Thomas More breidt Campus Geel fors uit

Simon Smetryns-14 mei 2024 om 13:31- Foto:

a2o architecten - Ontwerpatelier Peter Jannes

Vanaf volgend academiejaar (2024-2025) start Thomas More met het grondig vernieuwen van Campus Geel. De hogeschool zal de campus niet alleen renoveren, maar ook uitbreiden. "De metamorfose is nodig om onze studenten en medewerkers letterlijk en figuurlijk ruimte te geven. Niet alleen om les te volgen, ook om er thuis te komen", vertelt algemeen directeur Stijn Coenen. Masterplan Geel moet zorgen voor een inclusieve en duurzame leef- en leergemeenschap.

De werkzaamheden gebeuren gefaseerd om de lessen niet te fel te storen. In een eerste fase zal de A-blok een uitbreiding en energetische renovatie ondergaan. Die start in het voorjaar van 2025. Daarna volgen de andere blokken. De hogeschool wil zo van Campus Geel een echte thuis maken voor haar studenten en medewerkers.

Campusmanager Toon Claes: "Het vernieuwde studentenrestaurant wordt het kloppend hart van de campus. Zo zal je er niet alleen kunnen eten of drinken, maar ook tussen de twee lessen door aangenaam kunnen werken. Bovendien komt er in de buurt van het restaurant een gezellige koffiebar waar ook events kunnen plaatsvinden. Via het dakterras op de bovenverdieping heb je dan een prachtig zicht op het groen rond de campus."

Naast het vernieuwde studentenrestaurant, komt er ook een gloednieuw onthaalgebouw en zullen extra verdiepingen op de lesblokken worden gezet die toegankelijk worden gemaakt door liften. In de plannen is er niet alleen aandacht voor de sociale functies, maar ook voor duurzaamheid. "Duurzaamheid staat echt voorop bij de renovatie van onze campus. We isoleren waar mogelijk en zullen duurzaam verwarmen. We maakten al een start met de recente installatie van 1.464 zonnepanelen op onze daken en zullen in een latere fase het sanitair waar kan op regenwater aansluiten. Bovendien trekken we de kaart van groene mobiliteit en bouwen we een ondergrondse fietsenstalling", voegt Claes toe.

a2o architecten - Ontwerpatelier Peter Jannes

Daarnaast start de hogeschool in de loop van volgend academiejaar ook met de bouw van een nieuwe lesvleugel. De H-blok wordt het opleidingshart voor alle medewerkers en studenten van de lerarenopleidingen op Campus Geel. De oplevering van het nieuwe gebouw is voorzien in 2027. Vanaf het academiejaar 2027-2028 zullen alle lerarenopleidingen, met uitzondering van Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie, er hun intrek kunnen nemen. Zo krijgen de lerarenopleidingen vanuit Turnhout en Vorselaar alle ruimte om in Geel aan hun toekomstverhaal te schrijven.

Dit is hoeveel de gemiddelde student verdient!

Chelsy Vanlerberghe-07 oktober 2024 om 14:22

Uit een onderzoek van Deltaworx en TAGMAG bij meer dan 2.000 Vlaamse studenten blijkt dat de gemiddelde student tussen de 330 en 415 euro verdient met een studentenjob. Clé vroeg aan de studenten in Hasselt hoeveel zij extra per maand verdienen en of ze nog zakgeld krijgen van thuis.

Deze TikTok-trends kunnen je carrière verpesten

Chelsy Vanlerberghe-07 oktober 2024 om 13:12

Volgens experts doet "CareerTok" vaak meer kwaad dan goed voor je carrière. Jasmine Escalera van Zety legt in een interview met Newsweek uit dat sommige populaire TikTok-trends niet zo slim zijn als ze lijken.

De eerste trend om te vermijden: "white fonting." Hierbij verstoppen mensen trefwoorden uit de vacature in witte letters op hun cv, zodat ze beter door automatische screeningsystemen komen. Bedrijven gebruiken software om cv's te scannen op bepaalde trefwoorden, en als die ontbreken, kan je cv meteen afvallen. Slim? Nope. Recruiters kennen dit trucje en zien het als misleiding. Dat kan je geloofwaardigheid en je kansen op de job flink schaden.

Dan is er “#QuitTok,” waarbij mensen hun ontslagfilmpje posten. Levert views op, maar werkgevers zien het als een red flag. Ze vragen zich af of je bij hen ook zo dramatisch gaat vertrekken. Geen beste eerste indruk.

De derde trend: “Bare Minimum Mondays.” Het idee is dat je op maandag zo weinig mogelijk doet om de week rustig te starten. Marisa Jo Mayes, die de trend startte, zegt dat het haar helpt om burn-out te voorkomen en de rest van de week productiever te zijn. Klinkt chill, maar volgens Escalera kan het je juist een reputatie geven van iemand die ongeïnteresseerd en lui is. En dat wil je niet.

Kortom, die populaire TikTok-trends lijken leuk, maar kunnen je kansen op de arbeidsmarkt serieus verpesten.

Ontdek meer