Studenten bezetten universiteiten uit steun voor Palestina

Chelsy Vanlerberghe-13 mei 2024 om 08:00

Over heel de wereld vinden studentenprotesten plaats uit protest tegen de oorlog in Gaza. Sinds vorige week bezet een honderdtal studenten het Universiteitsforum van de UGent. Nu treden de studenten van de KU Leuven, de VUB en de Universiteit Antwerpen in hun voetsporen.

De Leuvense studenten zetten hun tenten op in College De Valck aan de rechtsfaculteit. In Antwerpen zullen de actievoerders de Stadscampus bezetten. De studenten roepen op tot een academische boycot. Ze willen dat de universiteiten hun banden met Israël verbreken zolang het geweld in de Gazastrook blijft duren.

Dit is hoeveel de gemiddelde student verdient!

Chelsy Vanlerberghe-07 oktober 2024 om 14:22

Uit een onderzoek van Deltaworx en TAGMAG bij meer dan 2.000 Vlaamse studenten blijkt dat de gemiddelde student tussen de 330 en 415 euro verdient met een studentenjob. Clé vroeg aan de studenten in Hasselt hoeveel zij extra per maand verdienen en of ze nog zakgeld krijgen van thuis.

Deze TikTok-trends kunnen je carrière verpesten

Chelsy Vanlerberghe-07 oktober 2024 om 13:12

Volgens experts doet "CareerTok" vaak meer kwaad dan goed voor je carrière. Jasmine Escalera van Zety legt in een interview met Newsweek uit dat sommige populaire TikTok-trends niet zo slim zijn als ze lijken.

De eerste trend om te vermijden: "white fonting." Hierbij verstoppen mensen trefwoorden uit de vacature in witte letters op hun cv, zodat ze beter door automatische screeningsystemen komen. Bedrijven gebruiken software om cv's te scannen op bepaalde trefwoorden, en als die ontbreken, kan je cv meteen afvallen. Slim? Nope. Recruiters kennen dit trucje en zien het als misleiding. Dat kan je geloofwaardigheid en je kansen op de job flink schaden.

Dan is er “#QuitTok,” waarbij mensen hun ontslagfilmpje posten. Levert views op, maar werkgevers zien het als een red flag. Ze vragen zich af of je bij hen ook zo dramatisch gaat vertrekken. Geen beste eerste indruk.

De derde trend: “Bare Minimum Mondays.” Het idee is dat je op maandag zo weinig mogelijk doet om de week rustig te starten. Marisa Jo Mayes, die de trend startte, zegt dat het haar helpt om burn-out te voorkomen en de rest van de week productiever te zijn. Klinkt chill, maar volgens Escalera kan het je juist een reputatie geven van iemand die ongeïnteresseerd en lui is. En dat wil je niet.

Kortom, die populaire TikTok-trends lijken leuk, maar kunnen je kansen op de arbeidsmarkt serieus verpesten.

Ontdek meer