Slapen in het huis van 'Up'? Het kan!

Chelsy Vanlerberghe-02 mei 2024 om 10:00- Foto:

by Ryan Lowry via Airbnb

Stel je eens voor dat je via Airbnb een huis kon huren van je grootste idolen, of dat je op bezoek kon gaan naar een plek uit een animatiefilm. Het kan! Airbnb introduceert ‘Iconen’, een nieuwe categorie vol buitengewone ervaringen met grote namen uit onder andere de muziek-, film-, televisie-, kunst- en sportwereld. Met Iconen kom je op plekken die je nooit voor mogelijk gehouden had. Zo kan je het huis van Carl uit 'Up' huren. (En ja, dat huis gaat omhoog!) Of wat dacht je van overnachten in het Ferrari Museum? Of verblijven in Prince zijn 'Purple Rain'-mansion?

"Met ‘Iconen’ kom je op plekken die je nooit voor mogelijk gehouden had. Tot nu", zegt Brian Chesky, mede-oprichter en CEO van Airbnb. "Het leven wordt steeds digitaler en we willen graag de echte wereld een vleugje magie geven. Met Iconen hebben we 's werelds meest buitengewone ervaringen gemaakt."

Airbnb onthulde al de eerste elf Iconen, maar belooft dat er de rest van het jaar nog meer bij komen.

1. Droom weg in het huis van Up

Slaap in een van de beroemdste huizen van Disney en Pixar. En ja, het zweeft. In deze nauwkeurig nagebouwde woning ontdek je de wereld van Carl, compleet met meer dan 8.000 ballonnen en omgeven door het rode gesteente van Abiquiu, New Mexico, Verenigde Staten van Amerika.

2. Word wakker in het Musée d'Orsay

Verblijf in de beroemde klokkenkamer van dit kunstmuseum in Parijs, Frankrijk. De Franse designer Mathieu Lehanneur toverde deze ruimte om tot een luxe slaapkamer. Hij ontwierp ook de fakkel en de sculptuur voor het Olympisch vuur van Parijs 2024. Vanaf het terras aanschouw je de historische openingsceremonie van de Olympische Spelen langs de Seine.

3. Stap in de wereld van X-Men ‘97

Leef als de X-Men tijdens je verblijf in een 2D-animatie van de X-Mansion van Marvel Animation in Westchester, New York, Verenigde Staten van Amerika. Ontdek je mutant krachten en train in de Danger Room.

4. Verblijf in het Purple Rain-huis van Prince

De Amerikaanse zanger Prince kocht de woning in Minneapolis, Minnesota, Verenigde Staten, die bekend is van de legendarische film Purple Rain, maar tot nu toe nooit toegankelijk was voor het publiek. Verken de woning en luister naar zeldzame en speciale nummers uit de wereld van Prince tijdens een exclusieve studiosessie.

5. Waardevolle herinneringen met Inside Out 2

In afwachting van de nieuwe Disney-film Inside Out 2 op 14 juni, ben je uitgenodigd voor een overnachting op het hoofdkantoor: het controlecentrum van Riley's emoties. Je host, Joy, verwelkomt je in haar levendige wereld. Daar zie je de emoties in actie en help jij de boel onder controle te houden. Meer info over de locatie volgt nog.

6. Overnacht in het Ferrari Museum

Dompel jezelf onder in de racewereld met een verblijf in het Ferrari Museum in Maranello, Italië. Je slaapt op een bed dat van hetzelfde leder gemaakt is als de stoelen van een Ferrari, racet een rondje met Scuderia Ferrari-ambassadeur Marc Gené en gaat als vip naar de Grand Prix van Emilia-Romagna.

7. Als een echte VIP met Kevin Hart

De Amerikaanse comedian Kevin Hart neemt je mee naar zijn Coramino Live Lounge in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten van Amerika waar alle beroemdheden graag komen. Je gaat met Kevin en zijn vrienden op stap naar deze geheime bar, waar ze je trakteren op een tequila proeverij en stand-up van de beste komieken.

8. Woon een huiskamersessie bij van Doja Cat

De Amerikaanse zangeres Doja is net klaar met haar wereldtournee, maar neemt jou mee op een veel persoonlijkere ervaring. Geniet van een onvergetelijk huiskameroptreden van deze Grammy-winnende zangeres en hoor live haar favoriete nummers én tracks van haar nieuwste album. Meer info over de locatie volgt nog.

9. Game met Khaby Lame

TikTok-sensatie Khaby Lame nodigt je uit in zijn thuisstad Milaan, Italië, voor een epische, nachtelijke gamesessie. Je verblijft in een unieke gameloft die Khaby zelf heeft ontworpen. Daar neem je het tegen hem op in een Fortnite Battle Royale. #learnfromkhaby​

10. Ga op tournee met Feid

Breng een week door met de Colombiaanse reggaeton-superster tijdens zijn FERXXOCALIPSIS World Tour doorheen de Verenigde Staten van Amerika. Help de crew met de soundcheck, rijd mee met de tourbus en ga backstage bij elke show.

11. Kruip in de huid van Bollywood-ster Janhvi Kapoor

Janhvi Kapoor nodigt je uit in het legendarische huis van de familie Kapoor in Chennai, India. Janhvi stelde deze woning nooit eerder zo open en ontvangt je persoonlijk tijdens deze ultieme overnachting. Leer haar Bollywood-schoonheidsgeheimen en proef haar favoriete Zuid-Indiase gerechten.

Iconen hebben een eigen categorie op de startpagina. Alle Iconen kosten minder dan €95 per gast, maar de meeste zijn zelfs gratis. Een timer telt af naar het moment dat een Icoon beschikbaar wordt, daarna kunnen gasten via de app een boekingsaanvraag indienen. De lucky ones die worden geselecteerd, ontvangen een digitaal gouden ticket.

Gent brengt historische plekken tot leven met augmented reality

Simon Smetryns-12 juni 2024 om 14:43

Met de nieuwe gratis applicatie Lens on Ghent gaan bezoekers op stap door de Gentse geschiedenis. Via augmented reality komen drie iconische plekken weer tot leven. Zo zie je op de Gras- en Korenlei historische schepen aanmeren. Langs de wandellussen zorgt een audiogids voor interessante weetjes.

Gent zag er in een ver verleden helemaal anders uit. De Stad Gent en Proximus sloegen de handen in elkaar om dat cultureel erfgoed tastbaar te maken via augmented reality. Met de gratis app Lens On Ghent genieten Gentenaars en bezoekers van een uitgestippelde stadswandeling en enkele interactieve ervaringen onderweg.

Wie op de Bijlokesite rondwandelt, kan digitaal 'binnengluren' in de eeuwenoude concertzaal en beleeft de transformatie van middeleeuws hospitaal tot het hedendaags muziekcentrum De Bijloke. In het Prinsenhof komt het reusachtige Hof ten Walle opnieuw tevoorschijn, een volledig ommuurd paleis dat doorheen de eeuwen bewoond werd door graven, hertogen en rijke patriciërs, maar in verval raakte. Langs de Gras- en Korenlei zien wandelaars dan weer de aangemeerde schepen die wijzen op de drukke havenactiviteit die daar vroeger plaatsvond.

Audiogids

Wie het traject aflegt met de app, wordt onderweg getrakteerd op tal van weetjes uit de Gentse geschiedenis. Liefhebbers kunnen hun route bovendien naar believen inkorten of uitbreiden aan de hand van verschillende wandellussen op een digitale kaart, goed voor zo'n 13 kilometer stapplezier. Die lussen passeren niet alleen langs de Gentse kuip, maar sturen wandelaars onder meer ook langs het Kunstenkwartier, het Prinsenhof en Portus Ganda.

De app is binnen een paar dagen gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store in het Nederlands, Frans en Engels.

Steeds meer studenten trekken naar buitenland

Chelsy Vanlerberghe-11 juni 2024 om 01:18

Internationale studenten zijn tegenwoordig net als wereldreizigers op zoek naar avontuur, maar dan met een academisch tintje. Ze solliciteren naar meer universiteiten dan ooit tevoren, en niet alleen naar de bekende bestemmingen.

Een recent onderzoek van INTO University Partnerships onthult dat 87% van de studenten zich dit jaar bij meer instellingen heeft aangemeld. Vooral in Azië en Europa is er een opvallende toename van interesse. Deze jonge globetrotters laten zich niet alleen leiden door academische kansen, maar kijken ook naar de carrièremogelijkheden die een land biedt.

En laten we eerlijk zijn, geld speelt ook een rol. Studeren in het buitenland kan een flinke hap uit je portemonnee nemen, dus die studenten zoeken naar betaalbare opties. Wie wil er nu niet dezelfde ervaring voor minder geld, toch?

Universiteiten staan voor de uitdaging om zich aan te passen aan deze nieuwe trend en studenten te helpen bij het najagen van een wereldwijde carrière.

Ontdek meer