Dance D-Vision lost volledige line-up

Chelsy Vanlerberghe-21 mei 2024 om 14:30

Dance D-Vision heeft de volledige line-up gelost. Het Zottegems muziekfestival pakt uit met maar liefst 82 artiesten zichzelf zullen geven! Wanneer? Op 2 en 3 augustus. Duid die data alvast aan in je agenda, want dit belooft een onvergetelijk weekend te worden.

"We willen ervoor zorgen dat er in de line-up voor elke bezoeker iets bij zit," zegt de organisatie. Het festival biedt een breed scala aan muziekgenres verspreid over verschillende stages, elk met hun eigen unieke sfeer en stijl. Urban, hardstyle, 90's, techno, après-ski? You name it, they got it! Zowel nationale als internationale artiesten zullen afzakken naar Zottegem.

Op de affiche staan te blinken: Regi, Jaap Resema, Michael Amani, 5NAPBACK, Bass Shaker, Sven & Clé. Maar ook: Bart Kaëll, 2 Fabiola, Belle Perez, Manuels, en meer.

"Op de Mainstage komen alle genres samen. DJ’s en optredens van bekende artiesten zorgen voor een divers en smaakvol programma. De TAGMAG-stage richt zich op techno, drum and bass en hardstyle. Voor diepe, meeslepende beats is er de INSOMNIA-stage met de beste deep house muziek. In de Flügel Feesthut gaat het dak eraf met après-ski, schlager en de beste feestnummers. De Oldskool-stage neemt je mee terug in de tijd."

Nieuw dit jaar is het EGMONDO-podium, dat een kans biedt aan lokaal, opkomend talent. Beginnende DJ's kunnen hier hun skills laten zien.

Tickets zijn via deze link verkrijgbaar. Meer info vind je hier.

Dit moet je weten voor je naar Genk On Stage gaat

Chelsy Vanlerberghe-27 juni 2024 om 12:28

Dit weekend is het zover: het centrum van Genk ontpopt zich tot een heus feestparadijs tijdens Genk On Stage. Dit gratis stadsfestival biedt een uitgebreide line-up, tal van activiteiten en good vibes all around. Dit is alles wat je moet weten voordat je naar Genk On Stage gaat.

It’s free, baby!

Ja, je leest het goed: Genk On Stage is volledig gratis! Geen gedoe met dure tickets, gewoon genieten van de muziek en de sfeer. Je portemonnee zal je dankbaar zijn!

Het hartje van Genk

Het festival vindt plaats in het centrum van Genk van 28 tot en met 30 juni. Alles is op loopafstand, dus je kunt makkelijk van het ene podium naar het andere hoppen. Elke straat en elk plein verandert in een levendige party zone. Overal is er dus wel iets te beleven.

Joost is dé headliner

De grote ster van dit jaar is Joost. Het wordt zijn eerste optreden in België sinds zijn passage op het Eurovisie Songfestival. Hij treedt op zaterdag 29 juni van 22u45 tot 23u45 op het Hete Kolen-terrein. Dit terrein is speciaal uitgebreid voor het optreden, dus er kunnen 11.000 mensen terecht. En zelfs als je achteraan staat, kun je alles goed volgen op de grote LED-schermen. Wil je vooraan staan? Houd er dan rekening mee dat het terrein op zaterdagmiddag wordt omgetoverd tot Kindercité, met trampolines, verkleedpartijen en springkastelen. Maar no worries, als je je innerlijke kind wilt laten zien, mag je ook meedoen!

Hete Kolen is de place to be

Naast de Main Stage is het Hete Kolen-terrein de place to be. Dit project van de jeugddienst van Genk biedt drie podia: Hete Kolen, CLUB en EFFORT. Hier kun je elke avond genieten van verschillende hosts die een uniek programma presenteren. De ene keer kan je er terecht om te stampen op harde techno, een ander moment brul je mee met de beste nederhop. Er is een uiteenlopend programma, en er is voor elk wat wils. Voor ieder wat wils!

Meer dan muziek

Naast muziek biedt Genk On Stage ook heerlijk eten. De Fruitmarkt wordt omgetoverd tot een culinair paradijs door de Genkse organisatie PUUR. Geniet van lokale lekkernijen en zuiderse muziek terwijl je langs de kraampjes slentert. Van Griekse specialiteiten van Corfu tot Thaise gerechten van Aroi Thai en de befaamde Genkse stokken van Si Arrosticini.

Cocktails, vibes en beats

Zin in een cocktail? Bezoek dan zeker de Winterslagstraat, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot Casa De Koktèl. Twee cocktailbars bundelen hun krachten en zorgen voor heerlijke drankjes en goede beats. Dit is één van de hotspots tijdens Genk On Stage!

EK niet missen?

Ok, I get it, je hebt zin in een feest, maar je wilt het EK niet missen? Geen zorgen, je hoeft geen minuut voetbal te missen. Het Schepen Noël Bijnensplein, tegenover La Chapelle, wordt omgetoverd door Churchill EK Plaza Genk. Hier kun je alle wedstrijden volgen op een gigantisch scherm in een sfeervolle omgeving. Het wordt dé place to be voor alle Genkse Italianen die voor de Azzuri willen supporteren zaterdag om 18u00. En speciaal voor Joost-fans die de drukte van Hete Kolen willen vermijden, wordt zijn optreden hier ook live gestreamd op zaterdagavond.

Het festival is cashless

Je kan bij alle standjes betalen met je bankkaart. Je moet dus niet meer aanschuiven voor bonnetjes. Betalen met cash aan de standen is niet mogelijk.

Fiets of trein = gratis pizza

Genk On Stage is makkelijk bereikbaar met bus of trein. Het station van Genk ligt op slechts twee minuten wandelen van het festival. Dit jaar zijn er nachttreinen en gratis nachtbussen voor Genkenaren. Bij het instappen krijg je zelfs een bon voor een gratis pizza van Bruno Foodcorner. Nachttreinen vertrekken op vrijdag en zaterdag om 01u35 en op zondag om 00u35. Kom je met de fiets? Stal deze dan bij de bewaakte fietsenstalling op het binnenplein van het stadhuis en krijg ook een bon voor een gratis pizza. Voor wie met de auto komt, is er voldoende parkeergelegenheid in de stad.

1 Belg op 5 krijgt huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 juni 2024 om 08:57

Wist je dat 1 op de 5 Belgen voor hun 75ste huidkanker krijgt, meestal door blootstelling aan te veel uv-straling? Da's schrikken, toch? Ondanks deze verontrustende cijfers, die jaar na jaar stijgen, blijkt dat bijna de helft van de Belgen ons nog steeds niet vaak genoeg zonnecrème smeert. Jep, je leest het goed: 46% smeert te weinig, en 13% smeert zelfs nooit. Dat blijkt uit een onderzoek van AG Insurance bij 1.000 Belgen. Er is dus werk aan de winkel, daarom zal AG Insurance gratis zonnecrème aanbieden op de festivals.

Met dit prachtige weer trekken we graag naar de kust of genieten we van een terrasje met onze vrienden, maar dat betekekent ook dat we de zonnecrème in de aanslag moeten. De zon veroorzaakt immers schade, omdat elke blootstelling aan uv-stralen ons DNA beschadigt. Bescherming is dus van cruciaal belang.

Er zijn verschillende redenen waarom we niet smeren. Sommigen van ons vergeten het gewoon (51%), hebben geen zonnecrème bij de hand (32%), of houden niet van dat plakkerige gevoel (30%). Mannen zijn trouwens grotere boosdoeners hierin: 18% van hen smeert nooit, tegenover 8% van de vrouwen .

Vooral jongere (Gen Z, 18-23 jaar) en oudere generaties (babyboomers, 69+) zijn hardleers als het op smeren aankomt. Maar huidkanker maakt geen onderscheid; het kan ons allemaal raken. Gelukkig is er een makkelijke oplossing: Zoek de schaduw op tussen 12 en 15 uur, draag beschermende kledij en draag een hoedje of pet, en smeer om de 2 uur met minstens factor 30 .

Ondanks de aanbevelingen om elke twee uur zonnecrème te smeren, doen maar weinig Belgen dit daadwerkelijk. Tijdens een strandvakantie smeert slechts 36% van de mensen elke twee uur. Dit percentage daalt nog verder tijdens andere activiteiten: 16% bij wandelvakanties, 7% bij skivakanties, en nog minder bij dagelijkse activiteiten zoals tuinieren (12%) of terrasjes doen (11%) .

Gratis zonnecrème op zomerfestivals

Om ons te helpen herinneren en beschermen, komt AG Insurance met een initiatief: slimme smeerpalen. Deze palen, te vinden aan de kust, in pretparken en op zomerfestivals, bieden gratis zonnecrème aan en geven live advies gebaseerd op de intensiteit van de zon. Handig, toch?

Rob Maes van AG Insurance zegt hierover: “Preventie en sensibilisering blijven broodnodig. Daarom installeren we deze zomer slimme smeerpalen doorheen het land.” Deze palen voorzien gratis zonnecrème met SPF 30 tot 50, zodat we ons altijd goed kunnen beschermen. Nice!

Ontdek meer