Disney+ deelt nieuwe poster van ‘The Kardashians’

Karen Luiken-03 mei 2024 om 07:12

Disney+ heeft een nieuwe trailer gedeeld van het aankomende vijfde seizoen van ‘The Kardashians’. De realityserie keert deze maand terug met nieuwe afleveringen.

In ‘The Kardashians’ krijgen kijkers een exclusief kijkje achter de schermen. Van het witte doek tot babygeluk: de familie blijft de verwachtingen overtreffen in al wat ze ondernemen. De camera's draaien terwijl Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie navigeren door een strijdlustige zussendynamiek, allemaal onder het toeziend oog van ieders favoriete matriarch, Kris.

Het vijfde seizoen van de reeks gaat op 23 mei in première bij Disney+.

Nieuwe promo 'Star Wars: The Acolyte' toont een jedi in actie met een lichtzweep

Nico De Greef-18 mei 2024 om 10:00

Naar aanleiding van de première van de serie Star Wars: The Acolyte op 4 juni, heeft Disney een nieuw promotiefilmpje gelanceerd waarin fans, voor het eerst ooit in live-action, een jedi met een zogenaamde 'lichtzweep', aan het werk kunnen zien.

Meer dan 40 jaar lang werden lichtzwaarden in de films en series afgebeeld in hun klassieke standaardvorm: een handvat waaruit een verticale lichtstraal tevoorschijn komt. Maar dat is lang niet de enige vorm die lichtzwaarden kunnen aannemen.

In oude Star Wars-verhalen die onderdeel zijn van de Legends-continuïteit (lees: alle comics en boeken die bestonden vooraf aan de overname van Lucasfilm door Disney in 2012; ook wel bekend als het Expanded Universe, red.) vochten de jedi en sith van weleer namelijk ook met andere varianten van het bekende wapen waaronder de crossguard lightsaber (gemodelleerd naar een groot middeleeuws zwaard) en de zeer zeldzame lightwhip (een zweep).

In 2015 zagen we de crossguard-variant al in actie op het grote scherm dankzij het debuut van het personage Kylo Ren in de film 'The Force Awakens', en nu lijkt het erop dat fans zich binnenkort ook mogen verwachten aan de komst van de lightwhip in Star Wars-canon.

In een nieuw promotiefilmpje voor de Disney Plus-reeks 'Star Wars: The Acolyte' wordt namelijk onthuld dat minstens één karakter gebruik zal gaan maken van het opmerkelijke wapen. Hoe effectief een zweep zal blijken in man-tegen-man gevechten, weten we niet, maar we zijn alvast benieuwd hoe Disney met het wapen zal omgaan.

Joost Klein moet in juni voor Zweedse rechter verschijnen

Karen Luiken-18 mei 2024 om 09:32

Joost Klein moet over een paar weken naar Zweden om zich te melden bij de rechtbank in Malmö, de stad waar het songfestival dit jaar plaatsvond. Zijn advocaat meldt dat hij begin juni wordt opgeroepen voor het incident waardoor hij gediskwalificeerd werd voor de finale.

De advocaat is ervan overtuigd dat Joost niet zal worden vervolgd. De 26-jarige zanger zou de camera van een vrouw hebben weggeduwd, maar heeft haar volgens hem niet bedreigd. De Nederlandse omroep AVROTROS sprak wel van een ‘dreigende beweging’.

“Ik weet zeker dat als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd”, zegt de advocaat van de artiest. “Hij is volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het songfestival.”

Ontdek meer