Joost Klein gediskwalificeerd in Eurovisiesongfestival?

Joyce Vander Auwera-10 mei 2024 om 16:30

In Malmö werd vrijdagmiddag de repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival gehouden. Opmerkelijk was dat Joost Klein niet optrad tijdens deze repetitie vanwege een 'incident'. Klein was oorspronkelijk gepland als vijfde deelnemer, maar tijdens zijn beoogde repetitietijd werd hij overgeslagen en ging de organisatie direct door naar de zesde deelnemer, Israël.

Er heerste verwarring in de zaal over wat er precies aan de hand was. De European Broadcasting Union (EBU) onderzoekt het incident rond de Nederlandse inzending, maar de details zijn nog onduidelijk. Er wordt gespeculeerd dat Klein mogelijk een statement wilde maken op het podium, maar dit is nog niet bevestigd. De AVROTROS, die de Nederlandse inzending organiseert, heeft wel bevestigd dat er een onderzoek gaande is en wacht op de uitkomst voordat er verdere informatie wordt verstrekt.

Opmerkelijk is dat Klein sinds vrijdagmiddag Eurovision niet meer volgt op Instagram en al zijn Songfestival-gerelateerde verhalen van de halve finale gisteravond heeft verwijderd. Een geplande persconferentie op vrijdagavond is geannuleerd zonder verdere uitleg. Het is niet duidelijk of dit verband houdt met het lopende onderzoek naar het incident rond Joost Klein.

Er wordt gesuggereerd dat zijn afwezigheid mogelijk gerelateerd is aan een gespannen moment tijdens een persconferentie gisteren na de halve finale, waarbij een interviewer de Israëlische deelneemster vroeg of haar aanwezigheid het publiek en andere deelnemers in gevaar bracht.

Hoewel haar werd verteld dat ze niet hoefde te antwoorden, reageerde Klein anders en vroeg waarom niet. Volgens Aftonbladet heeft zijn afwezigheid echter niets te maken met deze persconferentie, maar eerder met een ander incident na de halve finale. Als Klein nog wil deelnemen aan de finale, moet hij vrijdagavond ten minste meedoen aan de juryshow, waar de punten van de vakjury's worden toegekend. Zowel de generale repetitie als de juryshow worden niet op televisie uitgezonden.

Momenteel is het dus nog onduidelijk of Joost zelf uit Eurovision stapt, of hij gediskwalificeerd wordt om voorlopig onbekende redenen.

Geen Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Chelsy Vanlerberghe-26 juli 2024 om 14:58

Slecht nieuws voor de fans van Queen of the Stone Age. De band zal niet optreden op Pukkelpop. Zanger Josh Homme kampt nog steeds met gezondheidsproblemen, waardoor de band hun optreden op het festival moet afzeggen.

Pukkelpop kondigt het nieuws aan via Instagram: “We moeten met pijn in het hart zeggen dat Queens of the Stone Age dit jaar niet op Pukkelpop zal spelen. We wensen Josh Homme een snel herstel.”

Dit nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen. Begin juli moest de band al enkele shows annuleren omdat Homme naar de VS moest voor een spoedoperatie. Toen werd al gevreesd voor hun Pukkelpop-optreden, maar nu is het dus officieel.

De organisatie van Pukkelpop is ondertussen druk bezig met het vinden van een vervanger. Wie die nieuwe headliner zal zijn, is nog niet bekend, maar ze werken hard om een waardige vervanger te regelen.

Dochter Elon Musk haalt uit naar vader

Chelsy Vanlerberghe-26 juli 2024 om 14:38

Vivian Jenna Wilson, de dochter van Elon Musk, neemt geen blad voor de mond over haar vader. Eerder deze week sprak de Tesla-baas tijdens een livestream met een psycholoog en uitte zich negatief over Vivian’s transitie. Hij beweerde zelfs dat zijn 'zoon' dood is.

In de livestream zei Elon dat hij zich 'misleid' voelde toen hij toestemming gaf voor de transgender gerelateerde medische behandelingen van zijn toen 16-jarige dochter. "Ik heb in feite mijn zoon verloren. Ze noemen het niet voor niets deadnaming, want het betekent dat je zoon dood is", zei Elon. "Mijn zoon Xavier is vermoord door het wokevirus."

Vivian, die in 2022 officieel haar naam en geslacht liet veranderen, noemt Elons uitspraken onzin in een interview met NBC News. Ze gelooft dat haar vader dacht dat ze stil zou blijven. "Maar dat ga ik niet doen," zegt ze. "Als je schaamteloos over mij liegt voor een miljoenenpubliek, zal ik dat niet zomaar laten gebeuren."

Vivian zegt dat Elon volledig op de hoogte was van de bijwerkingen van de behandelingen, zoals puberteitsremmers en hormoontherapie. Ze voegt eraan toe dat Elon maar tien procent van de tijd in haar jeugd aanwezig was. "Hij had de helft van de voogdij, maar was er nooit. Voor mij was dat normaal, maar nu besef ik hoe raar het eigenlijk was."

Eerder reageerde Vivian al op een tweet van Elon, waarin hij beweerde dat ze 'homo en licht autistisch' was en dat ze graag zijn kleding droeg. Vivian noemde dit verzinsels en zei: "Dat is een gay stereotype. Ik koos zijn kleren niet uit en ik noemde hem zeker niet 'fabulous' toen ik vier was... want ik was vier. Hij weet niet hoe ik was als kind, omdat hij er nooit was. En de weinige keren dat hij er was, werd ik constant gepest om mijn vrouwelijkheid en anders-zijn."

Vivian is één van de zes kinderen die de biljonair heeft met zijn ex-vrouw Justine Wilson. Daarnaast heeft hij drie kinderen met zangeres Grimes en nog drie kinderen met Shivon Zilis, wat het totaal op twaalf brengt.

Ontdek meer