Shrek verdwijnt van Netflix en Streamz

Chelsy Vanlerberghe-03 mei 2024 om 08:33

Slecht nieuws voor Shrek-fans! De films verdwijnen deze maand van Netflix en Streamz. Je hebt nog tot 17 mei om de avonturen van de groene Oger en zijn vrienden (nu ja, vrienden...) te bingen.

De film, die een cult classic is geworden sinds de release in 2001, is geliefd bij jong en oud vanwege zijn humor, hartverwarmende boodschap en iconische personages. Helaas moeten Netlix-abonnees nu afscheid nemen van Shrek, Fiona, Donkey en de rest van de sprookjesfiguren.

Nieuwe promo 'Star Wars: The Acolyte' toont een jedi in actie met een lichtzweep

Nico De Greef-18 mei 2024 om 10:00

Naar aanleiding van de première van de serie Star Wars: The Acolyte op 4 juni, heeft Disney een nieuw promotiefilmpje gelanceerd waarin fans, voor het eerst ooit in live-action, een jedi met een zogenaamde 'lichtzweep', aan het werk kunnen zien.

Meer dan 40 jaar lang werden lichtzwaarden in de films en series afgebeeld in hun klassieke standaardvorm: een handvat waaruit een verticale lichtstraal tevoorschijn komt. Maar dat is lang niet de enige vorm die lichtzwaarden kunnen aannemen.

In oude Star Wars-verhalen die onderdeel zijn van de Legends-continuïteit (lees: alle comics en boeken die bestonden vooraf aan de overname van Lucasfilm door Disney in 2012; ook wel bekend als het Expanded Universe, red.) vochten de jedi en sith van weleer namelijk ook met andere varianten van het bekende wapen waaronder de crossguard lightsaber (gemodelleerd naar een groot middeleeuws zwaard) en de zeer zeldzame lightwhip (een zweep).

In 2015 zagen we de crossguard-variant al in actie op het grote scherm dankzij het debuut van het personage Kylo Ren in de film 'The Force Awakens', en nu lijkt het erop dat fans zich binnenkort ook mogen verwachten aan de komst van de lightwhip in Star Wars-canon.

In een nieuw promotiefilmpje voor de Disney Plus-reeks 'Star Wars: The Acolyte' wordt namelijk onthuld dat minstens één karakter gebruik zal gaan maken van het opmerkelijke wapen. Hoe effectief een zweep zal blijken in man-tegen-man gevechten, weten we niet, maar we zijn alvast benieuwd hoe Disney met het wapen zal omgaan.

Bloederige details over Pinokkio-horrorfilm bekendgemaakt

Karen Luiken-18 mei 2024 om 07:14

Vind je Pinokkio schattig, lief en ondeugend? Daar gaat met de komst van een nieuwe horrorfilm verandering in komen. Rhys Frake-Waterfield, die de horrorfilm ‘Winnie the Pooh: Blood and Honey’ regisseerde, maakt nu ook een project over Pinokkio.

Om je een klein beeld te geven van hoe bloederig het gaat worden, heeft Variety nu de eerste details bekendgemaakt. Zo blijkt dat Pinokkio in één scène de huid van zijn slachtoffer zal dragen, zodat hij zich ‘een echte jongen kan voelen’. Regisseur Rhys Frake-Waterfield belooft “een hoog aantal moorden, een ondermijning van het originele verhaal en veel bloed.”

De opnames moeten in september van start gaan. De release staat gepland voor januari.

Ontdek meer