'Lilo & Stitch'-fans dromen over nieuwe game

Nico De Greef-17 oktober 2021 om 19:47

Fans van de animatiefilm Lilo & Stitch vinden dat Disney een nieuwe game moet maken. Reden daarvoor is een filmpje dat Disney kort geleden zelf op YouTube gooide en sindsdien gretig wordt gedeeld onder Disney-fans.

In het bewuste filmpje wordt het eerste filmavontuur van Lilo & Stitch namelijk voorgesteld als een 16-bit videospelletje zoals deze voornamelijk werden gespeeld in de jaren 80. Helaas gaat het in het filmpje niet om een echte game, maar een promostunt die de film moet introduceren aan een nieuwe generatie Disney-fans.

Fans die opgegroeid zijn met Lilo & Stitch willen nu dat Disney de game uit het filmpje in het echt namaakt. Retro-gaming is tenslotte weer helemaal hot en het is ook alweer bijna twee decennia geleden dat Disney nog een videogame over de figuren uitbracht. Op sociale media lieten dan ook heel wat fans weten dat ze liever gisteren dan vandaag met een nieuw spel aan de slag gaan.

"If this was an actual game, i would buy it", schrijft iemand.

"I'm sorry, but why do I want to play this so badly?!", reageert een ander.

"Shut up and take my money!", schrijft nog een ander.

De boodschap van de fans is luid en duidelijk. Zou jij graag een nieuwe videogame van Lilo & Stitch zien verschijnen? Waar zou de game volgens jou dan over moeten gaan? Met een alien als sidekick zijn er immers eindeloos veel mogelijkheden.

Zesde seizoen Fall Guys krijgt een feest-thema

Nico De Greef-24 november 2021 om 14:17

Ontwikkelaar Mediatonic heeft het zesde seizoen van Fall Guys onthuld. Het nieuwe seizoen zal van start gaan op 30 november en krijgt een feest-thema.

Na een maandenlange tocht door de jungle mogen Fall Guys-spelers zich opmaken voor een seizoen vol festiviteiten. Op 30 november wordt Party Spectacular gelanceerd, het nieuwste seizoen van Fall Guys dat zoals de naam al verklapt, helemaal in het teken staat van feesten!

Zo zal het seizoen cosmetische items bevatten in het thema van onder andere carnaval en het circus. In totaal zal het seizoen meer dan 25 nieuwe kostuums met zich meebrengen en kunnen spelers aan de slag met 5 nieuwe speelbare rondes. Nieuwe obstakels in de rondes zijn onder meer trapezes waar spelers aan kunnen slingeren en pijpleidingen die snelreizen door de levels mogelijk maakt. Het Fame Path, waarlangs spelers beloningen kunnen vrijspelen, zal wederom uit 50 levels bestaan.

Het zesde seizoen van Fall Guys gaat volgende week van start en is nu beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Een versie van het spel voor Xbox-consoles en Switch is momenteel in ontwikkeling maar heeft nog geen releasedatum.

Fall Guys Seizoen 6 cinematic trailer:

Fall Guys Seizoen 6 gameplay trailer:

Ubisoft bouwt eigen pretpark in Frankrijk!

Dieter Blarinckx-21 november 2021 om 09:50

Ubisoft, de bekende gamestudio achter o.a. de Assassin’s Creed-games, heeft bevestigd dat ze plannen hebben voor een eigen pretpark in Frankrijk. Méér zelfs, ze zijn momenteel al bezig aan een eerste Ubisoft Entertainment Center, dat zal openen in 2025 in Zuid-Frankrijk!

Ubisoft maakt videogames en wil dan ook bezoekers helemaal onderdompelen in de wondere wereld van gaming. Bedoeling is dat bezoekers een meeslepende ervaring beleven, die hun helemaal transporteert naar de wereld van hun favoriete games. Het Ubisoft Entertainment Center is een eerste stap in die richting. Vanaf 2025 kunnen bezoekers in de buurt van Montpellier op avontuur in de gamewereld van Ubisoft. Ook hebben ze plannen om later een geheel eigen en dedicated pretpark te bouwen in Frankrijk.

Ubisoft leverde fantastische en succesvolle games zoals Far Cry, Prince of Persia, Just Dance, Watch Dogs, Rayman, Assassin’s Creed en Beyond Good & Evil.

Ontdek meer