Joost Klein kreeg 'slechts' 58 jurypunten bij Eurovisiesongfestival

Karen Luiken-17 mei 2024 om 09:06

Als Joost Klein wél mee had mogen doen aan de finale van het Eurovisiesongfestival, zou hij dan kans hebben gemaakt op de eerste plek? Waarschijnlijk niet. De zanger zou ‘slechts’ 58 jurypunten hebben gekregen.

Uit een post van X-account Eurovisionario blijkt dat Nederland van geen enkel land het maximale jurypuntenaantal van twaalf zou hebben gekregen. Sterker nog: Joost Klein had het in het totaal met 58 punten moeten doen. Hij zou daarmee op de twaalfde plek zijn geëindigd – de punten van het publiek niet meegerekend.

Maar zover kwam het niet, want Joost Klein werd vorige week vlak voor de finale gediskwalificeerd na een incident met een televisiemedewerker. Zweden won het Eurovisiesongfestival, Kroatië werd tweede, Oekraïne derde, Frankrijk vierde en Israël vijfde.

Spannende fictiereeks 'Sphinx' komt naar Streamz

Karen Luiken-10 juni 2024 om 12:33

Behoefte aan nieuw kijkvoer? Dan kun je je hart ophalen met een nieuwe toevoeging van Streamz. Vanaf donderdag is daar de gloednieuwe fictiereeks ‘Sphinx’ te zien.

De serie gaat over de veertienjarige Minke Moorman die exact drie jaar na haar verdwijning weer opduikt met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug. Wat is er met haar gebeurd en wat betekenen deze getatoeëerde vleugels? Haar familie wil antwoorden, maar kunnen alleen met zekerheid zeggen dat Minke niet meer zichzelf is. Ondertussen komt de politie op het spoor van enkele raadselachtige moorden die misschien met de ontvoerder van Minke te maken hebben, de mysterieuze Sphinx.

De cast bestaat uit Andrea Vass, Rifka Lodeizen, Sallie Harmsen, Marcel Hensema, Joy Wielkens, Ruth Becquart, Benja Bruijning, Delilah Warcup-van Eyck, Sil van der Zwan, Johan Heldenbergh, Eva van Heijningen, Tom Audenaert en Rami Kooti Arab.

‘Sphinx’ bestaat uit zes afleveringen, komt in zijn geheel naar Streamz en is vanaf 13 juni dus volledig te bingen.

Elon Musk stelt altijd deze sollicitatievraag om leugenaars te spotten

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 09:16

Elon Musk kan een leugenaar van een kilometer afstand ruiken dankzij één bepaalde vraag die hij aan iedereen stelt tijdens een sollicitatiegesprek.

Met zijn baanbrekende werk aan elektrische auto's, ruimtemissies en hersenchips, is het niet gek dat Elon Musk zijn eigen bullshit-detector heeft.

Hij heeft een manier bedacht om te checken of iemand te vertrouwen is. Deze methode werkt trouwens ook oor een eerste date.

De rijke zakenman legde uit: "Mijn sollicitatievragen zijn altijd hetzelfde. Ik zeg: vertel me het verhaal van je leven en de beslissingen die je onderweg hebt genomen en waarom je ze hebt genomen. En vertel me over een paar van de moeilijkste problemen waaraan je hebt gewerkt en hoe je ze hebt opgelost."

Je zou kunnen denken dat kandidaten het perfecte antwoord op deze vraag al hebben ingestudeerd, maar volgens Musk is dit hoe hij het kaf van het koren scheidt, tussen tijdverspillers en degenen die het sollicitatieproces serieus nemen. Hij zei dat de meeste mensen niet diep op een onderwerp in kunnen gaan als ze een verhaal verzinnen of iets van iemand anders overnemen.

Hij vraagt dus diep door. "De mensen die echt het probleem hebben opgelost, weten precies hoe ze het hebben gedaan. Ze kennen de kleine details. De mensen die doen alsof ze het probleem hebben opgelost, kunnen misschien een beetje meepraten, maar lopen dan vast."

Ontdek meer