Joost Klein gediskwalificeerd in Eurovisiesongfestival?

Joyce Vander Auwera-10 mei 2024 om 16:30

In Malmö werd vrijdagmiddag de repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival gehouden. Opmerkelijk was dat Joost Klein niet optrad tijdens deze repetitie vanwege een 'incident'. Klein was oorspronkelijk gepland als vijfde deelnemer, maar tijdens zijn beoogde repetitietijd werd hij overgeslagen en ging de organisatie direct door naar de zesde deelnemer, Israël.

Er heerste verwarring in de zaal over wat er precies aan de hand was. De European Broadcasting Union (EBU) onderzoekt het incident rond de Nederlandse inzending, maar de details zijn nog onduidelijk. Er wordt gespeculeerd dat Klein mogelijk een statement wilde maken op het podium, maar dit is nog niet bevestigd. De AVROTROS, die de Nederlandse inzending organiseert, heeft wel bevestigd dat er een onderzoek gaande is en wacht op de uitkomst voordat er verdere informatie wordt verstrekt.

Opmerkelijk is dat Klein sinds vrijdagmiddag Eurovision niet meer volgt op Instagram en al zijn Songfestival-gerelateerde verhalen van de halve finale gisteravond heeft verwijderd. Een geplande persconferentie op vrijdagavond is geannuleerd zonder verdere uitleg. Het is niet duidelijk of dit verband houdt met het lopende onderzoek naar het incident rond Joost Klein.

Er wordt gesuggereerd dat zijn afwezigheid mogelijk gerelateerd is aan een gespannen moment tijdens een persconferentie gisteren na de halve finale, waarbij een interviewer de Israëlische deelneemster vroeg of haar aanwezigheid het publiek en andere deelnemers in gevaar bracht.

Hoewel haar werd verteld dat ze niet hoefde te antwoorden, reageerde Klein anders en vroeg waarom niet. Volgens Aftonbladet heeft zijn afwezigheid echter niets te maken met deze persconferentie, maar eerder met een ander incident na de halve finale. Als Klein nog wil deelnemen aan de finale, moet hij vrijdagavond ten minste meedoen aan de juryshow, waar de punten van de vakjury's worden toegekend. Zowel de generale repetitie als de juryshow worden niet op televisie uitgezonden.

Momenteel is het dus nog onduidelijk of Joost zelf uit Eurovision stapt, of hij gediskwalificeerd wordt om voorlopig onbekende redenen.

Mars wint MNM Start To DJ 2024

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 16:34

Mars is gekroond tot winnaar van de wedstrijd MNM Start To DJ 2024. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Ninette, 5NAPBACK en MagiK. De 16-jarige Mars, alias Lars, is één van de jongste winnaars van MNM Start To DJ. Als winnaar mag hij draaien op Tomorrowland en wordt hij één van de huis-dj’s van MNM.

Zes kandidaten haalden de halve finale, waar de DJ's het tegen elkaar opnamen in verschillende battles. Een deskundige jury, waaronder DJ Licious, DJ Tola OG en Jael Ost, bepaalde wie naar de finale ging. Hide N Seek, Guilini en Mars waren de gelukkigen die doorstootten naar de finale die plaatsvond in de Mesa Bar in Antwerpen. Uiteindelijk kozen de MNM-luisteraars Mars als hun favoriet.

"Het is ongelofelijk, ik ben sprakeloos! Ik wil mijn mama en papa bedanken die me hebben gesteund en gepusht. Ik heb superveel zin in Tomorrowland en in wat de toekomst brengt. Dikke shout-out naar de andere finalisten, de jury en alle stemmers!” klinkt het bij Mars.

Justin Bieber deelt foto's babybump Hailey Bieber

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 15:41

Baby, baby, baby, oh! Justin Bieber heeft zijn 293 miljoen Instagramvolgers getrakteerd op foto's van een stralende Hailey en haar groeiende babybuikje.

Op de foto's is te zien hoe Hailey trots haar handen op haar babybump houdt. In een chique zwart jasje met een doorschijnend topje straalt ze op een van de kiekjes, terwijl op een andere foto haar buik liefdevol ontbloot is onder een kort, wit topje. Om van te smelten!

Justin en Hailey kondigden twee weken geleden aan in verwachting te zijn van hun eerste kindje. Er gingen al langer geruchten dat Hailey zwanger zou zijn. Wanneer baby Bieber er aan komt, hebben ze nog niet onthuld.

Ontdek meer