Fan van Tagmansion? Ga net als hen naar The Island!

Chelsy Vanlerberghe-06 mei 2024 om 15:45

Ook helemaal in de feestvibe na het kijken van het nieuwe seizoen van 'Tagmansion'? We got you! Wist je dat jij en je vriendenbende op reis kunnen gaan naar de exacte locatie waar het zesde seizoen van 'Tagmansion' is opgenomen?

Van 7 tot 14 september wordt het eiland Pag in Kroatië omgetoverd tot een feestparadijs. Denk aan zon, zee, strand, en natuurlijk, zalige beats. Met topartiesten zoals Nina Black, Tola OG en Regi is sfeer verzekerd en kan jij de herinneringen van je leven maken, net als Maxim, Vince, Ellen en de rest van de bende.

The Island heeft nog veel meer chachi ervaringen te bieden. “Ik heb me zo goed geamuseerd op The Island,” vertelt Gilles “buiten het goed weer en de leuke feestjes waren er fucking nice activiteiten. Het is echt een aanrader.” Van poolparty’s tot een discotheek op het water, elke dag staan er nieuwe avonturen op je te wachten. Met toegang tot de legendarische Noa Beach Club, kan je blijven feesten tot in de vroege uurtjes. Het is ook de ultieme plek om nieuwe mensen te leren kennen. “Daarnaast zijn er superveel activiteiten om te doen, zoals waterskiën, bananenboot, boat parties en zoveel meer,” blikt Lara terug op het avontuur.

“Het was echt een zieke week voor mij,” gaat Maxim verder. Je kan net als hem in een huisje met zwembad verblijven. The Island biedt accommodaties voor elk gezelschap, of je nu met vrienden, familie of solo reist. De mini-villa’s met privézwembaden bieden een perfecte plek voor jou om te ontspannen en te feesten in stijl. Meer informatie vind je hier.

Mis deze kans niet om de zomer af te sluiten met een knal. TAGMAG en The Island Festival 2024 wachten op jou! Schrijf je nu in via deze link.

Haai gespot bij kust Gran Canaria, strand gesloten

Karen Luiken-17 juni 2024 om 09:30- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Ga je deze zomer naar Gran Canaria? Lees dan vooral niet verder als je zorgeloos van je vakantie wilt kunnen genieten. Een strand op het eiland is tijdelijk gesloten nadat er in het water een twee meter lange haai is gespot. Dat meldt Mirror.

Het gaat om het strand Melenara Beach aan de oostkant van het eiland. Verschillende mensen lagen in het water toen de haai langs zwom. “De strandwacht begon op zijn fluitje te blazen en gaf aan dat iedereen uit het water moest komen”, aldus een meisje volgens Mirror. “Ik keek om me heen en zag een vin.” Een vriend van het meisje dat er ook bij was, zegt: “Toen we de vin boven het water uit zagen steken, zijn we zo snel mogelijk uit het water in de richting van het strand gegaan.”

De haai blijkt een hamerhaai te zijn. Hulpdiensten hebben het dier proberen te lokaliseren, maar dat is tot nu toe nog zonder resultaat. Het is niet duidelijk hoe lang het strand gesloten blijft.

Gent brengt historische plekken tot leven met augmented reality

Simon Smetryns-12 juni 2024 om 14:43

Met de nieuwe gratis applicatie Lens on Ghent gaan bezoekers op stap door de Gentse geschiedenis. Via augmented reality komen drie iconische plekken weer tot leven. Zo zie je op de Gras- en Korenlei historische schepen aanmeren. Langs de wandellussen zorgt een audiogids voor interessante weetjes.

Gent zag er in een ver verleden helemaal anders uit. De Stad Gent en Proximus sloegen de handen in elkaar om dat cultureel erfgoed tastbaar te maken via augmented reality. Met de gratis app Lens On Ghent genieten Gentenaars en bezoekers van een uitgestippelde stadswandeling en enkele interactieve ervaringen onderweg.

Wie op de Bijlokesite rondwandelt, kan digitaal 'binnengluren' in de eeuwenoude concertzaal en beleeft de transformatie van middeleeuws hospitaal tot het hedendaags muziekcentrum De Bijloke. In het Prinsenhof komt het reusachtige Hof ten Walle opnieuw tevoorschijn, een volledig ommuurd paleis dat doorheen de eeuwen bewoond werd door graven, hertogen en rijke patriciërs, maar in verval raakte. Langs de Gras- en Korenlei zien wandelaars dan weer de aangemeerde schepen die wijzen op de drukke havenactiviteit die daar vroeger plaatsvond.

Audiogids

Wie het traject aflegt met de app, wordt onderweg getrakteerd op tal van weetjes uit de Gentse geschiedenis. Liefhebbers kunnen hun route bovendien naar believen inkorten of uitbreiden aan de hand van verschillende wandellussen op een digitale kaart, goed voor zo'n 13 kilometer stapplezier. Die lussen passeren niet alleen langs de Gentse kuip, maar sturen wandelaars onder meer ook langs het Kunstenkwartier, het Prinsenhof en Portus Ganda.

De app is binnen een paar dagen gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store in het Nederlands, Frans en Engels.

Ontdek meer