Deze gewoonte kan je relatie verpesten

Chelsy Vanlerberghe-03 mei 2024 om 09:04

Volgens experts kan de gewoonte om 's avonds te scrollen voor het slapengaan je relatie verpesten. Ze noemen het 'paralel scrollen'.

Door naast elkaar te liggen scrollen, ben je meer bezig met je scherm dan met je partner en dat kan de afstand tussen jullie vergroten.

"Je vermindert de kans op intimiteit en genegenheid, of überhaupt interactie met je partner," vertelde relatietherapeut Tracy Ross aan HuffPost. Haar klanten klagen vaak dat hun partners altijd op hun telefoons zitten en afgeleid lijken te zijn. "In bed liggen is eigenlijk een kans om even echt samen te zijn", zegt Ross. "Het is begrijpelijk dat je aan het einde van de dag wilt ontspannen, maar je kunt niet ontkennen hoeveel schade dit kan aanrichten in een relatie", voegde ze eraan toe.

Als je denkt dat je telefoongebruik echt in de weg zit van quality time, kan je proberen wat regels in te stellen. Zoals geen telefoons tijdens het eten of één dag per week zonder schermen. Als dat niet werk, kan je ook gewoon samen scrollen op één gsm. Wat dacht je van kijken naar TikToks van schattige puppies?!

Hinge gaat 'ghosten' bestrijden met nieuwe functie

Chelsy Vanlerberghe-16 mei 2024 om 12:36

Ghostbusters! De populaire datingapp Hinge is een nieuwe update aan het testen waarbij ze 'ghosting' willen tegengaan. De 'jouw beurt limiteren'-functie zal singles helpen om onbeantwoorde berichten te beperken.

Als je te veel matches hebt waar je niet op reageert, moet je nu ofwel antwoorden of het gesprek afsluiten voordat je met iemand anders een match kan maken.

De baas van Hinge zegt dat te veel gesprekken hebben en niet reageren ervoor zorgt dat singles in een soort 'dating burn-out' terechtkomen. In een recent onderzoek, uitgevoerd door Hinge-onderzoekers, blijkt dat als je snel reageert, je meer kans hebt op een date. Dus als je binnen 24 uur reageert, is de kans op een date 72% hoger. Bijna de helft (44%) van de Hinge-daters gaf een gebrek als respons aan als een van de belangrijkste problemen die hun datingleven belemmerden. Daarom test de app nu een limiet aan het aantal 'Your Turn'-berichten dat een dater kan hebben.

Volgens Gen Z verraadt dit kledingstuk je leeftijd

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 11:08

Wie had gedacht dat een paar sokken het onderwerp van zoveel discussie zou kunnen zijn? Opnieuw bekritiseert Gen Z de modekeuzes van millennials. Dit keert draait het allemaal om de manier waarop de oudere generatie sokken draagt.

De eeuwige strijd tussen millennials en Gen Z is niets nieuws, met de twee leeftijdsgroepen die de afgelopen jaren botsen over alles, van kledingkeuzes tot waar je je haar verdeelt.

Stel je voor: je staat 's ochtends voor je kledingkast, klaar om de wereld te veroveren, en dan komt de allesbepalende vraag: enkelsokken of sportsokken? Het is voor sommigen een keuze waar ze nauwelijks bij stilstaan. Allemaal heel ontschuldig, toch?

Fout.

Volgens TikTok is het dragen van een paar enkelsokken een duidelijk teken dat je een millennial bent. De jongere generatie gaat liever voor hoge sokken.

Sokken kunnen dus meer over iemand onthullen dan dat je denkt.

Ontdek meer