Gevaarlijke xtc-pillen gevonden op Extrema

Karen Luiken-18 mei 2024 om 09:26- Foto:

Photo by leyre del rio on Unsplash

Feestgangers die dit weekend uit hun plaat willen gaan op Extrema Outdoor, worden gewaarschuwd door de festivalorganisatie en politie. Er zijn gevaarlijke xtc-pillen aangetroffen op het festivalterrein.

Het gaat om de Matrix-pil met een zeer hoge dosis MDMA. Hetzelfde geldt volgens HLN voor de ‘adelaar’-pil, waar een hakenkruis op staat afgebeeld. Via led-schermen op het festivalterrein van Extrema wordt gewaarschuwd voor de drugs.

Festivalgangers die van plan zijn drugs te gebruiken op het evenement, dat dit hele weekend plaatsvindt aan De Plas in Kelchterhoef, kunnen hun verdovende middelen laten testen bij een speciaal lab dat op het terrein aanwezig is.

Dit is de line-up van de Peterman stage hosted by TAGMAG op Student Kick-Off 2024

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 12:58

Op woensdag 25 september is het weer zover: het Sint-Pietersplein in Gent verandert in een mega studentenfeest tijdens de jaarlijkse Student Kick-Off! Dit evenement, dat elk jaar meer dan 30.000 studenten verwelkomt, is dé manier om het academiejaar te beginnen. En ook dit jaar heeft TAGMAG de eer om de Peterman stage te hosten en we beloven plechtig om Gent op zijn grondvesten te doen daveren. Check de line-up hieronder!

Student Kick-Off is een jaarlijks terugkerend evenement dat elke keer op de eerste woensdag van het academiejaar wordt gevierd op het Sint-Pietersplein in Gent. Het is het grootste studentenevenement in België, georganiseerd voor en door studenten.

Vanaf 11u45 gaan de deuren open. Voor slechts 1 euro kunnen studenten een bandje scoren bij de ingang, en alle opbrengsten gaan naar goede doelen die het welzijn van studenten ondersteunen. Dus niet alleen feesten, maar ook een goed doel steunen. Win-win!

In de Student Village en Partner Village vind je een berg infostandjes en activiteiten, ideaal om je nieuwe studentenleven een kickstart te geven. Verspreid over twee stages brengen verschillende artiesten je volledig in de mood. De main stage heeft een indrukwekkende line-up met optredens van onder andere Bart Peeters, De Bromeo's en Pommelien Thijs.

De Peterman stage hosted by TAGMAG bevindt zich dit jaar op het Sint-Amandsplein. Vanaf 15u barst het feest los met sets van onder andere Denoo x Whosalp x Boey, Senator, Exception, Sven & Clé, Hide N Seek, Manz, Karakals en Idle Days. Om 23u zorgt Paranoid voor een afsluiter van formaat!

30-jarige vrouw overleden na aanval haai bij Canarische Eilanden

Karen Luiken-19 september 2024 om 08:21- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Een Duitse toerist is overleden nadat ze maandag werd gebeten door een haai tijdens een zeiltocht bij de Canarische Eilanden. Dat melden verschillende media.

De 30-jarige vrouw was aan boord van een zeiltocht met een catamaran en zwom in het water toen ze werd aangevallen door een haai. Ze verloor een been bij de aanval en werd met spoed door een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam ze helaas niet levend aan; ze overleed tijdens de vlucht aan een hartaanval.

In het afgelopen jaar zijn er wereldwijd 14 gevallen van haaienaanvallen bekend waarbij mensen om het leven kwamen. Minder dan een maand geleden stierf een 16-jarige middelbare scholier in Jamaica door een aanval van een haai, en in juli verloor een surfer zijn been nadat een grote witte haai hem aanviel in Australië. De maand daarvoor kwam een andere surfer om het leven voor de kust van Hawaï.

Ontdek meer