Real life stalker uit 'Baby Reindeer' overweegt juridische stappen

Chelsy Vanlerberghe-30 april 2024 om 07:47

Een vrouw die beweert de inspiratiebron van de nieuwe Netflix-serie 'Baby Reindeer' te zijn, overweegt nu juridsche stappen te nemen tegen de streamingdienst en de maker van de serie. Ze wil hen aanklagen wegens laster.

Baby Reindeer is een nieuwe Netflix-show die gebaseerd is op waargebeurmet in de hoofdrol Richard Gadd, die de serie ook zelf heeft bedacht. In de serie, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, wordt hij gestalkt door een vrouw genaamd 'Martha'. Ze stuurt hem obsessief meer dan 41.000 e-mails, 744 tweets en 100 brieven. Maar volgens de real life 'Martha' is het eigenlijk Gadd die geobsedeerd is met haar.

"Ik ben het slachtoffer. Hij heeft een hele show over mij geschreven", zei ze in een interview met de Daily Mail. De serie is megapopulair geworden en schoot in no time naar nummer 1. En natuurlijk zijn fans benieuwd naar de echte identiteit van de stalker uit de serie.

Gadd zegt dat hij de look van Martha zodanig heeft aangepast in de serie, zodat ze zichzelf niet zou herkennen. Ook de Daily Mail heeft de naam van de geïnterviewd vrouw niet bekend gemaakt. Maar social media detectives zijn er zeker van dat ze de échte Martha gevonden hebben, wat resulteert in doodsbedreigingen aan het adres van een zekere Fiona Harvey.

Ook The Sun zegt dat de vrouw in kwestie Fiona Harvey heet. Zij zegt dat ze helemaal niet op Martha lijkt, en dat ze Netflix gaat aanklagen omdat de serie als een waargebeurd verhaal wordt gepresenteerd. Wordt ongetwijfeld vervolgd! Seizoen 2, anyone?

Script derde seizoen 'Euphoria' officieel in de maak

Karen Luiken-12 juni 2024 om 06:34

Fans twijfelden of er wel een derde seizoen van ‘Euphoria’ zou komen, maar dat nieuws is nu nog maar eens bevestigd door Casey Bloys, directeur content bij HBO. Hij zegt in een gesprek met Variety dat schrijver Sam Levinson druk bezig is met het script.

HBO heeft de komst van het derde seizoen eerder dit jaar al aangekondigd, maar toch ontstonden er twijfels bij fans. De reeks werd meerdere keren uitgesteld en acteurs uit de show hoorden niets over een eventueel vervolg. Actrice Chloe Cherry, die Faye speelt in de serie, zei eerder deze maand nog dat de makers ‘nog steeds geen contact met haar hadden opgenomen’.

Maaarrrr, niet getreurd. Want het derde seizoen gaat er gewoon komen. Schrijver Sam Levinson worstelde met het verhaal, wat mogelijk een van de redenen voor het uitstel is. “Sam wilde het verhaal niet meer op een middelbare school laten afspelen, waar het zich toen afspeelde en logisch was”, aldus directeur Casey Bloys. “Als je dat weglaat, blijven er heel veel andere mogelijkheden over. Maar ik geloof dat hij nu een idee heeft waar hij enthousiast over is en hij is druk bezig met schrijven.”

De directeur bevestigt ook dat de cast hetzelfde blijft. Het is nog niet bekend wanneer de opnames van start gaan.

'The Boys' stopt na vijfde seizoen

Karen Luiken-12 juni 2024 om 06:29

Slecht nieuws voor fans van ‘The Boys’. De hitserie krijgt nog een vijfde seizoen, maar daarna stopt de reeks. Dat heeft showrunner Eric Kripke bekendgemaakt via social media.

‘The Boys’ gaat over een wereld met mensen die superkrachten hebben. Er zijn in de afgelopen jaren al drie seizoenen verschenen en het vierde seizoen komt deze week naar Prime Video. Daarin krijgen we te zien hoe Victoria Neuman dichterbij is dan ooit om de Oval Office te betreden terwijl Homelander zijn krachten misbruikt. Butcher heeft nog maar een paar maanden te leven, is ondertussen Becca's zoon kwijt en is niet meer de leider van The Boys. De rest van het team is klaar met zijn leugens. Nu de spanningen hoger dan ooit zijn opgelopen, moet het team een weg vinden om samen te werken en de wereld te redden voordat het te laat is.

Na het vierde seizoen komt er nog een vijfde, dus fans zitten voorlopig nog niet zonder ‘The Boys’. Maar na het vijfde seizoen sluit het hoofdstuk en is het gedaan met de verhalen rondom de superhelden. “Vijf seizoenen was altijd al onze opzet”, zegt showrunner Eric Kripke. “Het wordt een ranzige, epische en sappige climax.”

Ontdek meer