Dit zijn de 10 beste albums allertijden volgens Apple Music

Chelsy Vanlerberghe-22 mei 2024 om 12:19

Apple Music heeft een lijst samengesteld met de 100 beste albums aller tijden. Elke dag werden er tien nieuwe albums uit deze lijst onthuld, en vandaag is het moment aangebroken voor de finale: de top 10.

Apple Music's 100 Beste Albums is een moderne ranglijst van de beste platen ooit, samengesteld door een team van Apple Music-experts en een selecte groep artiesten, songwriters, producers en muziekindustrieprofessionals zoals Pharrell Williams, Maggie Rogers en Zane Lowe.

Dit zijn volgens Apple Music de 10 beste albums:

  1. The Miseducation of Lauryn Hill (1998), Lauryn Hill
  2. Thriller (1982), Michael Jackson
  3. Abbey Road (1969), The Beatles
  4. Purple Rain (1984), Prince & The Revolution
  5. Blonde (2016), Frank Ocean
  6. Songs in the Key of Life (1976), Stevie Wonder
  7. good kid, m.A.A.d city (2012), Kendrick Lamar
  8. Back to Black (2006), Amy Winehouse
  9. Nevermind (1991), Nirvana
  10. Lemonade (2016), Beyoncé

Toen ze het nieuws ontving, zei Lauryn Hill tegen Apple Music: ""Dit is mijn prijs, maar het is een rijk, diep verhaal, en omvat zoveel mensen, zoveel opoffering, zoveel tijd, en zoveel collectieve liefde."

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) gevonden in Thailand

Karen Luiken-07 september 2024 om 13:04- Foto:

Photo by Marco J Haenssgen on Unsplash

Een vakantie is voor een 28-jarige toeriste uit België geëindigd in een verschrikkelijke nachtmerrie. De jonge vrouw was op vakantie in Thailand, maar werd sinds vrijdag vermist. Dit weekend is ze dood teruggevonden.

De vrouw verbleef in de provincie Mae Hong Son en werd voor het laatst op een fiets gezien bij haar verblijfplaats. Vrijdagochtend kreeg de politie een melding binnen over de verdwijning van de vrouw, waarna er met man en macht naar haar gezocht is. Vrijdagmiddag is haar fiets gevonden bij een waterval, maar van de toeriste ontbrak toen nog ieder spoor. De hulpdiensten zochten verder, maar moesten de zoektocht vanwege de zware regenval vrijdagavond staken.

Zaterdag zijn ze verder gaan zoeken en hebben ze het lichaam van de vrouw gevonden. Ze leefde toen niet meer. Hoewel het nog niet bekend is hoe ze om het leven is gekomen, lijkt er geen sprake te zijn van verdachte omstandigheden.

Spotify brengt 'daylist' naar België

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 14:35

Heb je ooit gewenst dat je muziek zich aanpast aan hoe jij je voelt doorheen de dag? Spotify maakt die wens werkelijkheid met de lancering van ‘daylist’ in België!

Deze nieuwe feature is een van de populairste op Spotify en zorgt ervoor dat je muziek meegaat met jouw stemming, met playlists die meerdere keren per dag worden bijgewerkt. Dankzij 'daylist' krijg je playlists die echt bij elk moment van jouw dag passen. Of je nu rustig wakker wordt, een energieke boost nodig hebt in de namiddag of juist ontspanning zoekt in de avond, ‘daylist’ past zich aan aan jouw mood. Deze functie is sinds zijn lancering in 65 markten razend populair en heeft een toename van 118% gezien in het aantal gebruikers die ‘daylist’ ook in hun land willen zien.

En nu is de feature ook beschikbaar bij ons! Zowel gratis als Premium gebruikers kunnen wereldwijd genieten van deze feature. Je vindt je ‘daylist’ eenvoudig in de Made For You Hub op je mobiel, zoek naar ‘daylist’ op Spotify, of bezoek spotify.com/daylist om je playlist te ontdekken.

En als je een specifieke playlist vindt die je geweldig vindt, kun je die makkelijk opslaan. Tik gewoon op ‘...’, kies ‘Add to playlist’ en maak je eigen afspeellijst aan. Zo heb je altijd je favoriete tracks bij de hand!

Ontdek meer