay brengt nog dit jaar tiende album uit

Karen Luiken-18 juni 2024 om 07:19

Fans hebben er drie jaar op moeten wachten, maar in oktober is het dan eindelijk zover: Coldplay komt met een nieuw album!

De plaat gaat ‘Moon Music’ heten en verschijnt op 4 oktober. Duurt lang? Best wel, maar gelukkig krijgen we aanstaande vrijdag alvast een klein voorproefje. Dan lanceert Coldplay ‘feelslikeimfallinginlove’, de eerste single van het nieuwe album.

‘Moon Music’ is de opvolger van de in 2021 gelanceerde plaat ‘Music of the Spheres’.

Ontdek meer