'Lilo & Stitch'-fans dromen over nieuwe game

Nico De Greef-17 oktober 2021 om 19:47

Fans van de animatiefilm Lilo & Stitch vinden dat Disney een nieuwe game moet maken. Reden daarvoor is een filmpje dat Disney kort geleden zelf op YouTube gooide en sindsdien gretig wordt gedeeld onder Disney-fans.

In het bewuste filmpje wordt het eerste filmavontuur van Lilo & Stitch namelijk voorgesteld als een 16-bit videospelletje zoals deze voornamelijk werden gespeeld in de jaren 80. Helaas gaat het in het filmpje niet om een echte game, maar een promostunt die de film moet introduceren aan een nieuwe generatie Disney-fans.

Fans die opgegroeid zijn met Lilo & Stitch willen nu dat Disney de game uit het filmpje in het echt namaakt. Retro-gaming is tenslotte weer helemaal hot en het is ook alweer bijna twee decennia geleden dat Disney nog een videogame over de figuren uitbracht. Op sociale media lieten dan ook heel wat fans weten dat ze liever gisteren dan vandaag met een nieuw spel aan de slag gaan.

"If this was an actual game, i would buy it", schrijft iemand.

"I'm sorry, but why do I want to play this so badly?!", reageert een ander.

"Shut up and take my money!", schrijft nog een ander.

De boodschap van de fans is luid en duidelijk. Zou jij graag een nieuwe videogame van Lilo & Stitch zien verschijnen? Waar zou de game volgens jou dan over moeten gaan? Met een alien als sidekick zijn er immers eindeloos veel mogelijkheden.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Grootste gaminghal van Europa komt naar Antwerpen!

Dieter Blarinckx-18 juni 2022 om 10:50

Het is eindelijk beslist: de grootste gaminghal van Europa komt binnenkort naar Antwerpen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft het bedrijf achter de gaminghal een vergunning gegeven voor een hal van 3.000 vierkante meter.

De grootste gaminghal van Europa zal dus te vinden zijn op de gelijkvloerse en kelderverdieping van cinemacomplex UGC aan De Keyserlei. Daar kan je je gaan uitleven op flipperkasten, poolbiljart, airhockey, shootergames en iconische videospelletjes zoals Pacman, Pong, Mario Kart en Moto GP.

“De gelijkvloerse verdieping wordt volledig benut als speelruimte. Er wordt gewerkt met een kaart waarop je geld laadt. Die kan je vervolgens tegen de spelautomaten swipen om te kunnen spelen. Deelnemers kunnen tijdens het spelen punten verdienen. Daarmee kan men later een prijs ophalen. In de kelderverdieping wil Gamestate twaalf automatische kegelbanen onderbrengen. In de plannen is er daar ook plek voor een bar voorzien”, klinkt het alvast in een interview met Het Laatste Nieuws.

Helaas is voorlopig wel nog niet geweten wanneer de gaminghal zal openen. Maar er zullen ongetwijfeld snel updates volgen!

Ontdek meer