A Way Out-ontwikkelaar onthult nieuwe co-op game It Takes Two

Nico De Greef-21 juni 2020 om 23:00

Hazelight Studios, de ontwikkelaar achter de coöp-games Brothers en A Way Out, heeft eindelijk onthuld wat het volgende project van de studio word. De nieuwe game heet It Takes Two en werd door Hazelight-oprichter Josef Fares persoonlijk aangekondigd met een korte videoboodschap.

It Takes Two is net zoals de voorgaande spellen van de studio een coöperatieve game dat samenwerking tussen spelers aanmoedigt om het einddoel te behalen. Waar A Way Out nog een vrij realistisch verhaal vertelde over twee gedetineerden die uit een zwaar bewaakte gevangenis moesten ontsnappen, pakt It Takes Two het helemaal anders aan door het verhaal volledig in fantasie onder te dompelen.

De game draait namelijk om een meisje wiens ouders op het punt staan om te scheiden en door een magische toverspreuk in een stel levende poppen zijn veranderd die door de spelers worden bestuurd.

Bedenker Josef Fares omschrijft de game zelf als een gestoorde rollercoaster met een ongeziene mix tussen verhaal en coöperatieve gameplay die spelers compleet van hun sokken zal blazen.

It Takes Two moet uitkomen in 2021 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game wordt uitgegeven door Electronic Arts als onderdeel van het EA Originals-programma dat indiegames in de spotlight zet.

1
2
3

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer