Joost Klein officieel gediskwalificeerd

Joyce Vander Auwera-11 mei 2024 om 10:35

AVROTROS reageert op het besluit van de organisatie van het Eurovisiesongfestival om Joost Klein te diskwalificeren als 'disproportioneel'. De omroep betreurt het enorm en kondigt aan later met meer inhoudelijke informatie te komen. Ze zijn geschokt door het besluit.

De diskwalificatie volgt op een incident na de halve finale van donderdag, waarbij Klein betrokken was. Het incident wordt momenteel onderzocht door de Zweedse politie en het openbaar ministerie. Het is ondertussen wel duidelijk dat het niet ging om een fysieke confrontatie, wel een bedreiging die Klein zou geuit hebben naar een vrouwelijke productiemedewerker van het Eurovisiesongfestival.

"We willen graag duidelijk maken dat, in tegenstelling tot sommige berichten in de media en speculaties op sociale media, bij dit incident geen andere artiest of delegatielid betrokken was", aldus de European Broadcasting Union (EBU).

Als gevolg van dit voorval mocht de 26-jarige artiest gisteren niet deelnemen aan zowel de generale repetitie als de juryshow. De laatste generale repetitie vindt vanmiddag om 13.30 uur plaats.

Het is de eerste keer ooit in de geschiedenis van Eurovisie dat een land gediskwalificeerd wordt tijdens de finaleweek. De wereldwijde voting zou opengaan deze nacht, om middernacht, maar werd uitgesteld door het lopende onderzoek. Nu Joost officieel uit de contest ligt, gaat de wereldwijde voting open om 13u. Europese kijkers kunnen stemmen vanaf de finale begint.

Mars wint MNM Start To DJ 2024

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 16:34

Mars is gekroond tot winnaar van de wedstrijd MNM Start To DJ 2024. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Ninette, 5NAPBACK en MagiK. De 16-jarige Mars, alias Lars, is één van de jongste winnaars van MNM Start To DJ. Als winnaar mag hij draaien op Tomorrowland en wordt hij één van de huis-dj’s van MNM.

Zes kandidaten haalden de halve finale, waar de DJ's het tegen elkaar opnamen in verschillende battles. Een deskundige jury, waaronder DJ Licious, DJ Tola OG en Jael Ost, bepaalde wie naar de finale ging. Hide N Seek, Guilini en Mars waren de gelukkigen die doorstootten naar de finale die plaatsvond in de Mesa Bar in Antwerpen. Uiteindelijk kozen de MNM-luisteraars Mars als hun favoriet.

"Het is ongelofelijk, ik ben sprakeloos! Ik wil mijn mama en papa bedanken die me hebben gesteund en gepusht. Ik heb superveel zin in Tomorrowland en in wat de toekomst brengt. Dikke shout-out naar de andere finalisten, de jury en alle stemmers!” klinkt het bij Mars.

Justin Bieber deelt foto's babybump Hailey Bieber

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 15:41

Baby, baby, baby, oh! Justin Bieber heeft zijn 293 miljoen Instagramvolgers getrakteerd op foto's van een stralende Hailey en haar groeiende babybuikje.

Op de foto's is te zien hoe Hailey trots haar handen op haar babybump houdt. In een chique zwart jasje met een doorschijnend topje straalt ze op een van de kiekjes, terwijl op een andere foto haar buik liefdevol ontbloot is onder een kort, wit topje. Om van te smelten!

Justin en Hailey kondigden twee weken geleden aan in verwachting te zijn van hun eerste kindje. Er gingen al langer geruchten dat Hailey zwanger zou zijn. Wanneer baby Bieber er aan komt, hebben ze nog niet onthuld.

Ontdek meer